Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Η Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Νομού Κοζάνης λέει “ΝΑΙ” στην παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 «Η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Νομού Κοζάνης μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2-7-15 αποφάσισε πως λέει “ναι” στην παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Ξεκάθαρη θέση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Νομού Κοζάνης . Ναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση των μονοπωλίων. Ναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση που εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι αποτελούμε «διαθρωτικό πρόβλημα». Ναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση του 26% ή όσο πάει φορολογίας από το πρώτο ευρώ. Ναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση του 55% ή 100% από το νέο μνημόνιο προκαταβολής φόρου.  Ναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση το δεκάδων χιλιάδων λουκέτων συνάδελφών μας. Ναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση της διαλυμένης υγείας, της ανεργίας, της υποβαθμισμένης παιδείας. Ναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συντάξεις.

 Η ανακοίνωση συνεχίζει «δεν συμφωνεί ούτε με την πρόταση των δανειστών έτσι όπως έχει τεθεί στο δημοψήφισμα, ούτε και με την πρόταση της κυβέρνησης των 47 σελίδων. Και οι δύο προτάσεις είναι σε υφεσιακή κατεύθυνση και δεν αγγίζουν το θέμα του χρέους.»

 Δεν συμφωνούν αλλά … ναι. Ορθά η ομοσπονδία έχει καταλάβει ότι και το ναι και το όχι, μνημόνια κρύβουν από πίσω, αλλά καλούν τους συναδέλφους να ψηφίσουν «ναι» διαφωνώντας.  Δηλαδή η Ομοσπονδία είναι κατά των υφεσιακών μέτρων, λέει «ναι» στο δημοψήφισμα σαν απάντηση στο ερώτημα που προκρίνουν αυτές τις μέρες ΕΕ,ΕΚΤ και ΔΝΤ και καλεί «τη κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ακύρωση του καθώς και σε συμφωνία με αναπτυξιακή προοπτική που θα συμπεριλαμβάνει την αναδιάρθρωση του χρέους».
 
 Η ομοσπονδία έχει βρεθεί ακριβώς στην ίδια θέση με την κυβέρνηση. Πρέπει να αποπροσανατολίσει, από την μια να ικανοποιήσει τα αφεντικά και από την άλλη να κατευνάσει τις αντιδράσεις των συναδέλφων και του λαού γενικότερα.

Το θράσος τους ξεπερνάει κάθε όριο .Μετά την συνειδητή υπονόμευση των αγώνων του συνδικαλιστικού κινήματος, μετά τις αυταπάτες περί ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχει σημαία της, μετά την συμμετοχή σε κάθε «κοινωνικό διάλογο», προχωρά ένα βήμα παραπέρα. Συμμετέχει ενεργά στην επιχείρηση υφαρπαγής της ψήφου των  αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Τους προτρέπει, να υπογράψουν με την ψήφο τους στο δημοψήφισμα, το νέο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, να βάλουν οι ίδιοι την θηλεία στον λαιμό τους, αποκρύπτοντας για μια ακόμα φορά την πραγματική αλήθεια.


 Ανάπτυξη για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες μέσα στα πλαίσια της ΕΕ δεν μπορεί να υπάρξει.


Τα παραπάνω πρέπει να τα λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι αυτοαπασχολούμενοι τόσο στην ψήφο τους στο δημοψήφισμα όσο και στην επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης των αγώνων το επόμενο διάστημα.
Για τα  νέα μέτρα που προετοιμάζονται στην πλάτη τους από κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ, έχει βάλει πλάτη ο Ομοσπονδία.

Η Γραμματεία Κοζάνης της ΠΑΣΕΒΕ  καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ:

Να μην υπογράψουν με την ψήφο του είτε στο ΝΑΙ είτε στο ΟΧΙ τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα φορτωθούν στην πλάτη τους. ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ.

Να απομονώσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες που μόνο ζημιά προκαλούν στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Να πυκνώσουν τις γραμμές των σωματείων και να ενισχύσουν τις γραμμές του αγωνιστικού αντιμονοπωλιακού ρεύματος και της ΠΑΣΕΒΕ που προτείνει την μοναδική ρεαλιστική διέξοδο στα προβλήματα που διογκώνονται.

Να παλέψουν για άλλο δρόμο ανάπτυξης, έξω από τα ασφυκτικά πλαίσια της Ευρωενωσιακής πολιτικής, για διαγραφή του χρέους, για μια ζωή με δουλειά, ασφάλιση και δικαιώματα.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ


Γραμματεία Κοζάνης ΠΑΣΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας