Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Τι συμβαίνει στο σώμα ενός άντρα όταν κάνει πρόταση γάμου;

Δεν θα πιστεύεις τι ταχύτητες μπορεί να αγγίξουν οι καρδιακοί του παλμοί
Πως είναι να στέκεσαι (ή να γονατίζεις) μπροστά από έναν άνθρωπο, να προφέρεις την φράση "θα με παντρευτείς;" και με μάτια σαν δύο μεγάλα ερωτηματικά και αγωνία φοιτητή που περιμένει να δει αν πέρασε το τελευταίο μάθημα, να περιμένεις το -φανταζόμαστε- πολυπόθητο "ναι" με το νευρικό σου συστημα να διαλύεται από την άγχος και την αδρεναλίνη;


Δεν ξέρουμε και πιθανώς να μην μαθαίναμε ποτέ, αν ένας χρήστης του Reddit, ονόματι sesipikai, δεν έκανε το εξής πείραμα για να διαπιστώσει και μόνος του τι πραγματικά συμβαίνει.

Έτσι, κατά τη διάρκεια που έκανε πρόταση γάμου στην κοπέλα του, αποφάσισε να συνδέσει τον εαυτό του με ένα καρδιογράφο και να καταγράψει τους παλμούς του .

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα τα μοιράστηκε εδώ, αλλά, μετά, το περιοδικό "GΟΟD" (γνωστό για τα πανέμορφα, διαφωτιστικά και χρηστικά infographics που κάνει κατά καιρούς) του πρότεινε να οπτικοποιήσει τα δεδομένα σε βιντέο.

Έτσι,  παρακολούθησαν τους καρδιακούς του παλμούς για τα 40 λεπτά που προηγήθηκαν της ερώτησης και τα συμπύκνωσαν σε 90 δευτερόλεπτα.
 Το βίντεο δεν δείχνει απλώς τους χτύπους ανά λεπτό (bpm) που αυξάνονται και να μειώνονται σαν να είναι στο τρενάκι του λούνα παρκ και , αλλά δημιουργεί μία "ακτινογραφία" του καρδιακού ρυθμού, γράφοντας πάνω από αυτή όσα συμβαίνουν εκείνη την στιγμή.

Πόσο μπορεί να αυξάνονται λοιπόν οι καρδιακοί παλμοί ενός άντρας την στιγμή της μεγάλης ερώτησης; Δες την απάντηση στο πανέμορφο βιντεάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας