Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

KKE: Ενοχλήθηκε πολύ ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διαμαντόπουλος

Ενοχλήθηκε πολύ ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διαμαντόπουλος με τη στάση του ΚΚΕ στο προσεχές δημοψήφισμα. Το ΚΚΕ επέλεξε τον τακτικισμό λέει. Είναι τακτικισμός κ. Διαμαντόπουλε η απαίτησή μας να μπορεί να εκφραστεί ο λαός και για την πρόταση-σφαγείο της κυβέρνησης;
Είναι τακτικισμός να θέλουμε να εκφραστεί ο λαός στο αν θέλει ή όχι την κατάργηση των μνημονίων; Ή μήπως νομίζετε ότι με το να ονομάσετε «τακτικισμό» τη στάση του ΚΚΕ μπορείτε να καλύψετε την απαράδεκτη στάση σας και της κυβέρνησής σας όχι μόνο να απορρίψει την πρότασή του αλλά και να αρνηθεί τη συζήτησή της. Απορρίφθηκε η πρόταση αυτή, όπως έχουν απορριφθεί το τελευταίο πεντάμηνο οι τροπολογίες του ΚΚΕ, όπως έχει απορριφθεί η συζήτηση για τις προτάσεις νόμου που κατέθεσε.
Ο κ. Διαμαντόπουλος μιλάει για τραγική επιλογή του ΚΚΕ.
Τραγικό είναι να πλασάρεις αριστερό μνημόνιο, συστήνοντάς το στο λαό ως φάρμακο για τη σωτηρία του.
Τραγικό είναι να σπέρνεις ελπίδες ότι θα καταργήσεις τα μνημόνια και να μην γκρεμίζεις τίποτα.
Τραγικό είναι να εκβιάζεις το λαό, βάζοντάς τον να διαλέξει ανάμεσα στο αριστερό μνημόνιο της κυβέρνησης και στο δεξιό μνημόνιο των εταίρων-φίλων της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ.
Ακόμα πιο τραγικό είναι να καλείς σε αυτό το αίσχος τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ. Σύντροφοι και συντρόφισσες στην προσπάθεια που κάνετε να θυσιαστεί ο λαός για τα κέρδη των αφεντικών (αυτή είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας που θέλετε) δεν υπάρχουν. Ψάξτε αλλού. Και εσείς και οι όμοιοί σας. Άλλωστε δεν πρωτοτυπήσατε.
Όσον αφορά την επίκληση της μεγάλης ιστορίας του ΚΚΕ (ούτε εδώ πρωτοτυπήσατε) θα έπρεπε να ξέρετε ότι είναι μεγάλη γιατί είναι ιστορία ασυμβίβαστου, ανυπότακτου αγώνα, είναι ιστορία αδιάκοπης πάλης για να χειραφετηθεί η εργατική τάξη από ντόπιους και ξένους δυνάστες, από ντόπιους και ξένους σωτήρες. Ο λαϊκός αγώνας με αυτό το περιεχόμενο δεν έχει καμία σχέση με τους «αγώνες» και τις αγωνίες της κυβέρνησής σας.

Στο δημοψήφισμα:

ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΙΝΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΝΑΙ ΣΤΗ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΗ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ME ΤΟ ΛΑΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑ.

                                                                                                Καστοριά, 29-06-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας