Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Αντιγόνες, Αντιγόνες...

Β. Π. Kαραγιάννης
Πόση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή μπορεί  ν ‘ αντέξει ο νους και να καταναλώσει ο ανθρώπινος οργανισμός σ’ ένα επαρχιακό πεδίο θεατρικών ασκήσεων; Πριν λίγο καιρό και επί τριήμερον σε χώρο επιχωρίου εργοστασίου θερμαστρών κ.α. (λαμπρή ιδέα της χρήσης κι ευεργετική η παραχώρησή του για καλλιτεχνικές ποικιλίες) δόθηκαν παραστάσεις ενδιαφέρουσες της ανωτέρω Αντιγόνης. 
Σπουδαία.
Η αυτή παράσταση επαναλήφθηκε πριν δύο μέρες στο Θέατρο δάσους ας το λέμε έτσι  το θερινό θέατρο του Δήμου άνωθεν του πρώην στρατιωτικού γυμναστηρίου όπου τώρα γυμνάζονται σε γύρες τα χαλαρά ή τα χρήζοντα υγείας σώματα των συμπολιτών μας. 
Αριστα.
Στις 2 Ιουλίου την επαύριον της πανηγύρεως των αγίων Αναργύρων κι άλλη Αντιγόνη μας επαπειλείται από το θίασο του ΔΗΠΕΘΕ Βεροίας με ονόματα θεατρικά σημαντικά. Αντε πάλι Κρέων, Αντιγόνη, Ισμήνη, Τειρεσίας κ.λπ. 
Υπέροχα θα...
Εχει καλώς, το μάθαμε πλέον μέχρι κορεσμού το "Ερως ανίκατε μάχαν». Ομως όλο δράματα, δράματα, δράματα υπάρχουν κι αρχαίες κωμωδίες λίαν επίκαιρες του σημερινού μας κωμωδιοδράματος που βιώνουμε.
- Πάλιν Λασσανειάς μαίνεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας