Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Για σένα που συμπληρώνεις το μηχανογραφικό

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Το πιθανότερο είναι ότι το σχολείο σου δεν σε έχει προετοιμάσει κατάλληλα γι’ αυτή τη στιγμή και η οικογένειά σου επιμένει παραδοσιακά. Για τους περισσότερους η επιτυχία εξακολουθεί να είναι σχολή «παραδοσιακή» με επαγγελματικά δικαιώματα, ενώ το θέμα της καινοτομίας και του «επιχειρείν» δε βρίσκει και πολλούς θιασώτες. Επίσης, στις συμβουλές που ακούς εντάσσεται κατά πάσα πιθανότητα και το «δήλωσε όλα τα τμήματα», για να πετύχεις κάπου.

Αν μεν έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου αυτό που θέλεις, τότε τα πράγματα είναι εύκολα. Αν ανήκεις, όμως, στους περισσότερους που δεν έχουν κατασταλάξει, τότε χρήσιμο είναι να σκεφτείς και τα ακόλουθα:
Οσο πιο γενικό και βασικό είναι το αντικείμενο της σχολής, τόσο μεγαλύτερη η βάση που αποκτάς για το μέλλον και τα ερεθίσματα που θα λάβεις. Εχεις χρόνο και υπάρχουν πολλά προγράμματα πια για μεγαλύτερη και περισσότερη εξειδίκευση στο μέλλον.
Μη διστάσεις να διαλέξεις  σχολή που σου δίνει σύγχρονα εφόδια για να βγεις στο ελεύθερο επάγγελμα ή στο χώρο των επιχειρήσεων.
Ακόμα κι αν κάνεις λάθος στην αρχική σου επιλογή, η δια βίου μάθηση θα είναι για πάντα ένα ανοιχτό εισιτήριο, οπότε μπορείς άνετα να πειραματιστείς.
Στην εποχή που όλα υπάρχουν διαθέσιμα στο διαδίκτυο ψάξε-ψάξε-ψάξε. Γι’ αυτό που σε ενδιαφέρει και το πως μπορείς να το πετύχεις.
Σ’ αυτό το στάδιο ανοίγει η αυλαία της δικής σου παράστασης.

Ιωάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας