Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Η ζέουσα πίστη των ανθρώπων του λαου μας-ηχηρή απάντηση σε όσους τη χλευάζουν

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
Δέχτηκα με έκπληξη, στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού, την επίσκεψη δύο Εκκλησιαστικών Επιτρόπων του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Μαρίνας Σαρανταπόρου.
Μου έδωσαν ‘’ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ’’ εκ μέρους του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Σαρανταπόρου,
της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος, για την υποδοχή στο Σαραντάπορο της ‘’Τιμίας Κάρας της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνης, το Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015’’ και για τις ‘’λατρευτικές  εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Μαρίνης (13-16 Ιουνίου εε)’’, που θα ακολουθήσουν.  

Στα λίγα λεπτά της ώρας που διήρκησε η συνάντηση και η γνωριμία στο Αρχονταρίκι του Ναού (δεν πρόλαβα καν να ρωτήσω για τα ονόματά τους) είδα ανθρώπους αξιοσέβαστους με ζέουσα, απλή, λαϊκή πίστη.   

Με εντυπωσίασε ο κόπος τους να έρθουν από τόσο μακριά, η πίστη, η ζωντάνια και η χαρά τους να μεταφέρουν την πρόσκληση με την έγχρωμη εικόνα της Αγίας Μαρίνας και το Ναό της, το αφτιασίδωτο εκκλησιαστικό ήθος τους, η αγάπη για την Αγία Μαρίνα του χωριού τους, η αγάπη και ο σεβασμός για την Εκκλησία και το Μητροπολίτη τους. ‘’Την Αγία Μαρίνα την έχουμε πολιούχο στο Σαραντάπορο, στην υποδοχή της Κάρας της Αγίας, θα είναι ο δεσπότης μας, θα έρθει και ο δικός σας της Κοζάνης και άλλοι, θα λειτουργήσουν μαζί, αυτές είναι μεγάλες στιγμές για το χωριό μας’’, μου έλεγαν με δυνατή και χαρούμενη φωνή.  

Καθώς μου έδιναν την πρόσκληση και την αφίσα έβλεπα στα πρόσωπά τους τη χαρά και την ικανοποίηση μαζί, σαν και να μου παρέδιδαν κάτι ‘’ιερό’’, είναι αυτό που προσφέρει η αίσθηση της διεκπεραίωσης ενός σημαντικού έργου που αφορά σ’ ένα εξέχον πρόσωπο, αυτό της Αγίας.

Τους συγχάρηκα για τη διοργάνωση και για όλα, πιο πολύ για τον κόπο να έρθουν ως εδώ και τους διαβεβαίωσα ότι θα αναρτήσω αμέσως την αφίσα στον πίνακα ανακοινώσεων του Ναού και ότι θα διαβάσω την πρόσκληση στο εκκλησίασμα της ερχόμενης Κυριακής, 7 Ιουνίου 2015.

Θαρρώ πως από τώρα κιόλας η ευλογία της Αγίας Μαρίνας από το Σαραντάπορο της Ιερής Μητρόπολης Ελασσώνος, διαχέεται και στο Βελβεντό της Ιερής Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης και χαριτώνει τα πρόσωπά μας και πράγματα του βίου μας.
π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος (6-6-2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας