Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Ξυπνήστεεεε...

Toυ Ν. Μελέτη -Έθνος 
Γιατί δεν ήταν καμπανάκι αυτό που ακούστηκε, αλλά όλο το καμπαναριό του Αγίου Πέτρου...
Από τη μια είναι το καθημερινό πια φλερτ με την επισημοποίηση της χρεοκοπίας της χώρας. Που ξέρουμε πού οδηγεί. Λίγο πριν πεταχθεί η χώρα από την Ευρωζώνη, το κράτος θα πληρώνει με φρεσκοτυπωμένα χαρτιά τους υπαλλήλους, ο ιδιωτικός τομέας θα βρει ευκαιρία να εξοφλήσει τα χρωστούμενα με επίσης φρεσκοτυπωμένα χαρτιά που θα έχουν πάνω γραμμένη με μαρκαδόρο την ονομαστική αξία τους... Και πάει λέγοντας.

Ομως εκτός από τον κίνδυνο της τυπικής χρεοκοπίας, είναι πλέον ορατός ο πραγματικός εφιάλτης του αργού θανάτου, με το πακέτο το οποίο προτάθηκε από τους δανειστές και το οποίο πλέον αποτελεί, όσο κι αν διαφωνεί η κυβέρνηση, τη βάση συζήτησης για να επιτευχθεί συμφωνία μέσα σε μία εβδομάδα.
Σε κανονική χώρα θα είχε σημάνει συναγερμός. Θα είχαν εγκαταλειφθεί οι κοκορομαχίες και οι
φτηνιάρικες κομματικές ίντριγκες και θα είχε συγκληθεί ουσιαστικό Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, με τη συμμετοχή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και πρώην πρωθυπουργών και πρώην υπουργών Οικονομικών.
Μια πραγματική κινητοποίηση, ένας εθνικός συναγερμός για να αντιμετωπιστεί το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η χώρα. Να δούμε τι μπορεί να σωθεί...
Δεν μπορεί πια να αντιμετωπίζεται η κατάσταση με γνώμονα το πώς θα ξεγελαστεί η Αριστερή Πλατφόρμα, η Ραχήλ Μακρή και όσοι ψηφοφόροι πίστεψαν σε «κόκκινες» γραμμές. Το πώς ο Α. Σαμαράς θα αποφύγει να τεθεί θέμα ηγεσίας λόγω της κρισιμότητας των στιγμών, το πώς ο Π. Καμμένος θα μείνει υπουργός χωρίς να εκτεθεί ως νεομνημονιακός, το πώς ο Ευ. Βενιζέλος θα έχει ακόμη μία ευκαιρία να εξηγήσει στη Βουλή πως επιβεβαιώθηκε από τα γεγονότα.
Η κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να ξεφύγει από την κατάσταση από την οποία δεν γλίτωσαν ούτε οι προηγούμενες...
Αλλά ας αντιληφθούν όλοι ότι τα λάθη δικαιολογούνται. Αλλά οι εθνικές τραγωδίες δεν συγχωρούνται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας