Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Η απάντηση της Digea*… Γιατί Διακόπηκε ξαφνικά το Σήμα σε πολλούς Αναλογικούς Αναμεταδότες?

Ο λόγος της διακοπής των αναλογικών μεταδόσεων είναι το γεγονός ότι διακόπηκε η τροφοδοσία των αναλογικών πομπών από τον δορυφόρο Ηot-Bird 13 East. Για πολλά χρόνια τα ιδιωτικά κανάλια χορηγούσαν στους Δήμους και Κοινότητες της Ελλάδας ειδικές δορυφορικές κάρτες της NOVA, οι οποίες ξεκλείδωναν και έπαιζαν μόνο τα Ελληνικά Ιδιωτικά και Κρατικά Κανάλια, απο τη συχνότητα 11,823 MHZ, Ηot-Bird 13 East,  με τους κωδικούς=ονόματα των καναλιών να είναι R1,R2...R13.
Τα ιδιωτικά κανάλια πλήρωναν την NOVA, για την εξυπηρέτηση που παρείχε σε αυτά για την αναλογική τροφοδοσία. Πλέον με την ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλαδικής Επικράτειας, η DIGEA (μέτοχος των ιδιωτικών καναλιών) αποφάσισε για λόγους εξοικονόμησης δαπανών να σταματήσει η τροφοδοσία των αναλογικών πομπών μέσω της NOVA.
Πλέον η δορυφορική τροφοδοσία καναλιών της DIGEA και της ΕΡΤ, γίνεται αποκλειστικά απο άλλο δορυφόρο τον Eutelsat 3,1 East.
Εδώ και δύο μήνες η DIGEA ξεκίνησε να ειδοποιεί τους Δήμους ότι θα πρέπει να αναλάβουν την αλλαγή τροφοδοσίας. Δηλαδή να ανέβουν στα κέντρα εκπομπής και να γυρίσουν το κάτοπτρο από τις 13 μοίρες ανατολικά στις 3 μοίρες ανατολικά και ταυτόχρονα να αντικαταστήσουν τον παλιό δέκτη (συνήθως Humax με ενσωματωμένο Irdeto) με άλλο δέκτη σεταρισμένο με το απαραίτητο κλειδί BISS, τον οποίο διαθέτει δωρεάν η Digea προς τους τεχνικούς για τον σκοπό αυτό.
Η επιχείρηση αυτή γίνεται τόσο για τις περιοχές που δεν υπάρχει το ψηφιακό σήμα της Digea, όσο και για τις περιοχές που οι δήμοι ανέλαβαν μόνοι τους και αντικατέστησαν το αναλογικό σήμα με ψηφιακό.
Έχουμε αναφερθεί και παλαιότερα στο ενδεχόμενο διακοπής των αναλογικών μεταδόσεων, αλλά και τη δυνατότητα δορυφορικής λήψης των καναλιών της DIGEA και ΕΡΤ.
*Παραπομπή της  Digea στο link(# http://digitaltvwestmacedonia.blogs) με σημερινή ημερομηνία (8/5), που απαντά στο λόγο διακοπής του αναλογικού σήματος (και) στα Καμβούνια (Σχετ.: http://www.mikrovalto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5075:2015-05-07-22-21-39&catid=81:2012-03-11-23-53-01&Itemid=516).
mikrovalto.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως ακομη και σημερα στην Ελλαδα το προσωπικο συμφερον υπερισχυει του κοινωνικου ωφελους. Ενω η Digea ειχε υπογραψει συμβαση για να καλυψει γεωγραφικα το 98% της χωρας, δυστυχως σε μια νυχτα η συμβαση αλλαξε και μετατραπηκε σε 98% πληθυσμιακα,που σημαινει οτι αφου καλυψαν τιες μεγαλες πολεις,χωρια σαν τα δικα μας εχουν μεινει χωρις καλυψη.,Το κοστος για την προμηθεια των αναμεταδοτων δεν βαραινει πλεον την digea αλλα τους δημους η νομαρχιες. Αυτο φυσικα δεν αναιρει τις ευθυνες του δημου που εδω και τοσο καιρο δεν βρισκει μια οριστικη λυση για το προβλημα στερωντας την τηλεοραση κυριως στα καμβουνια αλλα και αλλα χωρια.

Ανώνυμος είπε...

Ο Υπεύθυνος Αντιδήμαρχος το μόνο που τον νοιάζει ειναι να περνη το Τζιπ του Δήμου και να το παρκάρη εξω απο το μαγαζίτ ου για τά προβλήματα του Δ΄ημου ολο Ψ Ε Μ Α Τ Α - Ψ Ε Μ Α Τ Α -Ψ Ε Μ Α Τ Α που εφτασαν τα Σέρβια κατοικοι της Κοζάνης να διοικούν την Πόλη Αλοίμονο .

Το Προφίλ μας