Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Καλώς τους... ακραίους!

Ο (επίτιμος) υπουργός Οικονομικών δήλωσε σε συνέντευξή του σε γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ότι «εκλεχτήκαμε (...) για να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις που οι προηγούμενες κυβερνήσεις αρνούνταν να κάνουν». Εχει δίκιο. Είναι προφανές ότι καμία άλλη κυβέρνηση δεν διανοήθηκε ποτέ να αυξήσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και να τον μειώσει στα αυτοκίνητα. Αλλά όπως φαίνεται «με την πρώτη φορά Αριστερά» πολλά πράγματα θα δούμε για πρώτη φορά.
Στην ίδια συνέντευξη, ο ίδιος υπουργός δηλώνει πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπεται να αποτύχει, διότι αν γίνει κάτι τέτοιο η χώρα θα κυριαρχηθεί από ακραίες δυνάμεις».
Αυτό τουλάχιστον δεν το λένε για πρώτη φορά. Το έχει πει πρόσφατα και ο Κοτζιάς. Το έχει πει παλαιότερα και ο Σαμαράς. Το έχουν πει και άλλοι.

Γενικώς όλοι οι πολιτικοί θεωρούν ότι δεν πρέπει να αποτύχουν (συνεπώς, «βάλτε πλάτη να πετύχω»...) διότι στην πόρτα της αποτυχίας παραμονεύει ένα μεγαλύτερο κακό: οι ακραίοι!..

Και να το λέει κανένας κεντροδεξιός ή κεντροαριστερός, άντε να το καταλάβω. Αλλά ποιοι είναι οι κακοί ακραίοι που θα έλθουν αν αποτύχει η κυβέρνηση του Βαρουφάκη;

Μήπως ο Βαρουφάκης μετέχει σε κάποια κεντρώα κυβέρνηση μετριοπαθών του μεσαίου χώρου και δεν το ξέρουμε;

Αν δεν απατώμαι, εξελέγη με ένα κόμμα της «ριζοσπαστικής Αριστεράς» και μπήκε σε μια «κυβέρνηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς», η οποία ευλόγως εμφορείται από τις ιδέες, τους κώδικες, τις αξίες και τις ιεραρχήσεις της «ριζοσπαστικής Αριστεράς». Ουδείς της ζητάει κάτι άλλο, ούτε μπορεί να περιμένει κάτι άλλο από αυτήν.

Αλλο εάν δεν βολεύει το κοστούμι τώρα που φτάσαμε στην κωλοτούμπα.

Αν λοιπόν ο Βαρουφάκης διατηρεί απορίες για τον χώρο που ανήκουν ο ίδιος και η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει, δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά στους διπλανούς του. Τον Λαφαζάνη, ας πούμε.

Ο οποίος μπορεί να έχει τις όποιες απόψεις του, μπορεί να υπερασπίζεται τις όποιες αξίες του, μπορεί να είναι ή να μην είναι ακραίες, αλλά ούτε τον κλόουν κάνει, ούτε φωτογραφίζεται για το «Paris Match», ούτε περιφέρεται από τηλεόραση σε τηλεόραση, ούτε λέει ψέματα με την ευκολία που αναπνέει, ούτε ζει σε κατάσταση διαρκούς φιγούρας.
Και ο οποίος τουλάχιστον ήταν εκεί προτού καν εμφανιστεί ο Βαρουφάκης.
Γ.Πρετεντέρης-ΤΟ ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καιρό είχατε να βάλετε Πρετεντέρη και ανησύχησα. Σας έδωσε κανένα ψιχουλάκι από τα 800 εκατομμύρια που πήρε τα τελευταία χρόνια ή κάνετε σαν την πόντια ποΧΧ@ν@. Αυτή αυτοκτόνησε όταν έμαθε πως οι άλλες πληρώνονται.

Ανώνυμος είπε...

ολο και καποια ψιχουλα θα μαζευουν

Το Προφίλ μας