Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Χάσαμε το επιχείρημα

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Αυτές τις μέρες το θέμα της πώλησης της «μικρής ΔΕΗ» είναι λογικό να μονοπωλεί την ατζέντα. Η ΔΕΗ είναι συνυφασμένη με την περιοχή και με χιλιάδες θέσεις εργασίας, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Πώληση τμήματος της θα σημάνει χιλιάδες ανατροπές στα έως τώρα δεδομένα μας σε σχέση με θέσεις εργασίας, προμηθευτές κτλ. Παράλληλα, ένα ουσιαστικό σημείο αφορά στο τι έδωσε η περιοχή για όλη αυτή την ιστορία και τι τελικά θα πάρει πίσω.
Κάπου, όμως, όλα αυτά χάθηκαν στη μετάφραση.
Αποτύχαμε και αποτυγχάνουμε να μεταδώσουμε το μήνυμα σωστά, εμμένοντας στη στείρα αναπαραγωγή των ίδιων κλισέ και συνθημάτων και χάνοντας το ουσιαστικό επιχείρημα. Που δεν είναι βέβαια ότι η ΔΕΗ πρέπει να παραμείνει δημόσια, γιατί εμείς έτσι θέλουμε, αλλά γιατί στρατηγικά η περιοχή έχει επενδύσει και κάθε είδους μετάβαση θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένου σχεδιασμού που θα έχει εναλλακτικές.
Μετά από ένα διάστημα που οι αρνητικές εξελίξεις για την περιοχή διαδέχονται η μία την άλλη και τα ψηφίσματα εκδίδονται σωρηδόν, ως αναγκαία απάντηση εσωτερικής κατανάλωσης, είναι απαραίτητο να βάλουμε σε μια προτεραιότητα τα διακυβεύματά μας, προκειμένου να μην αναλωνόμαστε σε παραστάσεις, αλλά να κινητοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο προς την κατεύθυνση που υπάρχει πραγματικά ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας