Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Και μαζί και μόνη η ΔΗΜΑΡ στις περιφέρειες: που κατεβαίνει αυτόνομη και που με ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ - η Ντόρα Τσικαρδάνη στη Δυτ. Μακεδονία

Από το aftodioikisi.gr
«Μοναχική» πορεία αναμένεται να ακολουθήσει σε γενικές γραμμές αναφορικά με τους υποψήφιους στις περιφέρειες η ΔΗΜΑΡ. Εξαίρεση αποτελούν οι περιφέρειες Θεσσαλίας όπου είναι πιθανόν να στηριχθεί από κοινού υποψήφιος από το ΠΑΣΟΚ και Νοτίου Αιγαίου όπου, εν μέσω αντιδράσεων, συζητείται το ενδεχόμενο στήριξης του υποψηφίου ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Αυτό αποτυπώνεται τόσο από τις μέχρι τώρα επιλογές όσο και από αυτές που συζητούνται. Συγκεκριμένα, τα ονόματα που έχουν κλείσει και που συζητούνται στις 13 περιφέρειες είναι (κατά αλφαβητική σειρά) τα εξής:

Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης:   Η Αγίου Κωνσταντίνου θα ήθελε, λόγω των καλών σχέσεων που διατηρεί με τους μουσουλμάνους, τον «πράσινο» νυν περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη. Ωστόσο, λόγω των μεγάλων αντιδράσεων των τοπικών οργανώσεων είναι πολύ πιθανό ότι θα προτιμηθεί ο γιατρός Χρήστος Τραϊφόρος
Αττικής: Παρά τις παλινωδίες της ηγεσίας με τον Δημήτρη Ψαριανό που αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, η τελική επιλογή είναι ο (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου.
Βορείου Αιγαίου: Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννης Σπηλάνης.
Δυτικής Ελλάδας: Είτε ο βουλευτής Νίκος Τσούκαλης που ήταν υποψήφιος και το 2010 ο οποίος όμως δεν θέλει, είτε (το πιθανότερο) ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Σταυρόπουλος.
Δυτικής Μακεδονίας: Η δικηγόρος Δώρα Τσικαρδάνη η οποία ανήκει στους διαφωνούντες της ΔΗΜΑΡ.
Ηπείρου: Ο υποψήφιος του 2010 Γιώργος Ζάψας
Θεσσαλίας:  Πιθανότατα θα στηριχθεί από κοινού με το ΠΑΣΟΚ ο καθηγητής και διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Νίκος Τσιλιμίγκας που ήταν υποψηφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2012.
Ιονίων Νήσων: Ο υποψήφιος του 2010 Γιώργος Βλάχος δεν θέλει να ξανακατέβει και η Αγίου Κωνσταντίνου βρίσκεται σε αναζήτηση υποψήφιου.
Κεντρική Μακεδονία: Ο Μάρκος Μπόλαρης αν και ακόμη δεν έχει ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του και τις τελευταίες ημέρες ακούγεται ότι μετά τη μη στηριξη του ΣΥΡΙΖΑ το ξανασκέφτεται.
Κρήτης: Ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης της ΔΗΜΑΡ και το 2010 Αντώνης Ανηψητακης.
Νοτίου Αιγαίου: Γίνεται συζήτηση για στήριξη του δημάρχου Λειψών και υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝΕΛ Μπενέτου Σπύρου. Ωστόσο, από την Κουμουνδούρου διαμηνύουν ότι σε περίπτωση που ο κ. Σπύρου στηριχθεί από τους ΑΝΕΛ επίσημα πρόκειται να αποσύρουν τη στήριξή τους.
Πελοποννήσου: Παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται ο βουλευτής Γιάννης Πανούσης αρνείται να κατέβει μόνο με τη ΔΗΜΑΡ (σ.σ. ήθελε να τον στηρίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ) και η Αγίου Κωνσταντίνου βρίσκεται σε αναζήτηση υποψηφίου, πράγμα αρκετά δύσκολο. Ένα όνομα που συζητείται είναι αυτό του Τάσου Αποστολόπουλου.
Στερεάς Ελλάδας:  Η υποψηφιότητα του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτή Εύβοιας Δημήτρη Αναγνωστάκη δεν περπάτησε λόγω άρνησης του ίδιου και συζητούνται δύο ονόματα: Το Μάνου Καραμικέ και του Κώστα Χαϊνά, και οι δύο τοπικά στελέχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας