Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΣΕΕΝ: Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των αγροτών

Οι αγώνες των αγροτών σήμερα, χθες των εργαζόμενων στη ΔΕΗ ενάντια στην πώληση του ΑΔΜΗΕ και την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας , αποδεικνύουν ότι  τα βάσανα που περνάει ο εργάτης είναι τα ίδια με αυτά του φτωχού αγρότη, έχουν κοινή αιτία.
Αιτία είναι η ανάγκη προάσπισης της κερδοφορίας των μονοπωλίων εις βάρος του βιοτικού επιπέδου της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Η επίθεση στους αγρότες στόχο έχει να συγκεντρωθεί η γη σε λιγότερα χέρια, να γίνει πεδίο κερδοφορίας για τα μονοπώλια. Αποτέλεσμα θα έχει το ξεκλήρισμα μικρομεσαίων αγροτών με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας, μεγαλύτερο έλεγχο της διατροφής του λαού από τα μονοπώλια με ότι αποτέλεσμα θα έχει αυτό για τις τιμές και την ποιότητα των διατροφικών προϊόντων. Η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας, τις μειώσεις μισθών, την μεγαλύτερη καταστροφή του περιβάλλοντος και την αύξηση τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας και για τους αγρότες με αποτέλεσμα να επιταχυνθεί το ξεκλήρισμα τους.
Αυτή είναι η πολιτική της Ε.Ε και στους δύο κλάδους. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), οι ποσοστώσεις κ.α από τη μία, η απελευθέρωση τη αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με τις οδηγίες της από την άλλη. Μια πολιτική που τα αποτελέσματα της είναι μεγάλη αύξηση της ανεργίας, μεγάλη αύξηση των τιμών στα τρόφιμα και στην ενέργεια με αποτέλεσμα παιδία της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων να πεινάνε και να κρυώνουν. Γι’αυτήν την κατάσταση ευθύνη έχει η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις καθώς και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που έταζαν ότι θα φάμε με χρυσά κουτάλια στην Ε.Ε και την Ο.Ν.Ε.     
Στην κοινή επίθεση από τα μονοπώλια δεν έχουμε άλλη επιλογή από τον κοινό αγώνα. Για να μπορέσουν να περάσουν αυτήν την πολιτική ποντάρουν στον κοινωνικό αυτοματισμό. Οι ίδιοι που συμφωνούν με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ στρέφοντας το κοινωνικό σύνολο ενάντια στους εργαζόμενους της, είναι αυτοί που σήμερα στο όνομα της «ισότητας των πολιτών» προσπαθούν να πείσουν ότι υπάρχουν προνόμια υπέρ των φτωχών αγροτών που πρέπει να καταργηθούν. Είναι οι ίδιοι που καλλιεργούσαν αυταπάτες στους αγρότες ότι με τα φωτοβολταικά  θα φάνε με χρυσά κουτάλια, προσπαθώντας να δημιουργήσουν συμμαχίες για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ενέργειας.
Αυτό που φοβούνται είναι ότι οι αγώνες των εργατών, των φτωχών αγροτών , των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων θα ενωθούν και γι’ αυτό προσπαθούν να στρέψουν τον έναν ενάντια στον άλλον. Ο δικός μας δρόμος είναι στην αντίθετη κατεύθυνση. Συγκροτούμε την συμμαχία μας ενάντια στον κοινό εχθρό που δεν είναι άλλος από τα μονοπώλια, η Ε.Ε, το πολιτικό τους προσωπικό, τα κάθε λογής στηρίγματα τους.     
Γνωρίζουμε ότι σήμερα υπάρχει η τεχνογνωσία, ο εξοπλισμός , το εργατικό δυναμικό, ο ορυκτός και φυσικός πλούτος που μπορεί να εξασφαλίσει φθηνή και ποιοτική διατροφή και ενέργεια για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Παλεύουμε για την επιβίωση, ανοίγουμε το δρόμο για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
Καλούμε την εργατική τάξη , τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, μαζικούς φορείς να στηρίξουν τα μπλόκα των αγροτών που στήθηκαν στην περιοχή. Να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα του συντονιστικού των μπλόκων για την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών.
 
ΕΡΓΑΤΙΑ – ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας