Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Γιατί παίρνουν «ηρωικές» αποφάσεις, αφού δεν τις εφαρμόζουν;

του Παναγιώτη Πλιάτσιου, Πρωινός Λόγος, 01/02/2014
Προσπερνώντας τις εντάσεις και την αποχώρηση των Κύρινα-Πλακεντά και Τσότσου (αναλυτικό ρεπορτάζ σε άλλες σελίδες του «Πρωινού Λόγου») από την προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, θα πρέπει να εστιάσουμε στην ίδια την ουσία: Στη συνεδρίαση της 24ης Δεκεμβρίου υπήρξε μια συγκεκριμένη απόφαση του εν λόγω οργάνου, η οποία προέβλεπε συγκεκριμένες κινήσεις, ως αντίδραση στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ:
Μεταξύ άλλων ήταν η διοργάνωση συνέντευξης Τύπου από τους επικεφαλής των παρατάξεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Αθήνα, να γίνει η διοργάνωση του συλλαλητηρίου από την Περιφέρεια αλλά και να αποσταλεί μια επιστολή προς τους  βουλευτές της περιοχής, με την οποία θα τους καλούσε να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο σχετικά με τον ΑΔΜΗΕ.
Τι, λοιπόν, από όλα τα παραπάνω συνέβη; Ούτε συνέντευξη Τύπου δόθηκε, ούτε επιστολή στους βουλευτές εστάλη, αλλά ούτε και το συλλαλητήριο της Πτολεμαϊδας διοργανώθηκε από την Περιφέρεια. Το συνδιοργάνωσαν πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής.
Εύλογη, λοιπόν, η έντονη διαμαρτυρία των συγκεκριμένων περιφερειακών συμβούλων, την ώρα, μάλιστα, που άλλοι συνάδελφοί τους, από τη μείζονα αντιπολίτευση μάλιστα, δε μπήκαν καν στον κόπο να αναφέρουν το παραμικρό προς το προεδρείο (πλην κάπως της Βέττας Σπόντη, αφού πρώτα είδε και άκουσε τις τοποθετήσεις Κύρινα και Πλακεντά). Και, παράλληλα, ήταν αδικαιολόγητη η μη εφαρμογή των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, τόσο από τον πρόεδρό του Γιώργο Παπαδόπουλο, όσο και από τον ίδιο τον περιφερειάρχη Γιώργο Δακή. Οι οποίοι, με τη στάση τους αυτή, έπληξαν σημαντικά την αξιοπιστία του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Γιατί, αλήθεια, ποιος ο λόγος να λαμβάνει ανάλογες «ηρωικές» αποφάσεις αντίδρασης, εάν δεν της τηρεί και δεν τις εφαρμόζει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας