Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Έλεγχος της ποιοτικής κατάστασης των νερών στην ΠΕ Κοζάνης

Στον έλεγχο της ποιοτικής κατάστασης των επιφανειακών και υπόγειων νερών προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης με τη συνεργασία των τοπικών επιστημονικών φορέων. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη την Τρίτη 4-6-2013 ευρεία σύσκεψη με συμμετοχή εκπροσώπων του ΙΓΜΕ, του ΤΕΙ, του Κέντρου Περιβάλλοντος  και των Διευθύνσεων Υγείας και Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Αποφασίστηκε με βάση τους υδρογεωλογικούς χάρτες του ΙΓΜΕ και τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους το ΤΕΙ και το ΚΕΠΕ, να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί ένα ευρύτατο πρόγραμμα ελέγχων, αναλύσεων και αξιολογήσεων των ποιοτικών στοιχείων των υδάτων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.
Όλα αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά θα συγκεντρωθούν σε μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων που θα είναι στη διάθεση όλων των αρχών και των αρμόδιων υπηρεσιών.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται συμπληρωματικά να καταγράψει και να αξιολογήσει την ποιότητα των υδάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης πέρα από τους περιοδικούς ελέγχους των νερών που εκτελούν σε τακτά χρονικά διαστήματα οι αρμόδιοι φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας