Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ποιοι διεθνώς καταξιωμένοι καθηγητές έρχονται στα Ελληνικά ΑΕΙ

Αισιόδοξο μήνυμα για την ελληνική παιδεία αποτελεί η απόφαση διεθνούς φήμης εκπαιδευτικών με έδρες στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου να συνεργαστούν με τα ελληνικά πανεπιστήμια ως εξωτερικά μέλη.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατία, εκπαιδευτικοί καταξιωμένοι στο εξωτερικό, δήλωσαν συμμετοχή στις εκλογές για τα εξωτερικά μέλη των Συμβουλίων Διοίκησης στα ελληνικά ΑΕΙ, ενώ τα βιογραφικά τους περιλαμβάνουν σημαντικά ονόματα πανεπιστημίων διεθνούς φήμης: ΜΙΤ, Harvard, Ohio State University, University of Cambridge, Collegede France, ακόμη και από το King Abdullah University of Science nad Engineering της Σαουδικής Αραβίας υπήρξαν συμμετοχές.

Συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Αθηνών θα συνεργαστεί με τον Αλέξανδρο Νεχαμά, καθηγητή Φιλοσοφίας στο ίδρυμα του Princeton, τον Γιώργο Τσώκο, καθηγητή παθολογίας στο Harvard αλλά και τον Jack Davis, καθηγητή Ελληνικής Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο του Σινσινάτι.
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (EΜΠ), θα συνεργαστεί με τον Roger Frank ελληνομαθή καθηγητή στην Ecole Nationale des Ponts et Chaussees.
Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο εξέλεξε ως πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου τον Ιωάννη Σοφό, ο οποίος κατέχει έδρα στο Colorado State University, ενώ στα μέλη του θα συμπεριλαμβάνονται σημαντικά ονόματα της τεχνολογίας τροφίμων, όπως ο Χρήστος Αποστολόπουλος , διευθυντής Ολικής Ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων της Friesland Camping Hellas και ο Παύλος Πεζάρος, πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Δίοικησης και Αυτοδίοικησης.
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, επέλεξε ως πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του τον καθηγητή Hunter Richard από το Πανεπιστήμιο του Cambridge
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, επέλεξε τον Νίκο Χατζηχριστίδη, ο οποίος διδάσκει στο King Abdullah University of Science nad Engineering της Σαουδικής Αραβίας, τον Ανδρέα Παπανικολάου, καθηγητή και προϊστάμενο της Κλινικής Νευροεπιστημών στο πανεπιστήμιο του Μέμφις, την Ιωάννα Φλώρου, η οποία διδάσκει στο Pennsymvania State University College of Medicine, αλλά και τον Θεμιστοκλή Λέκκα, ομότιμο καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Πανεπιστήμιου Αιγαίου.
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θα συνεργαστεί με τον Κυριάκο Αθανασίου, Διακεκριμένος καθηγητής Βιοιατρικής Τεχνολογίας και Ορθοπεδικής χειρουργικής στο University of California Davis.
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έφερε στο διοικητικό του συμβούλιο, από τις δικαστικές αίθουσες, τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Στυλιανό Γκρόζο.
Ενώ υποψηφιότητα στο Ιόνιο πανεπιστήμιο, έθεσε ο αρχιμουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Βύρων Φιδετζής.
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας