Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Το νέο τεύχος τη Παρέμβασης

Κυκλοφόρησε (επιτέλους ότι αναγγέλθηκε η κυκλοφορία του πριν από ...ένα μήνα) το τεικοινωνία Μητροπολίτη           θεωρησηςςτης κοζνης.Ανςύχος 165 της Παρέμβασης, πνευματικής επιθεώρησης της Κοζάνης. Ανήκει εποχικά στον εκδοτικό χειμώνα του 2012-2013 και βαίνει προς το 27ον έτος της παρουσίας της στον κόσμο και τον τρόπο των γραμμάτων της πόλης, του τόπου και της χώρας!
Μαζί με το τεύχος διανέμεται και ένα ξεχωριστό ένθετο που έχει τον τίτλο «Χρονολόγιο της Κοζάνης» και το οποίο επιμελήθηκαν ο Β. Π. Καραγιάννης και ο Κων/νος Παυλός. Περιλαμβάνει χρονολογικά τους σημαντικότερους σταθμούς στην ιστορία της πόλης από την εμφάνισή της, ακόμα και από την προϊστορία της.
Το ένθετο αυτό, που είναι χορηγία της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας και περιλαμβάνει πρόλογο του Αντιπεριφερειάρχη κ.  Γ. Σόκουτη, είναι μια λιτή αλλά χρηστική έκδοση η οποία απευθύνεται όχι μόνο σε ειδικούς μελετητές, αλλά κυρίως στο ευρύτερο κοινό. Είναι μια  συνοπτική καταγραφή της ιστορίας και έχει εκδοθεί με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. Το εξώφυλλο του κύριου τεύχους της «Π» κοσμεί ένα έργο του ζωγράφου Γ. Χατζάκη.
            Τα περιεχόμενα του τεύχους έχουν ως ακολούθως:
Β.Π.Κ. Ενδόδημα και αποικιακά, Γ. Υφαντής 11 ποιήματα, Ηλίας Κουτσούκος διήγημα , Γεωργία Τριανταφυλλίδου ποίηση, Γ. Κουβαράς ποίημα, William Wordsworth LUCY POEMS μτφ. Αννα Κουστινούδη, Μπέλα Αχμαντούλινα ποίηση  μτφ. Δ. Τριανταφυλλίδης, Πέτρος Πέτκας Δοκίμιο περί των σφαγών Πέτρος Πέτκας Εισαγγελικές εκτροπές 1, Πέτρος Πέτκας Εισαγγελικές εκτροπές 2, Νικ. Γραίκος κριτική βιβλίου Αντ. Κάλφα, Αλεξ. Αραμπατζής ποίημα , Αστ. Παντοκράτορας περί καταγωγής της γραφής, Π. Β. Πάσχος ποίημα Στο παλιό Βελίστι, Αρετή Γκανίδου 3 ποιήματα, Λ. Προγγίδης Δημιουργώ άρα υπάρχω
Μαρία Γιαπαλάκη 3 ποιήματα, Γιώτα Αργυροπούλου 2 ποιήματα Γ. Τζιουράς Το οικονομικό κραχ του 1929 και η Κοζάνη, 80 Ελιζάνα Πολλάτου 2 ποιήματα, 81 Αννα Καλώτα Επικοινωνία Μητροπολίτη Πολύκαρπου Βαρβάκη με την Κοζάνη, Αναστασία Γκίτση ποίηση, ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΥ, Κ Αδαλόγλου για Αρχοντούλα Διαβάτη, Δ. Κόκορης για Δημ Μίγγα, Αναστ. Γκίτση για Ιωάννα Μουσελεμίδου, Νένα Κοκκινάκη για Δ. Τσινικόπουλο, Το περιοδικό Ελιμειακά τχ. 68-69, Αγνή Παπακώστα για τον Χρ. Μασσαλά, Κ. Λογοθέτης για Βαλεντίνη Καμπατζά, Ν. Δ. Βαρμάζης για Στράτο Δορδανά , Δήμητρα Καραγιάννη για Θ. Γκόνη, Ευτ. Α. Λουκίδου για Χ. Χαρτοματσίδη, Λ. Κωνστανέλλου για τον Κ. Ριζάκη , και Γρ. Τεχλεμετζή, Οδός βιβλίων, Πάροδος περιοδικών
            Το περιοδικό διανεμήθηκε σ’ όλους τους συνδρομητές. ωλει Κοζαης (Ρ.Φ.τικηκε σ'      θεωρησης της κοζνης.ΑνΟσοι για κάποιους λόγους δεν το πήραν μπορούν να το βρουν, όπως και τα προηγούμενα, στο Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλει Κοζαης (Ρ.Φ.τικηκε σ'      θεωρησης της κοζνης.Ανωλείο Κοζάνης (Ρήγα Φεραίου 10 τηλ. 2461026463),   Χ1 Κοζανης 2461-234891ή στα γραφεία της «Π»  Χ. Μούκα 1 Κοζάνη τηλ. 24610-34691.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου