Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Μπροστά στο μέλλον

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να σκεφτείς το μέλλον. Το παρόν από μόνο του είναι αρκετά μπερδεμένο. Κι όμως, ο πιο ασφαλής τρόπος να μάθεις τι θέλεις να κάνεις και να βγάλεις τον εαυτό σου απο το τέλμα, είναι μέσω της ερώτησης που κάνουν συνήθως στις συνεντεύξεις για δουλειά. Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια;
Είναι μια ερώτηση-παγίδα στις συνεντεύξεις για δουλειά, αλλά μια ερώτηση που απαιτεί μια τίμια και καλά δουλεμένη απάντηση στο εσωτερικό ταξίδι προς την αυτογνωσία. Παίρνοντας αποστάσεις απο το παρόν και φιλτράροντας συναισθήματα και επιθυμίες, αναγκαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε ρεαλιστικά το που βρισκόμαστε, αλλά  και το που θέλουμε να πάμε.

Πως φαντάζεσαι, λοιπόν, τον εαυτό σε πέντε χρόνια; Στην ίδια δουλειά, στο εξωτερικό, με ή χωρίς οικογένεια; Το να σχεδιάζεις δεν αφαιρεί σε καμία περίπτωση τη μαγεία των αυθόρμητων αλλαγών πλεύσης στο διάβα του χρόνου, απλά σου δίνει την πορεία. Στο περίπου.
Οι στόχοι είναι τόσο για να κατακτιούνται, όσο και για να εγκαταλείπονται. Είναι σημαντικό, όμως, να υπάρχουν, ώστε να μας υπενθυμίζουν ποιοι θέλουμε να είμαστε και τι είμαστε διατεθειμένοι να περάσουμε για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Αν, βέβαια, θέλουμε να φθάσουμε κάπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας