Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Καλύτερα Να Είχαμε Γίνει Αργεντινή;

Σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Υπουργό Οικονομικών, δήλωσε από το βήμα της Βουλής το εξής:
«…μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή όπως είχατε πει γιατί πέρασαν δυσκολίες αλλά τα κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους αλλά εσείς μας οδηγείτε σε πολύ χειρότερες καταστάσεις, θα είμαστε υποτελείς».
Έτσι είπε, στ’ αλήθεια. Ας θυμηθούμε λίγο τι είναι η Αργεντινή, που μακάρι να είχαμε γίνει, από λινξ που έχω βάλει κατά καιρούς:


Στην Αργεντινή ανεβοκατεβάζουν τις τιμές του Big Mac για να βγαίνει σωστά το νούμερο του πληθωρισμού.
Στην Αργεντινή έχουν πληθωρισμό 25%, και όποιος θέλει να ταξιδέψει στο εξωτερικό πρέπει να δηλώνει ΑΦΜ και λεπτομέρειες του ταξιδιού στις αρχές.
Στην Αργεντινή η εγκληματικότητα είναι πολύ υψηλή και η μεσαία τάξη έχει αφανιστεί πλήρως.
Στην Αργεντινή, επαναλαμβάνω, η μεσαία τάξη έχει αφανιστεί πλήρως. Δεν υπάρχει μεσαία τάξη στην Αργεντινή, πώς το λένε. Μόνο πάμπλουτοι και πάμπτωχοι.
Στην Αργεντινή ο πληθωρισμός καλπάζει, τα επιτόκια είναι στα ουράνια, το κράτος δεν έχει φράγκο και η διαφθορά είναι αδιανόητη.
Στην Αργεντινή οι προ-πτώχευσης οικονομικές συνθήκες και οι εγγενείς δυνατότητες της οικονομίας ήταν πολύ καλύτερες από ό,τι ήταν στην Ελλάδα.
Στην Αργεντινή κάποια στιγμή τους τελείωσαν τα νομίσματα.
Στην Αργεντινή το 2001 συνέβησαν αυτά.
Τέλος, να μια άποψη για το πώς θα ήταν η Ελλάδα αν ακολουθούσε το παράδειγμα της Αργεντινής.
Αλλά, σύμφωνα με τον κύριο Τσίπρα, θα είχε αξιοπρέπεια.

http://www.georgakopoulos.org

pelasgia.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βάλτε όλα τα link

Συνολικά, αθροιστικά σε πέντε χρόνια, η ελληνική οικονομία θα έχει χάσει έως τα τέλη του 2012 κάτι περισσότερο από 20% του ΑΕΠ της. Η μείωση είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από εκείνην που υπέστη η Αργεντινή, η διασημότερη έως τώρα περίπτωση οικονομικής τραγωδίας σε ανεπτυγμένη χώρα. Και πολύ μεγαλύτερη από εκείνην που υφίστανται οι κοντοχωριανοί μας, οι ομοιοπαθείς Ευρωπαίοι της «περιφέρειας».

http://www.tanea.gr/gnomes/?aid=4750514

Ανώνυμος είπε...

αν η πτώση συνεχιστεί και φτάσουμε στο -30% ενώ η Αργεντινή είχε πτώση -18% μήπως μπορείτε εσείς τα φωστηράκια της αριθμητικής να μας πείτε τι σημαίνει αυτό;
Δηλαδή αν κάποιος ισχυριστεί και πει είναι καλύτερα να έχω πτώση 18% παρά πτώση 30% που βλέπετε το παράλογο;

Το Προφίλ μας