Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Η αφρόκρεμα της τζαζ μουσικής στην Κοζάνη!

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Η αφρόκρεμα της τζαζ μουσικής στη χώρα μας, θα βρεθεί στην Κοζάνη, για δύο μοναδικές συναυλίες, την Κυριακή και τη Δευτέρα στο Υπαίθριο Θέατρο Κοζάνης, σε δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες μουσικές συναντήσεις όπου θα παίξουν μουσική ο Χρήστος Ραφαηλίδης, το TRIO APOPSIS και ο Γιώτης Κιουρτσόγλου!
Οι συναυλίες εντάσσονται στις εκδηλώσεις του Δήμου Κοζάνης για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα ενδιαφέρον μουσικό πάντρεμα, όπου μουσικοί που έχουν σχέση με την Κοζάνη (είτε κατάγονται , είτε ζουν εδώ, ή τους δένουν δεσμοί με την πόλη), δεξιοτέχνες στο είδος τους, θα θέσουν τις βάσεις για ένα μουσικό τζαζ φεστιβάλ στην πόλη!
Στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης, οι συμμετέχοντας αναφέρθηκαν στο τι θα παρουσιάσουν στον κόσμο, ενώ οι διοργανωτές απηύθυναν ευρεία πρόσκληση προς όλους. «Δύο μεγάλες βραδιές τζαζ μουσικής από την μεγάλη παροικία της Κοζάνης, όπου θα συγκεντρωθεί χαρίζοντας –πιστεύουμε- δύο αξέχαστες βραδιές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Κοζάνης Γιάννης Καραχισαρίδης. «Είναι η κατάλληλη ευκαιρία για όλους τους συμπολίτες μας να έρθουν να δουν τις συναυλίες, γιατί πραγματικά δεν ξέρουμε πότε θα μπορέσει να ξαναγίνει!».
Από την πλευρά του ο Χάρης Γελαδάρης επεσήμανε ότι «την πόλη, που γιορτάζει τα 100 χρόνια απελευθέρωσής της, την τιμούν τα παιδιά της που δραστηριοποιούνται σε όλους τους χώρους και ειδικά τώρα στους χώρους της μουσικής. Έχουν την απαραίτητη καλλιτεχνική κουλτούρα για να μετατρέψουν αυτό το διήμερο σε ένα θεσμό που θα μετατρέψει την Κοζάνη σε ένα κέντρο της τζαζ μουσικής. Τα παιδιά αυτά τιμούν την πόλη και προσπάθειά μας είναι το φεστιβάλ να γίνει θεσμός και ελπίζουμε ότι τα επόμενα χρόνια να γίνει καλύτερος. Είναι απαραίτητη η προσφορά τιμής απέναντί τους για την μουσική τους πορεία».
Ο Γιώργος Τζούκας ευχαρίστησε τον δήμο για την ευκαιρία που δίνεται στους μουσικούς να συνευρεθούν και να παρουσιάσουν ένα «πολύ ξεχωριστό πρόγραμμα», όπως είπε χαρακτηριστικά. Έχει γίνει μια τεράστια κινητοποίηση για να παρουσιάσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στον κόσμο και να περάσουμε καλά».
Ο Λάκης Τζήμκας αναφέρθηκε με ικανοποίηση σε αυτή την προσπάθεια, ευχόμενος να είναι η πρώτη συναυλία από ένα τζαζ φεστιβάλ που θα γίνεται στην Κοζάνη. Υποσχέθηκε ένα πολύ ωραίο διήμερο με ενδιαφέροντα μουσικά σχήματα και μουσικές, ενώ θα παρουσιαστούν και καινούρια τραγούδια, σε έναν ανοιχτό χώρο όπως είναι το Υπαίθριο Θέατρο.
Από την πλευρά του ο Μανώλης Κουτσουνάνος είπε πως «αυτό το φεστιβάλ είναι μια γιορτή. Έχει μεγάλη σημασία που θα παίξω με τους φίλους μου, και φυσικά πολύ καλούς μουσικούς. μακάρι να είναι η αρχή αύριο και να αποτελέσει ένα φεστιβάλ – θεσμό, άλλωστε έχουμε καταπληκτικούς μουσικούς στο χώρο της τζαζ και η πόλη μπορεί να εξελίξει και καινούρια παιδιά στον χώρο».
Ο Γιώτης Κιουρτσόγλου εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή στην εκδήλωση, λέγοντας πως «εμείς χρόνια τώρα παίζουμε αυτές τις μουσικές. Αυτός ο τόπος έχει βγάλει πολύ μουσική και πολλούς μουσικούς. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που μέσα από τέτοιες διοργανώσεις ασχολούνται με τη μουσική πιο σοβαρά. Ευχόμαστε αν γίνει θεσμός να γίνει μια κυψέλη αναπνοής για τους ανθρώπους που ασχολούνται με την τέχνη».

Το συναυλιακό πρόγραμμα

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου
  • Τρίο APOPSIS, που αποτελεί  την συνέχεια του συγκροτήματος των Blue Train  που  δημιουργήθηκε στις αρχές του 1991 από τους: Γιώργο Τζούκα στο πιάνο,  Μανώλη  Κουτσουνάνο στα τύμπανα και Λάκη Τζήμκα στο  ακουστικό  μπάσο.

  • Χρήστος Ραφαηλίδης quartet. Ο Χρήστος Ραφαηλίδης, με σημαντική καριέρα στη Νέα Υόρκη θα εμφανιστεί με τους συνεργάτες του, Μπόντεκ Τζάνκε ντράμερ, Πέτρος Καμπάνης μπάσο και στο τραγούδι μαζί τους η Εύη Σιαμαντά.
Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου
  • Μια συνάντηση με πολλούς αυτοσχεδιασμούς. Ο Γιώτης Κιουρτσόγλου στο μπάσο, ο Μανώλης Κουτσουνάνος στα τύμπανα, ο Χρήστος Ραφαηλίδης στο βιμπράφωνο και ο Γιώργος Τζούκας στο πιάνο

Στο Υπαίθριο Θέατρο Κοζάνης 9 μ.μ.
Γενική είσοδος 10 €

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας