Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Π. Κουκουλόπουλος: «Έγινε το θέλημα του Σαμαρά μέσω του… Τσίπρα»

«Με την προσφυγή σε νέες εκλογές έγινε το θέλημα του κ. Σαμαρά μέσω του… Τσίπρα. Αυτό με το οποίο μας απειλούσε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. προεκλογικά, ότι δηλαδή θα μας σύρει σε αλλεπάλληλες εκλογές μέχρι να γίνει ο ίδιος Πρωθυπουργός, ικανοποιήθηκε με τη συνδρομή και την ανεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ»
Αυτή τη δήλωση έκανε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, όταν του ζητήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει το γεγονός πως η χώρα οδηγείται εκ νέου σε κάλπες. 

Ο κ. Κουκουλόπουλος επεσήμανε ότι «παρ΄ ότι το μήνυμα των εκλογών της 6ης Μάη ήταν σαφές και ξεκάθαρο, αφού οι πολίτες με την ψήφο τους αποφάσισαν πως θέλουν κυβερνήσεις συνεργασίας, αυτό δεν έγινε αποδεκτό από συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις που προέταξαν όχι το συμφέρον της χώρας, αλλά το μικροκομματικό τους συμφέρον. 
Το ΠΑΣΟΚ, αν και το μήνυμα των εκλογών ήταν πολύ σκληρό γι΄ αυτό, απέδειξε για μια ακόμα φορά πως είναι δύναμη ευθύνης και σταθερότητας και ότι βάζει πάνω απ΄ όλα το μέλλον της χώρας και των πολιτών της. 
Προεκλογικά, προτείναμε κυβερνήσεις συνεργασίας, όχι λόγω αδυναμίας, αλλά επειδή είχαμε αντιληφθεί εδώ και καιρό πως τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας είναι τέτοια που απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συστράτευση. 
Μετεκλογικά, ήμασταν ξεκάθαροι. Αποκλείσαμε κάθε δική μας συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα, αλλά στήριξη της δημιουργίας Κυβέρνησης, είτε υπό τον κ. Σαμαρά, τον κ. Τσίπρα, τον κ. Κουβέλη, είτε οικουμενική, με έναν και μοναδικό όρο. Την παραμονή της χώρας στο ευρώ. 
Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε, διότι αποδείχτηκε πως πολιτικές δυνάμεις που τιμήθηκαν με σημαντικά ποσοστά απ΄ τους πολίτες δεν διέθεταν την ανάλογη σοβαρότητα και το απαραίτητο αίσθημα ευθύνης.
Όπως δεν διέθεταν και την καθαρή ματιά για να δουν πως στις εκλογές της 6ης Μάη δεν αποδοκιμάστηκε μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά το σύνολο του πολιτικού συστήματος, κάτι που αποδεικνύεται από το
- μεγάλο ποσοστό αποχής,
- μεγάλο ποσοστό εκείνων που ψήφισαν τα λοιπά κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής,
- το ποσοστό που πήραν υπερδεξιά κόμματα, όπως το κόμμα του κ. Καμμένου και το ακροδεξιό- ναζιστικό κόμμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. 
Δεν με εκπλήσσει, διότι δεν αντέδρασαν καν όταν είδαν να γίνεται προσπάθεια απαξίωσης του θεσμού της Προεδρίας της Δημοκρατίας απ΄ τον κ. Καμμένο, πράξη που υπονομεύει ευθέως την ίδια τη δημοκρατία μας, καθώς ήταν απασχολημένοι με το να μετρούν και να υπολογίζουν πιθανά ποσοστά νέων εκλογικών αναμετρήσεων».
Ο βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης σχολιάζοντας την ακυβερνησία στην οποία παραμένει η χώρα τόνισε ότι: «Τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε πλέον ως κράτος, πιστεύω πως αρχίζουν να τους αντιλαμβάνονται πλέον όλοι. 
Αξίζει να δούμε όμως τι διακυβεύεται για τον τόπο μας εξ αιτίας της ακυβερνησίας. 
Η σύμβαση για τη νέα αντιρρυπαντική Μονάδα, η Πτολεμαίδα 5, δεν είναι δυνατόν να υπογραφεί με την κοινοπραξία, όσο τουλάχιστον παραμένει ανοιχτό το πρόβλημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Είχαμε πετύχει να γίνει αυτή η ανακεφαλαιοποίηση με κοινές μετοχές, που σημαίνει ότι θα περνούσαν σε κρατικό έλεγχο και τα χρήματα θα επέστρεφαν στο κράτος, δεν θα τα χαρίζαμε δηλαδή στους τραπεζίτες. Έτσι, όχι μόνο θα πατούσαν καλά στα πόδια τους οι τράπεζες για να μπορούν να χρηματοδοτήσουν έργα όπως η νέα Μονάδα της Πτολεμαίδας 5, αλλά να χρηματοδοτήσουν και όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, δηλαδή την ανάπτυξη. 
Το τι σημαίνει για τον τόπο μας η Πτολεμαίδα 5 είναι γνωστό σε όλους. Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και απαντήσεις σ΄ όλους αυτούς τους ανέργους και, κυρίως τους νέους μας, που ζουν με το βρόγχο της ανεργίας.  
Δυστυχώς όμως είναι πλέον στον αέρα, όπως στον αέρα είναι και το πρόγραμμα αυτεπιστασίας των Δήμων, το οποίο μόνο για την περιοχή μας εξασφάλιζε δουλειά, μέσω ΑΣΕΠ, σε χίλιους μακροχρόνια άνεργους, οι οποίοι θα απασχολούνταν στα διάφορα έργα που θα υλοποιήσουν οι 4 Δήμοι μας. Και δεν είναι μόνο αυτοί οι άνθρωποι που πρέπει να περιμένουν αλλά και η ίδια η αγορά που θα είχε τη δυνατότητα να κινηθεί προμηθεύοντας υλικά και μηχανήματα. 
Όπως στον αέρα είναι πλέον και η νομοθετική ρύθμιση που πετύχαμε, και χρειαζόταν απλώς την κύρωση της νέας Βουλής, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τα οποία κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Μιλάμε για εκατοντάδες ανθρώπους, ίσως και χιλιάδες, μόνο εδώ στην περιοχή μας. 
Για όλα αυτά και προς αυτούς τους ανθρώπους, τι θα απαντήσουν άραγε όσοι μας έσυραν σε νέες εκλογές;». 
Κλείνοντας ο κ. Κουκουλόπουλος, πρόσθεσε: «Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις και γι΄ αυτές ενδιαφέρονται. Όσοι ονειρεύονται δεύτερους και τρίτους γύρους εκλογών βρίσκονται μακριά απ΄ τα προβλήματα. Το πρόβλημα, λοιπόν, σήμερα του ελληνικού λαού είναι ποιος θα δώσει απαντήσεις και όχι αν είναι Πρωθυπουργός ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, ή ο Τσίπρας».

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να ησασταν σωστοι κ. Κουκουλοπουλε,για να μην φταναμε ως εδω!

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια πια σε ποιούς πιστεύει ότι απευθύνεται ο κ. Κουκουλόπουλος; Αυτά θα μπορούσαν να υποθούν από τον ίδιο μόνο αν ήταν νέος στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας. Εδώ και 30 χρόνια τουλάχιστον ανήκει στους ρυθμιστές της εξουσίας που μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, στην Ελλάδα του μηδενισμού με τους πολίτες της στην πλήρη εξαθλίωση τόσο οικονομικά αλλά και ακόμη χειρότερα στο στραπατσάρισμα της αξιοπρεπειάς του. Το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων έχει φθάσει στο σημείο να μην έχει πιά ούτε τα άκρως απαραίτητα της επιβιωσής του, το κάθε νοικοκυριό με μηδενικό εισόδημα, με τουλάχιστον δύο ή τρείς ανέργους σε κάθε οικογένεια, με τα χαράτσια και το κόστος ζωής όλο και να ανεβαίνει,οι τράπεζες να έχουν αποθρασυνθεί και να ζητούν από τον μη έχοντα να του πάρουν την ψυχή, οδηγώντας όλο τον κόσμο στην κατάθλιψη και στις αυτοκτονίες. Τι έκανε λοιπόν για όλα αυτά ο κ. Κουκουλόπουλος όλα αυτά τα χρόνια; Θα μου πείτε τι τον νοιάζει τον κ. Πάρη το πως ζώ εγώ, όταν αυτός είναι από τους βολεμένους του συστήματος του ΠΑΣΟΚ. Σαν Δήμαρχος υπερχρέωσε τον Δήμο Κοζάνης, σαν κομματικό στέλεχος συνέβαλε στην κατάντια της πατρίδας μου. Και αναρωτιέμαι αυτός καλά κάνει και λέει αυτά που λέει για να καταφέρει για ακόμη μια φορά να μην χάσει την βολή του, εμείς όμως όλοι οι άλλοι τι κάνουμε;
Σαν χώρα μας ισοπέδωσαν και σαν τόπο; Όλα τα χρόνια υποσχέσεις και τίποτα άλλο. Δεν ντράπηκε και ήρθε προεκλογικά να μας υποσχεθεί τί;
-ότι θα κάνει τον δρόμο Σερβίων-κοζάνης
-ότι θα μας φέρει την εφορία πίσω
-ότι θα φέρει τα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πίσω
-ότι δεν θα μας πάρουν το ΙΚΑ από την περιοχή μας που έχει δρομολογηθεί για τον Ιούνιο
-οτι θα ενδιαφερθεί(όπως όλα τα χρόνια) για κάποιο αναπτυξιακό πρόγραμμα στην περιοχή μας, έτσι ώστε να καταπολεμηθεί κάπως η ανεργία των νέων μας.
Αγαπημένοι μου συμπολίτες σαν δημότης αυτού του όμορφου αλλά αναξιοποίητου Δήμου πρέπει να αγωνιστούμε και να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, εφόσον η Δημοτική μας αρχή συνεχίζει να στηρίζει τους ανθρώπους αυτούς για μικροκοματικούς και ψηφοθιρικούς λόγους, να καταψηφίσουμε όλους τους παλιούς πολιτικούς που μα χόρτασαν θα,θα,θα.....
των δύο μεγάλων κομάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, και να στηρίξουμε νέους ανθρώπους που σημαία τους θα έχουν το καλό,δίκαιο και ισότιμο για όλους τους πολίτες. Δεν τους χρωστάμε τίποτε, μας χρωστάνε. Δεν αξίζουν τίποτε, εμείς αξίζουμε οι Έλληνες που μάθαμε όλα τα χρόνια να δουλεύουμε και να προσφέρουμε οι αγρότες, οι εργάτες, οι Δημόσιοι Υπάλληλοι όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά πιστεύω ότι έχουμε δουλέψει πολύ περισσότερο από όλους αυτούς της βουλής.
Εύχομαι όλοι να σκεφτούμε καλά έστω και την τελευταία στιγμή και να δώσουμε στον καθένα αυτό που του αξίζει.

Ανώνυμος είπε...

Αρε Δημόσιε Υπάλληλε εν ώρα εργασίας γράφεις κείμενο μιας ώρας...Δεν ντρέπεσαι λίγο που μας κλέβεις όλους;Ολα αυτά που λες είναι καλά αλλά να τα γράφεις από το σπίτι σου όχι την ώρα της δουλειάς σου.Αλλά δεν φταίει κανένας άλλος φταίει ο boss που ακόμη σας έχει internet για να βλέπετε τσόντες και να σχολιάζετε και να κάνετε κριτική.ΜΠΟΥΧΕΣΕΣ Ε ΜΠΟΥΧΕΣΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΧΕΣΤΗΚΕΣ Ε............ΑΛΛΑ ΘΑ ΧΕΣΤΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΣΟΥ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ....

Ανώνυμος είπε...

αιβρες ΓΙΑΤΙ δεν απαντας στον 11.17??? ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΣΕ ΜΕΣΑ??????????????? ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ Τ ΑΡΧΙΔΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑ ΚΩΛΟΤΟΥΡΚΕ

ai-vreS είπε...

Ωραία λοιπόν 3.42, να απαντήσουμε στον 11.17 για να αποδείξουμε ότι έχουμε ή δεν έχουμε αρχίδια. Όχι ότι έχει μεγάλη σημασία, δηλαδή, διότι τα αρχίδια δεν είναι απαραίτητο μόνο να υπάρχουν, αλλά να χρησιμοποιούνται πρωτίστως και να είναι λειτουργικά δευτερευόντως.

Κάτι που φυσικά δεν μπορούμε να πούμε για τα δικά σου… τα οποία, σημειωτέον, εάν υφίστανται, που πολύ αμφιβάλουμε, κομματάκι ατροφικά μοιάζουν…

Διότι ποιος άντρας με αρχίδια επιτίθεται σε κάποιον που δεν γνωρίζει για την καταγωγή του; Θα μπορούσαμε να είμαστε βλάχοι, ντόπιοι, πόντιοι, αρβανίτες, πρόσφυγες, αιγύπτιοι, πομάκοι, σλάβοι, Έλληνες εβραίοι, οτιδήποτε. Γιατί αυτό θα ήταν βρισιά; Εσύ δηλαδή από πού είσαι; Και ο δικός σου τόπος καταγωγής γιατί δεν είναι βρισιά και είναι ο δικός μας ή ο τόπος που θεωρείς δικό μας. Διότι γνωρίζουμε καλά σε ποιον απευθύνεσαι και πόσο λάθος είσαι.

Πάμε παρακάτω.
Τι μας λέει λοιπόν ο 11.17;
Απευθύνεται σε προηγούμενο σχολιαστή των 8.43, κατηγορώντας τον, ως κλέφτη επειδή, ισχυρίζεται ότι γράφει από το χώρο και την ώρα της δουλειάς του. Και φταίει ο boss του που επιτρέπει το Ίντερνετ για τσόντες και κριτική. Είναι πεπεισμένος ότι ο 8.43 είναι γνωστός blogger της περιοχής και ότι ο boss είναι ο γνωστός αιρετός.

Κι εσύ τώρα πιστεύεις ότι ο 8.43 είμαστε εμείς.

Δεν θα προσπαθήσουμε να σου αλλάξουμε γνώμη γιατί αυτό θα ήταν ανέφικτο, επειδή δεν έχεις ούτε την κατάλληλη κουλτούρα, ούτε το απαιτούμενο επίπεδο.

Σκέψου όμως τα εξής:
1. Έχουμε γράψει δεκάδες απαντήσεις στο παρών ιστολόγιο. Σε ποια απάντησή μας είδες να γράφουμε: «υποθούν» (αντί για ειπωθούν), «μικροκοματικούς και ψηφοθιρικούς» (αντί για μικροκομματικούς και ψηφοθηρικούς) «κοματικούς» (αντί για κομματικούς) ή εντόπισες έστω ένα ορθογραφικό λάθος που δεν οφείλεται σε βιασύνη – αφού το κείμενο είναι της μίας ώρας.

2. Σε ποιο σχόλιο ή σε ποια ανάρτηση είδες να γράφουμε κατά του ΠΑΣΟΚ και κατά του κ. Κουκουλόπουλου, όταν μόλις πριν από μία εβδομάδα βγήκαμε με ανάρτηση «Στηρίζουμε τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη» http://ai-vres.blogspot.com/2012/05/blog-post_1257.html

3. Σε ποιο σχόλιο ή σε ποια ανάρτηση δική μας είδες εκφράσεις όπως «Αγαπημένοι μου συμπολίτες», «εμείς αξίζουμε οι Έλληνες που μάθαμε όλα τα χρόνια να δουλεύουμε» που δεν συνάδουν ούτε με το ύφος μας, ούτε με τα πιστεύω μας;

4. Τέλος, μία απλή, απλούστατη υφολογική ανάλυση του κειμένου θα σου αποκάλυπτε ότι ο γράφων ή μάλλον η γράφουσα είναι …. Κι εμείς δεν έχουμε καμία σχέση ούτε με τη συγκεκριμένη ιδεολογία, ούτε με τη συγκεκριμένη νοοτροπία.

Αυτά όμως για να τα αντιληφθεί κάποιος θα πρέπει να είναι στοιχειωδώς καταρτισμένος και εξοπλισμένος με μια απλή κοινή λογική.

Η δική σου ηλιθιότητα 3.42, αντίθετα με τα όρια του σύμπαντος, δεν έχει όριο…

Η εμπάθειά σου, επίσης, προς ένα συγκεκριμένο άτομο σου δημιουργεί εμμονές.
Ξεκόλλα. Υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι στον κόσμο (και στο ιστολόγιο) εκτός του συγκεκριμένου.

Υ.Γ. Για τη δωρεάν ψυχανάλυση δεχόμεθα επιταγές.

Το Προφίλ μας