Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Πρόστιμο 9.240.000 ευρώ επέβαλε η εφορία στην ΕΥΠ!

του Κώστα Χατζίδη από το pheme.gr
Η επιβολή του προστίμου αφορά το σκάνδαλο προμήθειας σούπερ κοριών από τις διωκτικές αρχές.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Pheme.gr στις 26 Απριλίου 2012 η ΦΑΕΕ Αθηνών εξέδωσε την υπ’ αριθμόν 504 Απόφαση Επιβολής Προστίμου στην ΕΥΠ, ύψους 9.240.000, για την έκδοση εικονικών τιμολογίων στη σκανδαλώδη υπόθεση προμήθειας συστημάτων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.


Ανάλογο πρόστιμο, ύψους 9.512.000, καταλόγισε η ΦΑΕΕ Αθηνών και στην προμηθεύτρια εταιρεία  «Βαμβούκης Γκρουπ Α.Ε» για έκδοση εικονικών τιμολογίων μέσω εταιρειών στην Κύπρο και στον Παναμά!

Η υπόθεση του σκανδάλου προμήθειας συστημάτων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ήρθε στην επιφάνεια έπειτα από πολύμηνη έρευνα του ΣΔΟΕ που αποκάλυψε ότι η εταιρεία προχώρησε σε υπερτιμολόγηση 100% των σούπερ κοριών Alpha I Alpha II, βάζοντας «καπέλο» 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ενώ οι υπερσύγχρονοι κοριοί κόστισαν 3.860.000 ευρώ, η προμηθεύτρια εταιρεία από κοινού με τους παραγγελιοδόχους της, την ΕΥΠ δηλαδή και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, εκτίναξαν το τελικό κόστος στα 7.436.000 ευρώ!

Στο επίκεντρο του σκανδάλου βρίσκεται η εταιρεία Βαμβούκης Γκρούπ Α.Ε, που εδρεύει στην Αθήνα, και η οποία ανέλαβε με απευθείας ανάθεση την προμήθεια των συστημάτων παρακολούθησης της ΕΥΠ, την περίοδο που Διοικητής του μεγάλου αδελφού ήταν ο κ. Ιωάννης Κοραντής.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο έλεγχος νομιμότητας της συγκεκριμένης προμήθειας, στην οποία προχώρησε ο τότε Διοικητής της ΕΥΠ ήταν αδύνατη, καθώς στις 16 Οκτωβρίου 2006 "με απόφαση του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης χαρακτηρίστηκε απόρρητη η προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος επισύνδεσης της ΕΥΠ για λόγους προστασίας εθνικής ασφαλείας". Υπουργός Δημόσιας Τάξης ήταν ο κ. Βύρων Πολύδωρας.

Μάλιστα, "η εκδοθείσα απόφαση του τότε Διοικητή της ΕΥΠ χαρακτηρίστηκε απόρρητη και δεν δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ"!

Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση των στελεχών του ΣΔΟΕ, η οποία αποτυπώνεται στο πόρισμα που συνέταξαν για το μέγα σκάνδαλο του.. μεγάλου αδελφού.

"Αυτό σήμαινε ότι δεν μπορούσε οποιοσδήποτε τρίτος να γνωρίζει ή να συμμετάσχει στη διαδικασία της προμήθειας χωρίς την έγκριση των υπηρεσιών του υπουργείου"! Τόσο καλά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας