Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Σειρά συναντήσεων και επαφών του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού Β. Κωνσταντόπουλου με τους ΤΟΕΒ Σερβίων και Βελβεντού και με στελέχη της ΑΝΚΟ

Σειρά συναντήσεων και επαφές με τους προέδρους των διοικήσεων των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.)  Σερβίων και Βελβεντού καθώς και με στελέχη της ΑΝΚΟ είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος.
Την Πέμπτη 14 Απριλίου στη συνάντηση με τις διοικήσεις των Τ.Ο.Ε.Β. Σερβίων και Βελβεντού συζητήθηκε η καλύτερη δυνατή λειτουργία των δύο Τ.Ο.Ε.Β. εντός του πλαισίου του νέου Καλλικρατικού Δήμου, έχοντας ως δεδομένο τη μεταφορά αρμοδιοτήτων τους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  Στη συζήτηση τέθηκε το θέμα της μείωσης του κόστους χρήσης του νερού από τους αγρότες όπως επίσης και η προοπτική κατασκευής του μικρού υδροηλεκτρικού του Τ.Ο.Ε.Β. Βελβεντού, έργο για το οποίο ήδη υπάρχει  ετοιμότητα από πλευράς μελετών. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων στις εγκαταστάσεις και στις αγροτικές υποδομές. 


Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας που πρέπει να αναπτυχθεί μεταξύ Δήμου και διοικήσεων προς όφελος των αγροτών, τονίζοντας ότι στο μέτρο του δυνατού από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής θα αντιμετωπιστούν άμεσα τα μακροχρόνια προβλήματα των  δύο μεγάλων Τ.Ο.Ε.Β. του Δήμου.
  Η προώθηση και υλοποίηση σημαντικών έργων του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού   συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος με διευθυντικά στελέχη της ΑΝΚΟ.
  Παρουσία του αντιδημάρχου Νίκου Λαζαριώτη και στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Απριλίου η συνάντηση στα γραφεία της ΑΝΚΟ  με βασικό θέμα την ολοκλήρωση των φακέλων που αφορούν τις τελικές προτάσεις για την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για μελέτες που έχουν γίνει από την ΑΝΚΟ και σχετίζονται με:
1)      Τις αντικαταστάσεις των δικτύων ύδρευσης στα Τοπικά Διαμερίσματα Βαθυλάκκου, Μεσιανής, Ροδίτη, Ιμέρων, Καστανιάς, Λάβας.
2)      Την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας και των Κεντρικών Οδών της πόλης των Σερβίων.
3)      Την κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου στα Σέρβια.
  Όπως διαπιστώθηκε στη συνάντηση τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει και σχετίζονται με την ολοκλήρωση των μελετών, αντιμετωπίζονται και μέχρι το τέλος Απριλίου θα υπάρξει ετοιμότητα ώστε να κατατεθούν οι φάκελοι για αξιολόγηση.
  Εκτός των συγκεκριμένων συναντήσεων, ο κ. Κωνσταντόπουλος την Κυριακή των Βαΐων παρέστη και στην αναβίωση του εθίμου των ΄΄Λαζαρίνων΄΄ στο Μικρόβαλτο.
Πλήθος κόσμου χειροκρότησε θερμά τις γυναίκες του συλλόγου ενώ ξεχωριστό χρώμα στο έθιμο, τραγουδώντας και χορεύοντας, έδωσαν οι νεαρές ΄΄Λαζαρίνες΄΄ του χωριού.
Παράλληλα ο Δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού συναντήθηκε με τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και εκπροσώπους φορέων του Μικροβάλτου  συζητώντας θέματα και προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, εστιάζοντας στη δρομολόγηση λύσεων για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι θα κάνει τελικά με το Βελβεντό ο δήμαρχος.Θα ξεκαθαρίσει την εκεί κατάσταση ή θα είναι υποχωρητικός πάλι απέναντι στην ΜΚΟ.
Δεν μπορεί ο Βελβεντός να αποτελεί το δυσ-λειτουργικό κομμάτι του νέου δήμου.
Σε ανάλογη περίπτωση, η δημοτική αρχή σκέπτεται να αφαιρέσει τον τίτλο Βελβεντού απο το όνομα του δήμου και να επανέλθει το φυσικό ονομα δήμος Σερβίων?
Για το ΤΟΕΒ Σερβίων, το κόστος ποτίσματος ανά στρέμμα είναι 35 ευρώ!
Και οι αγροτες λένε οτι δεν βγαίνουν με αυτό το κόστος, ενω στο Βελβεντό, η ΔΕΗ ολα τα χρόνια, στον τοπικό ΤΟΕΒ εδινε ρεύμα...τζάμπα!

Ανώνυμος είπε...

Για το ΤΟΕΒ Σερβίων, το κόστος ποτίσματος ανά στρέμμα είναι 35 ευρώ!
Και οι αγροτες λένε οτι δεν βγαίνουν με αυτό το κόστος, ενω στο Βελβεντό, η ΔΕΗ ολα τα χρόνια, στον τοπικό ΤΟΕΒ εδινε ρεύμα...τζάμπα! arxizoun na vgainoun siga siga oi lamogies twn geitonwn twn douleutaradwn aytwn anthropwn, meta tin arpagi tou mixanimatos tou dimou apo prwin simvoulou tou velventou kai tin paraxwrisi tou dwrean , tin ekmisthwsi oikopedwn apo ton dimo gia parking kai exoume akoma na akousoume.

Ανώνυμος είπε...

Προς 6:17,
Κόστος ποτίσματος στα Σέρβια : 35 euro/στρέμμα,
Κόστος ποτίσματος στο Βελβεντό 50 euro/στρέμμα,
Βρες άλλο θέμα για λάσπη.

Ανώνυμος είπε...

προς 18/04/2011 ώρα 02.57

Υπάρχει και η λύση της κατάθεσης αιτήματος προς το Υπ. Εσωτερικών κ.λ.π. για να χωριστεί ο Δήμος Σερβίων - Βελβεντού σε δύο:
1. Δήμος Σερβίων
2. Δήμος Βελβεντού
Γιατί αυτό να μη συζητηθεί και αποφασιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Ανώνυμος είπε...

to swsto einai na metonomas8ei se DHMOS SERVWIN.
ante kwnstantopoyle,kleise epiteloys to 8ema,den katalavaineis pws einai la8os na paramenei san dhmos serviwn-velventoy?

Ανώνυμος είπε...

Είναι λάθος γιατί παίρνουν αέρα οι γείτονες. Για να κοπεί το Βελβεντού από το όνομα, να δουμε μετά τι θα διεκδικούν.

Ανώνυμος είπε...

προς 12.29
θα διεκδικούμε, όπως ως τώρα, το αυτονόητο.
Την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού.
Το όνομα ποτέ δεν τέθηκε από μας τους Βελβεντινούς ως θέμα, ούτε καν για συζήτηση.
Γιατί είστε τόσο απληροφόρητοι για το στόχο μας;

Ανώνυμος είπε...

1:46 ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΓΕΛΙΟΙ.ΑΚΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΛΕΕΕΙ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ!!!! ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΟΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ. ΚΟΜΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ,ΠΑΚΕΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΚΟΜΕΝΑ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ 10 ΦΑΓΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΧΩΝΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΓΙΟΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ?ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΙΣΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΙΟΝ ΑΓΩΝΑ?ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΓΛΕΙΦΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΑΗΔΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ?ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΧΥΣΕΤΑΙ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΓΩΝΑ,ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ? ΔΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ 1¨46 (ΑΝ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΣΑΣ,Ο ΠΡΩΗΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟ?

Το Προφίλ μας