Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

200.000 ευρώ κόστισε το γλέντι του δημάρχου της Τρίπολης...

Του Πάνου Παπαδόπουλου  
200.000 ευρώ κόστισε το γλέντι του δημάρχου της Τρίπολης για τον Αντώνη Σαμαρά, περίπου του ποσό με το οποίο θα ζούσαν με επίδομα ανεργίας καμιά 40 άνεργοι για ένα ολόκληρο χρόνο. Τα σχετικά παραστατικά αναρτήθηκαν ήδη στον ιστότοπο της Διαύγειας.  Περίπου 7.000 ευρώ ήταν μόνο το κόστος που αφορά το τραπέζωμα του Αντώνη και των παρατρεχάμενων του. 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε την Τρίπολη και παρέστη σε όλες τις εορταστικές διαδικασίες με φειδώ στις κινήσεις και αρκετά μουδιασμένος, περιτριγυρισμένος από ένα μπουλούκι Γκρούεζες (ο κομματάρχης του Μαυρογιαλούρου) με τον φόβο των Ιουδαίων και των γιαουρτιών που τελευταία κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο Ελληνικό FIR  
Και παρά το σφιχτό προστατευτικό κλοιό, εκεί που περίμενε γιαούρτι ο Αντώνης του έκατσε ο Τατούλης, που του πρότεινε χειραψία και του ευχήθηκε Καλή Ανάσταση, με ό,τι μπορεί να κατάλαβε ο αρχηγός της ΝΔ που έχασε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου δύο φορές στην ίδια εκλογική αναμέτρηση των περιφερειακών εκλογών του Νοεμβρίου. Ανάλογο με την ήττα βέβαια εκείνη ήταν και το ύφος του Αντώνη Σαμαρά, που αποσβολωμένος από το "θράσος" του Περιφερειάρχη να υψώσει το κεφάλι του πάνω από αυτό του τέως ηγεμόνα της Πελοποννήσου, τον χαιρέτησε ξερά και τυπικά.
Τώρα βέβαια η δήλωση Τατούλη για "άδολο και ακομμάτιστο πατριωτισμό" είναι βέβαιο ότι δεν ακούστηκε στην ομήγυρη του προέδρου της ΝΔ που με παλαιοκομματικούς όρους, ξιφουλκώντας με το παρελθόν ψάχνει για στρατηγικό πλεονέκτημα που θα ανατάξει την κατηφόρα που έχει πάρει η παράταξη. Και η άρνηση αυτή απέναντι στο φαινόμενο Τατούλη, από τον Αντώνη Σαμαρά, συγκλίνει με την πρακτική των κομματαρχών του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο οι οποίοι ξιφουλκούν με τον Πετράν για να συντηρήσουν τα παλαιοκομματικά δικά τους κεκτημένα.
Θυμάμαι την φράση που ακουγόταν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ και ήταν ακριβώς η ίδια με αυτή που ακουγόταν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, "άλλαξε τα όλα" και βλέπω τον μεν ένα πρωθυπουργό να μην μπορεί να αρθρώσει πολιτικό ρόλο στο δικό του Υπουργικό Συμβούλιο, και τον άλλο να συρρικνώνει την δεξιά παράταξη προσπαθώντας να απενοχοποιήσει το κομματικό παρελθόν του οργανισμού που παρέλαβε με όρους νέας ομερτάς. Και κανένας από τους δύο να μην μπορεί να καταλάβει ότι η σημασία του "άλλαξε τα όλα" είναι ταυτόσημη με τη σημασία του "άδολου και ακομμάτιστου πατριωτισμού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας