Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Εκοψαν το φαγητό των παιδιών!

από το σημερινό ΡΙΣΟΣΠΑΣΤΗ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Οι υπεύθυνοι ζητούν από τους γονείς να φροντίσουν για τη διατροφή στους σταθμούς επειδή ο δήμος δεν μπορεί να διαθέσει τα σχετικά κονδύλια
Με ελλείψεις σε προσωπικό και προβλήματα λειτουργούν οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Εορδαίας στην Κοζάνη. Από τις 15 Γενάρη έπαψε να χορηγείται στα παιδιά μεσημεριανό φαγητό και από τις 15 Απριλίου 2011 έπαψε να χορηγείται και το πρωινό.
Οι υπεύθυνοι των βρεφονηπιακών σταθμών ανακοίνωσαν στους γονείς ότι θα πρέπει να φροντίζουν οι ίδιοι τη διατροφή των παιδιών στέλνοντας μαζί τους το φαγητό τους. Η τροφοδοσία των βρεφονηπιακών σταθμών σταμάτησε από το 2010 και τα παιδιά σιτίζονταν με τα αποθέματα του προηγούμενου έτους, χωρίς να αποσταλούν νέα τρόφιμα, καθώς ο δήμος δεν έχει να διαθέσει κονδύλια για την κάλυψη των σχετικών αναγκών.
Στο Δήμο Εορδαίας λειτουργούν συνολικά 12 βρεφονηπιακοί σταθμοί από τους οποίους οι 5 στην Πτολεμαΐδα όπου φοιτούν 140 παιδιά. Τα κτίρια που στεγάζουν τους δυο από τους τρεις παιδικούς σταθμούς μέσα στην πόλη της Πτολεμαΐδας είναι ακατάλληλα, καθώς πρόκειται για ισόγεια πολυκατοικιών, χωρίς αυλές, όπου δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας. Το κόστος των τροφείων κυμαίνεται από 15 έως 50 ευρώ για κάθε παιδί. Οι γονείς εξακολουθούν να πληρώνουν κανονικά τα τροφεία, αν και από το Γενάρη τα παιδιά τους δεν σιτίζονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Εορδαίας του ΚΚΕ σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα:
«Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η εφαρμογή του "Καλλικράτη", που με βάση αυτόν γίνεται το πέρασμα των αρμοδιοτήτων του κράτους στους δήμους, όχι μόνο δεν αποτελεί "μοχλό ανάπτυξης" για την περιοχή, αλλά αντίθετα οδηγεί σε μαρασμό και υποβάθμιση το σύνολο της εκπαίδευσης, αρχικά με την υποχρηματοδότηση, τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο σχολείων και τελικά με την πλήρη εμπορευματοποίηση της Παιδείας.
Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να διεκδικήσει μαχητικά: Να καλυφθούν πλήρως τα λειτουργικά έξοδα των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου να καταργηθούν κάθε μορφής τροφεία που αναγκάζονται σήμερα να καταβάλλουν οι γονείς. Ολοκληρωμένο δίκτυο κοινωνικών εγκαταστάσεων για όλη την οικογένεια και ειδικότερα για το παιδί. Κρατικούς δωρεάν σύγχρονους βρεφονηπιακούς σταθμούς και δημόσια κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και νηπίων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς. Στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας