Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού

την Τετάρτη 20/4/2011 και ώρα 8.30 μ.μ. στη αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου. 
Θέματα :
1. Στήριξη των Τοπικών Επιχειρήσεων  και απασχόληση.
2. Ορισμός εκπροσώπου για το δίκτυο μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδας.
3. Συζήτηση διευθέτηση του θέματος της  άρδευσης των υπαρχουσών καλλιεργειών των Τοπικών Κοινοτήτων  Λευκάρων, Μεσιανής, Ροδίτη και Ιμέρων.
4. Κανονισμός λειτουργίας Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών.
5. Κανονισμός λειτουργίας Τοπικών Κοινοτήτων.

6. Κανονισμός λειτουργίας Επιτροπής Ποιότητας ζωής των Δήμων.
7. Κανονισμός λειτουργίας Εκτελεστικής Επιτροπής των Δήμων.
8. Κανονισμός λειτουργίας Δημοτικών  Κοινοτήτων.
9. Κανονισμός λειτουργίας Επιτροπής Τουριστικής ανάπτυξης.
10. Περί κανονισμού λειτουργίας Οικονομικής Επιτροπής των Δήμων. 
11. Έγκριση διέλευσης αγωγών ύδρευσης από ιδιωτικά αγροτεμάχια των νέων έργων αντικατάστασης εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων τοπικών κοινοτήτων Ροδίτη-Ιμέρων-Καστανιάς-Βαθυλάκκου.
12. Αποδοχή διαφόρων ποσών και ψήφιση πιστώσεων.
13. Χορήγηση παροχής πόσιμου νερού σε δημότες.
14. Παράτασης προθεσμίας χρόνου περαίωσης του έργου «Επισκευή στέγης κοινοτικού καταστήματος Τριγωνικού».
15. Παράταση προθεσμίας συμβατικού χρόνου περαίωσης του έργου «Σύνδεση κεντρικού υδρευτικού αγωγού Σερβίων με υδραγωγείο Αυλών».
16. Συζήτηση διαφόρων θεμάτων.
                                           
                                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   
                                                  Ελευθερίου Χρήστος

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. ΜΚΟ=Στεργίου. Δεν είναι τυχαίο που άλλος βγήκε πρώτος σε σταυρούς και άλλος έγινε πρόεδρος. Γι' αυτό και όλοι στρέφονται κυρίως κατά του Στεργίου.

Όσον αφορά στα επιχειρήματα:
Δεν είναι μόνο η ανικανότητα της ΜΚΟ να διαχειριστεί την καθημερινότητα όπως ψευδώς έλεγαν. Είναι και η ανάμειξή τους σε κάθε τι δημοτικό. Επιτρέπεται αυτοί που δεν αναγνωρίζουν το νέο δήμο να καταθέτουν τεχνικό πρόγραμμα και να είναι παρόντες σε όλα τα δημοτικά συμβούλια, απαιτώντας να έχουν το λόγο και να είναι συνομιλητές του Κωνσταντόπουλου??? Σε ποιόν να το πεις και να μη γελάσει??? ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ??? ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ??? ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΡΓΑ??? ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ??? ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ??? ΓΙΑΤΙ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΚΟ???

Κάποιος έγραφε τις προάλλες στο internet, "πως είναι δυνατόν ο Λαζαριώτης να κάνει έργο στο Βελβεντό, όταν είναι ανεπιθύμητος από την κοινωνία". Μα η ΜΚΟ τους κάλεσε, αγαπητοί μου!!! Η ΜΚΟ με το τεχνικό πρόγραμμα, είναι σαν να τους είπε "ελάτε στο Βελβεντό να κάνετε αυτά κι αυτά". Τόσο απλά είναι τα πράγματα!

Αν είμαστε τόσο μάγκες και θέλουμε ανεξαρτησία, να κάνουμε αγώνα ειλικρινή, μέχρι τελικής δικαίωσης, να μην έρχεται εδώ, ούτε Λαζαριώτης, ούτε σκούπα, ούτε απορριμματοφόρο. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, να πλένουμε τους δρόμους και να πετάμε τα σκουπίδια μας. Αυτό σημαίνει αυτοδιαχείριση!!! Και θα είμαι κι εγώ και όλοι μαζί σας!!! Όχι 3 να καθαρίζουν το πνευματικό και άλλοι τρεις να στέλνουν δελτία τύπου στον Κωνσταντόπουλο και να σχεδιάζουν τι θα πουν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Γιατί έτσι δίνουν το δικαίωμα σε μας να λέμε πως άφησαν την καρέκλα στο δημαρχείο για να πιάσουν μια άλλη καρέκλα σε ένα άλλο γραφείο.

Και μη μου πεις πως τα λεφτά τα δικαιούμαστε, γιατί θα σου πω πως το τοπικό, το οποίο επικυρώθηκε και από το πρωτοδικείο μπορεί ως τοπικό να κάνει τις προτάσεις του, αλλά όλοι μαζί πλεόν, αν ΟΝΤΩΣ θέλαμε αυτοδιαχείριση, θα μπορούσαμε να ζητήσουμε να μην έρθει ούτε ένα ευρώ στο Βελβεντό. Να μείνουν στην τράπεζα, να παίρνουμε τους τόκους, μέχρι να αποφασίσουμε πώς θα πορευτούμε. Έτσι γίνονται οι αγώνες. Όχι τα μεσοβέζικα τα δικά μας "εεε, δώστε μας αυτά τα λεφτά, κάντε μας και αυτά τα έργα, αλλά να ξέρετε εμείς δε σας αναγνωρίζουμε"!!!

Και πιστεύω πως για όλα ευθύνεται ο Στεργίου, το έχω ξαναγράψει, γιατί ισορροπεί σε δύο βάρκες. Αυτή της θέλησης για ανεξαρτησία του Βελβεντού, ώστε να συνεχίσει να είναι δήμαρχος, αλλά βλέπει πως είναι (αν όχι αδύνατο) εξαιρετικά δύσκολο, και της ανάγκης του για άσκηση εξουσίας. Έχει τη ματαιοδοξία αυτή που θέλει να μπλέκεται σε όλα, να τα γνωρίζει όλα και να τα ελέγχει. Εμ, έτσι όμως δε γίνεται δουλειά!!!

Ανώνυμος είπε...

Εάν κατάλαβα καλά από τα γραφόμενα σου δεν είσαι κατά της συνέχισης του αγώνα αλλά διαφωνείς με την μέχρι τώρα στάση της Μ.Κ.Ο. και με τις ενέργειες που γίνονται για να επιτευχθεί ο στόχος της ανεξαρτοποίησης του Βελβεντού.
Δεν μας λες όμως τίποτα για την ταμπακέρα . Τι επιζητάς?
α) να αλλάξει η ηγεσία της Μ.Κ.Ο.?
β)να αλλάξει ο τρόπος δράσης της Μ.Κ.Ο. ?
γ)να σταματήσουμε τον αγώνα ?
Εάν η απάντηση σου είναι μια από της δύο πρώτες επιλογές, δεκτή. Γιατί δεν βγαίνεις να τα πεις σε μια γενική συνέλευση? Και μην μου πεις ότι φοβάσαι το γιουχάρισμα γιατί από την στιγμή που είσαι υπέρ του αγώνα δεν πρόκειται να σου πει κανείς τίποτα.
Εάν η απάντηση σου είναι η τρίτη επιλογή τότε πολύ φοβάμαι ότι συνομιλώ με ένα ύπουλο άτομο (και μάλλον όχι Βελβεντινό) το οποίο προσπαθεί να σπείρει ζιζάνια να δημιουργήσει ίντριγκες και μίση στην κοινωνία του Βελβεντού ούτως ώστε να επιτύχει τον σκοπό του. Η τακτική του διάρρεε και βασίλευε είναι γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων

Υ.Γ. : Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει το σχόλιο σου με την συγκεκριμένη ανάρτηση.

Ανώνυμος είπε...

Και τι πειράζει άν δεν είναι Βελβεντινός?
Αλλάζει τίποτα από αυτά που λέει??
ή Είναι "μίασμα" -"χωριάτης"- κατά την προσφιλή έκφραση των Βελβεντινών???...

Ανώνυμος είπε...

Όλοι εσείς που υποστηρίζετε φανατικά τη ΜΚΟ έχετε ένα κακό χούι. Κάθε φορά που γράφει κάποιος κάτι αρνητικό, θεωρείτε πως ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ αυτός να είναι Βελβεντινός. Και εδώ νομίζω κάνετε ένα μεγάλο λάθος.

Όχι το 98%. Το 100% των Βελβεντινών θέλουμε την ανεξαρτησία. Είμαστε όμως πάρα πολλοί εμείς που πιστεύουμε πως η ανεξαρτησία αυτή δε θα έρθει. Και όχι μόνο δε θα γίνει το Βελβεντό ξανά ανεξάρτητο, αλλά είναι θέμα χρόνου (η πρόβλεψή μου είναι 8-10 χρόνια) να αποτελούμε όλοι μαζί έναν δήμο με την Κοζάνη. Γιατί έτσι γίνεται σε όλη την Ευρώπη (μην λαμβάνεις υπόψη τα ψέματα που μας έλεγαν με τις διαφάνειες στο πνευματικό), γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, και γιατί τόσο μικροί Δήμοι είναι αδύνατον να αποκτήσουν τις στοιχειώδεις υπηρεσίες για να λειτουργήσουν μόνοι. Από πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, μέχρι ΙΚΑ, εφορία κτλ.

Όσον αφορά στις ερωτήσεις σου, για να σου απαντήσω επί της ουσίας:
Για μένα, αντικειμενικά, υπάρχουν δύο δρόμοι.
Ο πρώτος είναι αυτός της κλιμάκωσης του αγώνα μέχρι τα άκρα. Κλείσιμο δρόμων μέχρι να επέμβει ο εισαγγελέας, πλήρης αυτοδιαχείριση (μόνοι μας καθαρίζουμε, μόνοι μας πλένουμε, δεν έρχεται κανείς στο Βελβεντό, δε ζητάμε ούτε δραχμή από το ταμείο των Σερβίων). Έτσι θα θέσουμε τον αγώνα μας σε άλλη βάση γιατί κακά τα ψέματα, αυτή τη στιγμή μας βλέπουν σαν θηρίο που με το χρόνο θα το δαμάσουν και θα το ηρεμήσουν. Και όντως θα είμαστε ο μοναδικός δήμος που αγωνίζεται. Γιατί τη στιγμή αυτή δεν αγωνιζόμαστε. Παίζουμε! Παίζουμε παιχνίδια άλλων!

Ωστόσο ο δρόμος αυτός είναι καταστροφικός για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους καταστηματάρχες, τους μαγαζάτορες, αλλά και το Βελβεντό αυτό καθαυτό που θα χάσει κάθε προοπτική ανάπτυξης. Και στη δύσκολη εποχή που ζούμε που πλέον δεν προσπαθείς να δουλέψεις για να βάλεις και δυο δραχμές στην άκρη, αλλά παλεύεις να επιβιώσεις, δεν έχουμε την πολυτέλεια της επιλογής αυτής. Έγραψα και πιο πάνω πως 100% των Βελβεντινών θέλουμε την ανεξαρτησία. Πες μου, όμως, ποιος ελεύθερος επαγγελματίας θα επιλέξει το δρόμο αυτόν ή θα βάλει το καλό του Βελβεντού πάνω από το καλό της οικογένειάς του, όταν τον περιμένουν κάθε μήνα, τεβε, λογαριασμοί, φροντιστήρια, έξοδα κτλ, κτλ, κτλ. και βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης? Εσύ, λόγω της επαγγελματικής σου ιδιότητας δεν έχεις τίποτα να χάσεις, αλλά βάλε τον εαυτό σου και στη θέση των άλλων.

Ανώνυμος είπε...

.Συνέχεια στα παραπάνω


Ο δεύτερος δρόμος είναι αυτός της αποδοχής της κατάστασης. Να πάρουμε απόφαση πως ο νόμος ψηφίστηκε, λειτουργεί, με πολλά προβλήματα μεν, αλλά λειτουργεί. Πριν συνεχίσω, θα σου πω το εξής: Κάθε αγωνιστής που αγωνίζεται για κάτι (για να μη δίνει το δικαίωμα στον κάθε Πλιάτσιο να τον αποκαλεί γραφικό) αγωνίζεται γιατί υπάρχει ελπίδα να αλλάξει κάτι. Στην περίπτωση του Βελβεντού, από πού αντλείται η ελπίδα? Από τη στιγμή που δεν το κυνηγήσαμε δικαστικώς (ενώ μπορούσαμε) και η παρούσα κυβέρνηση, δια μέσου του υπουργού της, έκανε σαφές πως ο νόμος δε θα αλλάξει, νομίζω πως η ελπίδα χάθηκε. Αν στο μέλλον, μια άλλη κυβέρνηση αποφασίσει να αξιολογήσει τον Καλλικράτη και να προχωρήσει σε αλλαγές, τότε μπορούμε κι εμείς να φέρουμε το θέμα ξανά στην επιφάνεια και να διεκδικήσουμε την αυτονομία μας. Όχι όμως επειδή έχουμε τη ΜΚΟ ή επειδή απείχαμε από τις εκλογές, αλλά επειδή είδαμε στην πράξη πως το μοντέλο το καλλικρατικό στην περίπτωση του Βελβεντού και των Σερβίων δεν λειτουργεί. Είναι χαώδες και δημιουργεί προβλήματα. Έτσι αποκτάνε τα επιχειρήματά μας βάση και δεν είμαστε οι γραφικοί Βελβεντινοί που δεν τα πάνε καλά με τους γείτονές τους και αντιδρούν.

Είπες κάπου πιο πάνω πως καλύτερα να δώσεις έναν αγώνα, παρά να πεις πως δεν προσπάθησες. Αγωνίστηκες και εσύ και όλοι μας. Άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο. Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να το παραδεχτείς ή ακόμα και να το δεχτείς μέσα σου, αλλά οι αγώνες δε δίνονται μόνο για να κερδίζονται, κάποιοι αγώνες χάνονται. Όχι επειδή δεν είναι δίκαιοι, αλλά επειδή δεν τους ευνοούν οι συνθήκες. Και κάτω από τον τούρκικο ζυγό ζήσαμε για 400 χρόνια, αλλά ήταν το 400ό έτος εκείνο που το ευνόησαν οι συνθήκες και ήρθε η επανάσταση.

Δεν τα γράφω αυτά για σε πείσω (όπως είπες) ή να σε «κερδίσω». Τα γράφω για να σου εξηγήσω τους λόγους που κάποιοι επιλέγουν να απέχουν από τον αγώνα ή να σταματήσουν τον αγώνα ή βλέπουν το μάταιο του αγώνα ή απλά προσπαθούν να επιβιώσουν με τα δεδομένα που υπάρχουν ώστε να σταματήσει αυτός ο πόλεμος μεταξύ μας.

ai-vreS είπε...

Καλός και άγιος ο διάλογος και η συζήτηση αλλά, ρε παιδιά, δεν έχουν καμία σχέση με την παρούσα ανάρτηση. Πώς προέκυψε το θέμα του Βελβεντού στα θέματα για το Δημοτικό Συμβούλιο;

Ανώνυμος είπε...

ε, ήθελε να εκφραστεί ο άνθρωπος και τα είπε... έχει σημασία που το αρχικό θέμα είναι άλλο; μια χαρά διάλογος γίνεται...

Ανώνυμος είπε...

΄΄΄΄΄΄΄΄Δηλαδή το πρόβλημα μας είναι εάν θα έχουμε 6 συμβούλους ή και ακόμη Βελβεντινό δήμαρχο στην διοίκηση του δήμου?
Το πρόβλημα μας πιστεύω ότι είναι ένας τέτοιος δήμος δεν μπορεί να διοικηθεί από κανέναν.
Τρανταχτό παράδειγμα ο πρώην Καποδιστριακός δήμος Σερβίων ο οποίος είχε και μικρότερη έκταση.
Οι ίδιοι οι Σερβιώτες ρίχνουν τις ευθύνες για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο δήμος Σερβίων στο ότι είχαν να κάνουν με πολλά χωριά.΄΄΄΄΄΄΄΄΄

Αυτό το επιχείρημα από μόνο του αυτοαναιρείται, αφού ο ιδιος ο Καλλικράτης εγινε για να καταργήσει τους νομούς και στη θέση των να δημιουργηθούν ουσιαστικά μικρότεροι νομοί (οι νέοι Καλλικρατικοί δήμοι) πιο ευέλικτοι με σχεδόν τις ιδιες αρμοδιότητες που είχαν οι Νομαρχίες.
Δηλαδή πλέον ο κάθε δήμος είναι ουσιαστικά Νομαρχία, γι’αυτό και ισχυρίζομαι ότι ο δήμος Σερβίων-Βελβεντού ΔΕΝ είναι βιώσιμος, πόσο μάλλον ενας άλλος δήμος μεγέθους Βελβεντού. Γι’αυτό και να είσαι σίγουρος ότι σε λίγα χρόνια θαρθεί ο νέος Καλλικράτης που θα καταργήσει και τον δήμο Σερβίων-Βελβεντού. Η Ε.Ε είναι εδώ και χρόνια η Ευρώπη των περιφερειών, τι σημαίνει αυτό; μεγάλες γεωγραφικές ενότητες διαιρούμενες-διοικούμενες από μεγάλους και ισχυρότατους δήμους. Το δε κόστος των θα είναι αποκλειστικά και μόνο αρμοδιότητα της περιφέρειας, η οποία και θα αποφασίσει σε πόσους δήμους θα διαιρείται στο μέλλον. Αυτό είναι Δεδομένο και Δεν αλλάζει με τίποτα.

Οσο για το μέγεθος (εκταση) υπάρχουν πολύ μεγαλύτεροι και σε εκταση και σε πληθυσμό π.χ Βόϊο, Εορδαία, Γρεβενά κλπ οι οποίοι φυσικά και διοικούνται, αλήθεια δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό, η διοίκησή του σημαίνει ότι ο δήμαρχος θα γυρνάει στα διαμερίσματα με το αλογό του και δεν θα προλαβαίνει; Για να κάνουμε και λίγο χιούμορ… εκτός κι αν ανφέρεσαι στους πόρους, αυτό όμως είναι ένα πρόβλημα που δεν σχετίζεται μ’αυτό που συζητάμε.
Ενας νομάρχης προλάβαινε ότι δεν θα προλαβαίνουν τέσσερις μαζί ο καθένας στο ¼ του νομού;; Είναι πολύ αστείο το επιχείρημα αυτό. Με συγχωρείς για το υφος αλλα ωρες ωρες, νομίζω ότι μας περνάνε για …..

Γι’αυτό και πιστεύω ότι ο αγώνας για ανεξάρτητο δήμο είναι πλέον μια ΟΥΤΟΠΙΑ, οσο κι αν δεν μας αρέσει η εξέλιξη του θέματος ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να προσγειωθούμε οσο το δυνατόν νωρίτερα για το καλό του τόπου μας. Η αλήθεια είναι ότι και σε μένα δεν αρεσε αυτή η εξέλιξη, αργησα και γω να το ‘χωνέψω’ και να συμβιβαστώ, αλλά Δεν υπάρχει άλλη λύση, η μόνη λύση είναι η εδαφική μετακόμιση ….

Ο Καλλικράτης είναι η συνέχεια του Καποδίστρια, και αυτή η πορεία ηταν προδιαγεγραμμένη και γνωστή από χρόνια τουλάχιστον στους αυτοδιοικητικούς…

Ανώνυμος είπε...

megali eydomada akomi k h bouli kleisti eine k eseis exete dimotiko simboulio .......... ainte xainte !!!

Το Προφίλ μας