Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Δήμος Κοζάνης Τόπος να ζεις :με αφορμή συλλήψεις πολιτών στο κέντρο της πόλης


Η πρόσφατη ενέργεια Οργάνων του Αστυνομικού τμήματος Κοζάνης, να συλλάβουν 4 πολίτες Κοζάνης, στο κέντρο της πόλης, το μεσημέρι της 7ης Δεκεμβρίου, χωρίς καμία ουσιαστική αιτιολογία, παρά μόνο την υποψία συμμετοχής τους σε προγραμματισμένη μαθητική πορεία, μας  προβληματίζει και μας θέτει ενώπιον των ευθυνών μας.
 Οι 4 νέοι έκαναν τη μεσημεριανή τους βόλτα, μέχρι τη στιγμή που, κάτω από ύποπτες συνθήκες που θυμίζουν «σκοτεινότερες» εποχές, βρέθηκαν αντιμέτωποι με παράλογη ψυχολογική και σωματική Αστυνομική βία.
  Το περιστατικό αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι πλέον οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους επεμβαίνουν με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια και μετατρέπονται σε όργανα στοχευμένης αυθαιρεσίας . Την περίοδο που η χώρα μας περνάει τη μεγαλύτερη χρηματοοικονομική κρίση των τελευταίων 80 ετών και η ανάγκη για κοινωνική συσπείρωση και αλληλεγγύη μεγαλώνει, δυστυχώς τέτοιες ενέργειες φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα και προκαλούν την οργή των πολιτών
Και όλα αυτά ενώ η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον διασυρμό, καθώς έχει λάβει αυστηρή προειδοποίηση από το Συμβούλιο της Ευρώπης να αντιμετωπίσει την αστυνομική βία, διαφορετικά θα εκδοθεί δημόσια καταγγελία εναντίον της. O επικεφαλής της αντιπροσωπείας, κ. Μάριο Φελίτσε που επισκέφθηκε την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2009 έδωσε την περασμένη εβδομάδα στη δημοσιότητα μια έκθεση-καταπέλτη για τη συμπεριφορά των αστυνομικών, τις συνθήκες κράτησης των λαθρομεταναστών και την κατάσταση των ελληνικών φυλακών, ενώ κατηγορεί, επιπλέον, τις ελληνικές αρχές ότι επιτρέπουν την ατιμωρησία των υπευθύνων, καθώς δεν προχωρούν στην ίδρυση ενός αξιόπιστου και ανεξάρτητου ελεγκτικού μηχανισμού για την τιμωρία των ενόχων και την αποφυγή ανάλογων περιστατικών στο μέλλον.

Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης
& Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
ΚΟΖΑΝΗ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η βία είναι σύμφυτη με την εκμετάλλευση
Δε θέλουμε τη ζωή που μας ετοιμάζουν οι καπιταλιστές στην Ευρώπη!!

Μόρφωση, δουλιά, ανεξαρτησία,
εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!!..
Η μόρφωση δεν είναι προϊόν.
Οχι στα σχολεία των πολυεθνικών!!

Ανώνυμος είπε...

Αιντι, αρα αιντι, φουρκα που θελτ'ς ,λυκου τ'ς Βγιεννας.Στρωσει τουν απ'αφτος αρα ,δουλιψει και διαβασει ψιχα.Στα συνθηματα δεν σι φταν' κανγκανας!!!!

Ανώνυμος είπε...

η φτωχεια ειναι η πιο βαρβαρη μορφη βιας (γκαντι)
κατα συνεπεια
(με πολλα συνεπαγεται διοτι μασημενη τροφη δεν δινουμε)

τα κρατη ειναι οι μονοι τρομοκρατες

Το Προφίλ μας