Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ψάχνουν για κορόϊδα;

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη από τα ΝΕΑ
ΕΞΗΓΗΣΕ: «Λένε ότι υπήρξε πολύ κράτος, πολλές δηµόσιες υπηρεσίες. Το χρέος όµως οφείλεται στις συσσωρευµένες αποδόσεις που καταβλήθηκαν στις παγκόσµιες χρηµατιστικές αγορές, από τις οποίες µας υποχρεώνουν εδώ και σαράντα χρόνια να δανειζόµαστε. Είναι η πειρατεία της σύγχρονης εποχής».
ΥΠΕΔΕΙΞΕ ως υπευθύνους: «Την παγκόσµια υπερ-τάξη, τις οµόαιµες και διαπλεκόµενες ελίτ».
ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ: «Τον οδοστρωτήρα του χρήµατος, τους οίκους αξιολόγησης και τις τράπεζες που διευθύνουν τη χώρα µας». ΖΗΤΗΣΕ: «Την οργανωµένη και συντονισµένη έξοδο από το ευρώ για να ξαναδώσουµε οξυγόνο στην οικονοµία µας»!
ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΙΠΕ όλα αυτά; Ούτε η Παπαρήγα ούτε ο Τσίπρας ούτε καν ο Λαφαζάνης – ο οποίος ήδη έχει ζητήσει να επιστρέψουµε στη δραχµή!
ΤΑ ΕΙΠΕ η Μαρίν Λεπέν, κόρη και διάδοχος του Ζαν-Μαρί Λεπέν, νέα ηγερία της γαλλικής Ακροδεξιάς, σε οµιλία της στις 14 Νοεµβρίου. Μικρή (πολιτισµική) διαφορά µε τους δικούς µας:
η οµιλία έγινε σε... ντισκοτέκ! 


ΔΙΚΑΙΩΣ ο Βόλφγκανγκ Σόιµπλε ανησυχεί όταν επισηµαίνει τον κίνδυνο να δηµιουργηθεί ένα πολιτικό ρεύµα, ακόµη κι ένα κόµµα εναντίον του ευρώ. Η σχετική ρητορική δεν περιορίζεται στους γάλλους ακροδεξιούς και τους έλληνες ακροαριστερούς. Τη συµµερίζεται και το γερµανικό νεοναζιστικό κόµµα!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η πρώτη φορά, θα µου πείτε, που η Ακρα ∆εξιά και η Ακρα Αριστερά βλέπουν τον κόσµο µε τα ίδια µάτια, καταλαβαίνουν τα ίδια πράγµατα και οδηγούνται στα ίδια συµπεράσµατα. Είναι µια εκλεκτική συγγένεια που διέτρεξε όλο τον 20ό αιώνα. Και επανεµφανίζεται τώρα σε εντονότερο βαθµό µε αφορµή την κρίση.
Ο ΣΤΟΧΟΣ τους είναι κοινός: η Ευρώπη και ό,τι αυτή συµβολίζει. Το ευρώ, ναι. Αλλά και η δηµοκρατία, το κράτος δικαίου, η υπερεθνική συνεννόηση, η ανοχή, τα ανθρώπινα δικαιώµατα, η κοινωνική οικονοµία της αγοράς... Η Ευρώπη που βγήκε νικήτρια στις αναµετρήσεις της µε τους δύο µεγάλους ολοκληρωτισµούς του προηγούµενου αιώνα, τον φασιστικό - ναζιστικό και τον σοβιετικό - κοµµουνιστικό.
ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ να πούµε για την κρίση. Να αναζητήσουµε και να επιµερίσουµε ευθύνες, να καταγγείλουµε πράξεις και παραλείψεις, να διορθώσουµε στρεβλώσεις και καθυστερήσεις. Το κάνουµε κι ευελπιστώ να το κάνουµε µε όλο και µεγαλύτερη ένταση. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, όµως, υπάρχει ένα θεµελιώδες ερώτηµα: θα µετατραπεί αυτή η κρίση σε αφορµή για να ανατρέψουµε τα κεκτηµένα της ανοιχτής και δηµοκρατικής κοινωνίας που µε κόπο και αίµα έχουµε οικοδοµήσει;
ΣΕ ΑΥΤΟ το ερώτηµα θέλω να ελπίζω ότι η απάντηση είναι κατηγορηµατικά αρνητική. Και στη Λεπέν και στην Παπαρήγα. Και στους γερµανούς νεο-Ναζί και στον Λαφαζάνη. Κι ότι αν ψάχνουν να εκδικηθούν την ήττα τους θα πρέπει να ψάξουν αλλού για κορόιδα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΕΝΤΤΕΡΑΚΟ ΚΑΙ ΑΙVRES ΠΟΥ ΣΠΕΥΔΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΕΙΣ ΑΚΡΙΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ.
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΥΕ(ΔΗΛ.ΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ)ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ.
ΕΝΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΣΠΕΥΔΕΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ.
ΛΕΣ ΚΑΙ ΝΟΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

ALLA PERIODIKA KAI EFHMERIDES DEN KYKLOFOROYN SE AYTON TON TOPO??..
MONO TA XOYNTOFASISTIKA KAI OI APOPSEIS TOY PRETENTERI APO TO SYGROTIMA LAMPRAKI???..
VALTE KATI OYSIASTIKO POY NA AFORA TON KOSMO KAI OXI KOYTSOMPOLIA KAI ANOYSIES SYZHTHSEIS KAI APOPSEIS TON FILOKYBERNHTIKON!!!..(TYPOY KAPSI-PRETENTERI-TREMH-TSIMA-KLP..)

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ η αριστερα εχει συγκροτημενες αποψεις ασχετα αν συμφωνει καποιος μαζι της. αλλωστε ειναι οι μονοι που προεβλεπαν οτι οικονομικη ενοποιηση της εε χωρις κοινωνικη, πολιτικη ενοποιηση ειναι καταδικασμενη. και αυτο συμβαινει. οσο για τον χρηματοπιστωτικο καπιταλισμο: οι χρηματοπιστωτικες υπηρεσιες κατεχουν στις ηπα το 8% του αεπ αλλα αποροφουν το 40% των κερδων...

υγ: το συγκροτημα λαμπρακη ηταν παντα πασοκ. απο τοτε που πεθανε ο λαμπρακης με τον ψυχαρη επικεφαλης εχασε καθε αξιοπρεπεια. και αναρωτιουνται γιατι εκλεισε το βημα και γιατι τα νεα εχουν ξεφτιλιστει απο αποψη αξιοπιστιας...

πρωην αναγνωστης και αγοραστης των νεων επι 20ετια

Ανώνυμος είπε...

10:34
Όλα κι όλα,
Δεν προέβλεψε μόνο η αριστερά αυτά που λες.
Τα προέβλεψε και ο Νοστράδαμος, ο Κοσμάς ο Αιτωλός, αυτός ο Παπάς που τριγυρνούσε στα κανάλια και πολλοί άλλοι που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή. Επίσης και το σταματημένο ρολόι μου προβλέπει κάθε μέρα μια σωστή ώρα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε κοροιδα ο Πρετεντερης ανηκει στην ελίτ αυτή που καταγγέλει η Λεπέν. Τρώει με τα ίδια κουτάλια που τρώνε οι ομοτράπεζοι του. Είναι δυνατόν να πεί τίποτα διαφορετικό το λαμόγιο;

Το Προφίλ μας