Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Η συστηματική διαβούλευση προϋπόθεση συναίνεσης


Του Θέμη Απατσίδη
δέσμευση για ελάχιστη εγγυημένη χρηματοδότηση στα Τοπικά Συμβούλια
επανακαθορισμός δημοτικών τελών και τιμολογίων μετά από αναλογιστική μελέτη
στο φως τα χρέη του Δήμου Εορδαίας

Ένας μήνας έκλεισε από τις εκλογές της αυτοδιοίκησης και σε λίγες μέρες αναλαμβάνει η νέα δημοτική αρχή. Μια δημοτική αρχή που καλείται να διαχειριστεί πολυσύνθετα προβλήματα, αφού αναλαμβάνει έναν ανοχύρωτο δήμο σε μια εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία, με περιορισμούς στις κρατικές χρηματοδοτήσεις και τρομερή πίεση ρευστότητας στην αγορά. 
Αυτή την ώρα που παραμερίζεται το παλιό, το αποτυχημένο και ένοχο, την ώρα της μετάβασης στο νέο, όλοι συμφωνούν ότι χρειάζεται εντατική δουλειά και κλίμα συναινέσεων. Όμως πρέπει να έχει υπόψη της, η νέα δημοτική αρχή, ότι συναίνεση στο κενό δεν υπάρχει. Συναίνεση μπορεί να υπάρξει όταν έχουμε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση, ένα σχέδιο δράσης το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, ώστε να προκύψουν οι πραγματικές συμφωνίες στην πράξη. 


Πρέπει δηλαδή να γίνει σαφής η πρόθεση για αλλαγές στις παραδοσιακές πρακτικές διαχείρισης και στις αναξιοκρατικές διευκολύνσεις, που εξασφαλίζουν τη μακροημέρευση στους κρατούντες και την εξαθλίωση στην κοινωνία. Άλλωστε όσοι επένδυσαν σ’ αυτά, καταδικάστηκαν στις πρόσφατες εκλογές και κατέρρευσε οριστικά ο μύθος των «αιώνιων» και «ανίκητων», που ξέρουν καλά από «συναλλαγές». Πρέπει να δοθεί τέλος στις αφηρημένες ιδέες, που μας βομβάρδισαν κατά την προεκλογική περίοδο, ήρθε η ώρα του προγραμματισμού, των δημόσιων προτάσεων και της διαβούλευσης. Προηγούνται οι ολοκληρωμένες προτάσεις των θεσμικών, τις βλέπει η κοινωνία, τις κρίνει και καταθέτει τις δικές της.
Όλα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή. Μπαίνουμε στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της υποχρεωτικής ανάρτησης όλων των αποφάσεων στο διαδίκτυο. Υπάρχει πλέον ο θεσμοθετημένος οικονομικός έλεγχος και ο Ελεγκτής Νομιμότητας. Το νέο αυτοδιοικητικό πλαίσιο επιβάλλει τον εμπλουτισμό των συμμετοχικών διαδικασιών και τη διαβούλευση. Τώρα είναι η ώρα της λειτουργικής, πολιτικής και ηθικής επαναθεμελίωσης της αυτοδιοίκησης.
Το πρώτο μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να μπει στο τραπέζι είναι τα θέματα οργάνωσης και διοίκησης. Πρέπει να γνωρίζουμε όλοι οι δημότες πώς θα διοικείται πλέον ο Δήμος μας, πώς θα γίνει η σύνταξη του νέου Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών και πώς θα αξιοποιηθεί το προσωπικό με γνώμονα την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα που πρέπει να τεθεί σε διαβούλευση είναι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Πώς θα προετοιμαστεί ο δήμος μας για την αποτελεσματική διεκδίκηση και αξιοποίηση των πόρων (ΕΣΠΑ, ΕΑΠ κτλ). Πιο συγκεκριμένα αναμένουμε στοχευμένες τομεακές προτάσεις για τον εμπορικό και αγροτικό κόσμο, την τουριστική ανάπτυξη, την παιδεία και την κοινωνική πολιτική, ώστε να πάψει ο εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και να μην βιώσουμε ξανά τις πολιτικές διακρίσεων και αποκλεισμών των τελευταίων ετών.
Δύο καυτά ζητήματα άμεσης διευθέτησης, κατά την άποψη μας, είναι:
α) η εκχώρηση αρμοδιοτήτων στα Τοπικά Συμβούλια και η δέσμευση για ελάχιστη εγγυημένη χρηματοδότηση
β) η επανασχεδίαση πολιτικής δημοτικών τελών και τιμολογίων μετά από αναλογιστική μελέτη.
Ακόμη περιμένουμε να δούμε τη διαδικασία ορισμού των νέων αντιδημάρχων, τον τρόπο κατανομής των αρμοδιοτήτων και το σπουδαιότερο, τα κριτήρια που θα τεθούν για την πολιτική αξιολόγηση του έργου τους. Ενώ συγκεκριμένα από τον αντιδήμαρχο που θα εποπτεύσει τις οικονομικές υπηρεσίες περιμένουμε μόλις ολοκληρωθεί η οικονομική απογραφή, να δημοσιοποιήσει το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων και των οφειλών προς τρίτους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η συγκρότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που θα πρέπει να προτείνει το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αστικής Ανάπτυξης, για τον χωροταξικό σχεδιασμό, το κυκλοφοριακό πόλης, τους χώρους στάθμευσης και την καθαριότητα. Τέλος, θέλουμε να ελπίζουμε ότι για τις θέσεις Ειδικών Συμβούλων και το νέο θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, για λόγους ηθικής τάξης θα αποκλειστούν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, που δεν εκλέχτηκαν.  

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και αλλος λαλιστατος.Μονο λόγια και θεωρίες.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ...
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΦΕ, ΚΑΜΩΘΗΚΕ ΤΟΝ ΥΠΟΦΗΦΙΟ ...ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΚΑΜΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΣΙΝΙΑΛΟ ΑΠ' ΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΟΝΤΕΜΑ ΤΗΣ ΟΥΡΑΣ ΤΟΥ, ΤΟΣΚΑΣΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ!!!
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΝΑ ΣΕ ...ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ..."ΠΑΙΖΕΙΣ" ΚΑΙ ΚΑΛΑ ...ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ!
(Α)ΘΕ(Σ)ΜΗ(ΚΕ)! ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑΝΑΚΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

Είσαι χυδαίος! Βρίζεις με χυδαίο ύφος και τρόπο ακόμα και τώρα, αφού πανηγύρισες την ήττα του ΠΑΣΟΚ την ημέρα των αποτελεσμάτων στρογγυλοκαθισμένος στο Πλατώ με ύφος του τύπου ¨τώρα είμαι εγώ εδώ", και αφού έκανες ότι μπορούσες για να βγει η Βρυζίδου δήμαρχος τώρα της δίνεις δήθεν συμβουλές, δήθεν προχωρημένες απόψεις που θα πάνε την κοινωνία μπροστά.

Εάν νομίζεις ότι δεν γίνεται αντιληπτό από τους πολίτες αυτό το πολιτικό "κράτα με να σε κρατώ" με τη Βρυζίδου γελιέσαι. Εάν νομίζεις ότι μπορείς να εμφανίζεσαι ως έχων σοβαρές προτάσεις και ότι φέρνεις το νέο και πάλι γελιέσαι. Αυτά που λές είναι αυτονόητα, πηγάζουν από το νόμο τα περισσότερα ενώ όσα δεν είναι βάσει νόμου θα γίνουν απλά και μόνο γιατί δεν γίνεται να μη γίνουν στις μέρες που ζούμε. Άρα γιατί τα λές; για να τα κάνει η Βρυζίδου και μετά να πεις "μπράβο, επιτέλους γίνεται έργο";

Ο κόσμος σε έχει ήδη χαρακτηρίσει και θα σε αγνοήσει παντελώς. Αλλά πρώτα περιμένει να του εξηγήσεις το ρόλο που έπαιξες στην προεκλογική περίοδο. Όταν υπέγραφες ότι θα στηρίξεις την όποια επιλογή του ΠΑΣΟΚ και μετά το χρίσμα πέταξες την υπογραφή σου στα σκουπίδια. Όταν έκανες ότι μπορούσες για να χάσει το ΠΑΣΟΚ το Δήμο. Όταν επί βδομάδες έκανες μόνο δολιοφθορά, άραγε υπηρετώντας τα συμφέροντα ποιών;

Θέμη ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ δεν περιμένει προτάσεις από εσένα, περιμένει απολογία.

και η απολογία σου πρέπει να περιλαμβάνει και μια απάντηση γιατί κατέστρεψες τον εαυτό σου ενώ θα μπορούσες να είσαι μια από τις επιλογές του μέλλοντος για το χώρο. Ευτυχώς όμως (για το χώρο) έδειξες νωρίς το ποιόν σου

Αντε γειά!

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Θέμη, πραγματικά είσαι για λύπηση. Το πολιτικό σου μπόϊ συμβαδίζει με το σωματικό σου. Τόση αμετροέπεια δεν την περίμενα από σένα. Ευτυχώς μας απογοήτευσες νωρίς.

Ανώνυμος είπε...

Ποιές σοβαρές προτάσεις; Ποιά άποψη; Μπουρδολογιών συνέχεια, από ένα αδιάβαστο υπερφίαλο μωροφιλόδοξο. Πρόταση ας πούμε θα ήταν να υποδείξει ένα τρόπο επιλογής αξιοκρατικά του "Συμπαραστάτη του Δημότη και του Επιχειρηματία" και όχι να λές απλά τι δεν πρέπει να γίνει. Η κριτική στο καφενείο μας έφερε εδώ που φθάσαμε. Από το "νέο" περιμένουμε κάτι διαφορετικό κι όχι μια δεκαετία (και άν) μικρότερη ηλικία...

Ανώνυμος είπε...

Ρε 11:19 είσαι μεγάλος καραγκιοζάκος τελικά...Το καταλάβαμε και από προηγούμενο ανώνυμο και πάλι σχόλιό σου ότι έχεις μεγάλη εμπάθεια για τον Θέμη Απατσίδη.
Μεγάλε ΠΑΣΟΚΤΣΗ εσύ που κουβάλησες νερό με το σουρωτήρι για τον χώρο.Βρε άντε απο κει.
Γιατί δεν μας λες ποιοι πρωταγωνιστούσαν στον συνδυασμό του κ. Λωτίδη??ε??Μήπως αυτοί που την προηγούμενη φορά ήταν ενάντια στο χρίσμα του ΠΑΣΟΚ??Μήπως λέω???
Τώρα δηλαδή αυτοί είναι πιο ΠΑΣΟΚ από τον Απατσίδη??Που εξαιτείας τους είχε χαθεί ο Δήμος!
Και αυτοί το πράξαν ανοιχτά και με συνδυασμό και είναι γεγονός.Για τον Απατσίδη τι αποδείξεις έχεις??Λασπολογίες και μπαρούφες και γω μπορώ να κάτσω να λέω άπειρες..Και για σενα και για όλους....
Οπότε κράτα τις εξυπνάδες σου και τις μαγκιές σου για εκεί που σε παίρνει.ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΕ ΕΣΥ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΠΤΙΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΕΙΣ 3:50 ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΛΩΤΙΔΗ. ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΗΤΑΝ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝΝΟΕΙΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ. ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΕΙΧΕ Ο ΛΩΤΙΔΗΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΣ ΘΕΜΗΣ; ΑΣ ΣΩΠΑΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΩΤΙΔΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΑΣ ΘΕΜΗΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά καταλάβατε σύντροφοι πασόκοι πόσο δύσκολο έργο είχε ο Λωτίδης στις εκλογές; Είχε τους από μέσα που έλεγαν ότι "ποιός Λωτίδης, εγώ θα είμαι δήμαρχος στην ουσία και να βγει θα πάει στην Αθήνα". Είχε τους απ' έξω (Θέμης, Κοντός και διάφοροι περί αυτούς) που το μόνο που τους ενδιέφερε είναι να βγει ο Λωτίδης απ' τη μέση και ας γίνει δήμαρχος και ο χειρότερος δεξιός. Είχε τους μεγαλόσχημους βουλευτάδες που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να βγει οριστικά από τη μέση ο Λωτίδης. Είχε να αντιπαλέχει όλο το κλίμα που αυτοί συστηματικά καλλιέργησαν ότι "και τί άκανε ο Λωτίδης τόσα χρόνια". Η απάντηση για το τι έκανε είναι πολύ απλή. Διαβάστε στο kozan.gr τι αποκαλύφτηκε για τον Κουκουλόπουλο για τον αξονικό στο Μποδοσάκειο: είχε κάνει εισήγηση να μην μπει αξονικός. Και καλά έκανε ως δήμαρχος Κοζάνης τότε. Επιδίωκε να πάει ο αξονικός στην Κοζάνη. Αλλά ήρθε ο αξονικός στην Πτολεμαίδα. Πώς ήρθε, μόνος του; Αποφάσισε ο ίδιος ο αξονικός, α! ας πάω κατά Πτολεμαίδα μεριά!

όχι σύντροφοι, τον έφερε ως βουλευτής τότε ο Λωτίδης με μάχη και αγώνα. Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα για το τι έκανε ο Λωτίδης για την πόλη.

Ας μας πουν κάποιοι τι έκανε για την Πτολεμαίδα ο Αθανασιάδης, ο Βλατής, ο Κουκουλόπουλος, ο Βλαχόπουλος, ο Κοκελίδης και όποιος άλλος θέλετε. Ας μας γράψει κάποιος ΕΝΑ και ΜΟΝΟ ΕΝΑ.

και μετά ας πει ότι ο Λωτίδης δεν έκανε τίποτα και δεν έκανε για δήμαρχος.

όσο για το Θέμη συγκεκριμένα, ας μας πει ως μέλος της Νομαρχιακής εάν στήριξε και με ποιές ακριβώς ενέργειες την υποψηφιότητα του ΠΑΣΟΚ.

Ας μας πει ότι είπε ΜΙΑ κουβέντα υπέρ του ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές.

Και ας μας εξηγήσει κάποτε γιατί έβριζε με τον πιο χυδαίο τρόπο τον Παπακωνσταντίνου επί χρόνια. Ο Λωτίδης τον έβαλε; Μήπως όταν άκουσε ο Λωτίδης τον τρόπο που μιλάει ο Θέμης για τον Παπακωνσταντίνου τον απομάκρυνε;

Μίλα κύριε Θέμη, πόσο ΠΑΣΟΚ είσαι τελικά;

Και κάτι τελευταίο: Κατάλαβε ο κύριος Θέμης ποιός ήταν από πίσω από όλη αυτή την προσπάθεια να τρωθεί ο Λωτίδης, δηλαδή τελικά να μην πάει στο ΠΑΣΟΚ ο δήμος; Ας ψάξει σε αυτούς που τον σιγοντάριζαν ποιός έχει ποιό κίνητρο, ποιός εξυπηρετεί ποιόν; Δεν είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει ότι τελικά ήταν ένα πιονάκι στα χέρια κάποιων.

Ανώνυμος είπε...

Ε καλά δεν παλεύεστε με τίποτα φανατικά Λωτιδάκια!!! Ο 7:20 έχει το θράσος να λέει ότι ο συνδυασμός του κ. Φραγκουλίδη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006 ήταν αντικείμενο πολιτικής τόλμης και όχι πολιτικής αποστασίας...Ας γελάσω...Και για να κλείσω με εσένα 7:20, εάν ένας Θέμης Απατσίδης μπόρεσε και κατάφερε να κρατήσει σε ομηρία τον συνδυασμού του Λάζαρου του "ΑΞΟΝΙΚΟΥ", όπως θα έλεγε και ο ευθύβολος, τότε τι να πω...Μήπως ο "ΜΕΓΑΛΟΣ" και τρανός ΛΑΖΑΡΟΣ έγινε λαζαράκης και μήπως η μπογιά του δεν περνούσε άλλο και κάποια άλλα αρούρια προσπάθησαν να τον αναστήσουν για να επωφεληθούν και πάλι όπως έκαναν στο παρελθόν??? Μήπως λέω... Ρε άντε γεια…
Δεν μου λες και κάτι άλλο βρε 07:20 ο κ. Κουρτίδης, ο κ. Αδαμίδης, η κ. Καρυπίδου – Χαραλαμπίδου, ο κ. Δεληγιάννης και κάποιοι ακόμα («οικογενειακοί») που στις προηγούμενες εκλογές επέλεξαν να είναι υποψήφιοι με τον κ. Φραγκουλίδη και μάλιστα πρώτευσαν πως ήρθαν τώρα στον συνδυασμό του κ. Λωτίδη «ως λύση ανάγκης» όπως μας λες και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση εάν έβγαινε ο συνδυασμός?? Και ποιος μου λέει εμένα ότι το περιβάλλον Λωτίδη δεν τους είχε στηρίξει όλους αυτούς στις προηγούμενες εκλογές ενάντια στον Λεσγίδη ε?? Άρα είδες και εγώ μπορώ να βγαίνω να λέω ότι θέλω όπως βγαίνεις εσύ και λες ότι ο Απατσίδης, ο κοντός και άλλοι ήταν ενάντια στο Λωτίδη. Ε μάγκα μου??? Τις αμπελοφιλοσοφίες να κοιτάξεις να τις αφήσεις κατά μέρος. Γιατί τέτοιου είδες φιλοσοφίες και εγωισμοί πήγαν το ΠΑΣΟΚ πίσω και το απαξίωσαν…
Όσο για εσένα 10:30 τι να πω πια. Εάν η έλευση ενός αξονικού τομογράφου, έργο του Λάζαρου του “Αξονικού” όπως μας λες, σε ευχαριστεί και είναι αυτό που περίμενες από έναν άνθρωπο που χρημάτισε βουλευτής 15 χρόνια μέσα στα οποία και υπουργός, τότε τι να πω…Άσε που ο αξονικός δεν ήταν καν έργο του. Μπορείς να δεις πρακτικά της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ και την μάχη που έδωσαν κάποιοι με @@ ενάντια στην Κοζάνη και τον Κουκουλόπουλο. Μπορείς επίσης να ρωτήσεις να μάθεις, γιατί για να ξέρεις το θεωρώ δύσκολο, τι μάχη έγινε στο Νοσοκομείο της Πτολεμαιδας κατά την έλευση του κ. Γείτονα και την ανακοίνωση ότι ο αξονικός πάει στο Μαμάτσειο. Και ποιοι έβαλαν πλάτες και ποιοι έκαναν την παλαβή.
Το τι πιστεύεται όλοι εσείς που γράφετε με μένος κατά του Απατσίδη είναι δικαίωμα σας. Αλλά να ξέρετε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές πήγαν την πόλη μας πίσω. Τέτοιου είδους εγωισμοί δεν άφησαν την Πτολεμαϊδα να ανοίξει τα φτερά της και να πετάξει πιο πάνω και από την Κοζάνη. Τέτοιου είδους πολιτικές μας απομακρύνουν από το ΠΑΣΟΚ.
Καληνύχτα σας και περαστικά σας…

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΗ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΣΑΣ, ΘΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΟΥΛΑ ΚΑΙ Η ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΕΣΥ ΗΣΟΥΝ ΜΙΚΡΟ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ! ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠ΄ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑΚΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.....

Ανώνυμος είπε...

Λάζαρος ο ΑΞΟΝΙΚΟΣ
Λάζαρος ο ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΝΕΦΡΟΣ
Λάζαρος ο ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ

και μερικά ακόμα "Λάζαρος ο ..."

για το νοσοκομείο

Επίσης

Λάζαρος ο ΣΕΙΣΜΟΔΑΝΕΙΑ
Λάζαρος ο ΑΕΒΑΛ
Λάζαρος ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΟΡΟΣ

και πολλά άλλα Λάζαρος ο ...



Λάζαρος ο ΔΙΟΡΙΣΕ ΜΕ ΣΤΗ ΔΕΗ
Λάζαρος ο ΔΙΟΡΙΣΕ ΜΕ ΕΔΩ, ΔΙΟΡΙΣΕ ΜΕ ΕΚΕΙ
Λάζαρος ο ΒΑΛΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (για ποιόν χτυπά η καμπάνα;)


Δώστα στον Ευθύβολο και ας διαλέξει αυτός.

Αυτά και άλλα πολλά 1:15 και εάν μπορείς αμφισβήτησέ τα, αλλά με στοιχεία για το ότι κάποιος άλλος έκανε κάτι καλύτερο. Ο Λάζαρος μπορεί να πέρασε η μπογιά του γιατί κάποιοι σαν εσένα με φανατισμό και προσωπικό μένος το προσπάθησαν και σε ένα βαθμό το κατάφεραν. Κατάφεραν επίσης να δώσουν την πόλη στη Βρυζίδου.

Χάρισμά σας.

Όσο για τη Νομαρχιακή που είχε λές @@ για πές μας με ονόματα για να μάθουμε δηλαδή ποιός έδωσε μάχες.

Ποιά νομαρχιακή βρε καημένε, αυτή που τώρα έχει τον Απατσίδη μέσα; Να τη χαίρεσαι αυτή τη Νομαρχιακή


Να χαίρεσαι και τον Απατσίδη με τα μεγάλα ιδεώδη που βεβαίως και κατάφερε να κρατήσει σε ομηρία το Λωτίδη και το συνδυασμό. Είναι πολύ απλό γιατί έγινε αυτό, γιατί ο Απατσίδης βόλεψε πολλούς, τους εξυπηρέτησε.

Τελικά μάθε ότι υπήρξαν στο συνδυασμό και πολλοί άνθρωποι που δεν ήταν ούτε και είναι Λωτιδάκια. Πολλοί που πίστεψαν και έτρεξαν ανεξάρτητα από Λωτίδη, από Θέμη και από οποιονδήποτε άλλον. Ο δήμος χάθηκε και αυτοί όλοι δεν θα το συγχωρέσουν αυτό σε κανένα Θέμη όσο δίκιο και άν έχει.

Αυτοί όλοι θα είναι απέναντι.

Το Προφίλ μας