Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Συρρικνώνονται δρομολόγια

της Μαίρης Κεσκιλίδου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Η κατακόρυφη πτώση της επιβατικής κίνησης που παρουσιάζεται στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αστικών γραμμών Πτολεμαΐδας όταν τα εμπορικά καταστήματα της πόλης είναι κλειστά οδήγησαν την διοίκηση του εν λόγω φορέα  να μειώσει τον αριθμό τους αναμένοντας την σχετική έγκριση από τη διεύθυνση του Υπουργείου Συγκοινωνιών.
 


Οι περικοπές των δρομολογίων αφορούν κατά βάσει το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά και μαθητικά δρομολόγια μετά τις αλλαγές που επήλθαν στο ωράριο προσέλευσης- από τις 8.30 στις 8 το πρωί-  προσαρμόζοντας και το ΚΤΕΛ ανάλογα το πρόγραμμα του, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι επιβάτες. Έτσι  το απόγευμα του Σαββάτου μειώνονται  κάποια δρομολόγια σε όλες τις γραμμές, ένα  δρομολόγιο των 7 και τέταρτο σε όλα τα χωριά και δύο δρομολόγια των 4 και 6 και τέταρτο στην αστική γραμμή Πτολεμαΐδα – Φούφα ότι δηλαδή ισχύει στο πρόγραμμα της Κυριακής. Οι περικοπές αφορούν και σε  δύο πρωινά μαθητικά δρομολόγια το ένα, 8 και 20 προς Κομνηνά και το δεύτερο στις 11 προς τον Περδίκκα, αφού στην πρώτη περίπτωση οι ανάγκες μετακίνησης των μαθητών καλύπτονται από τα υπόλοιπα δρομολόγια, ενώ στη δεύτερη περίπτωση η συγκοινωνία είναι τόσο πυκνή που ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις μεταφοράς του επιβατικού κοινού.
Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αστικών γραμμών Πτολεμαΐδας Θεόδωρος Καζαντζίδης τονίζει κατηγορηματικά ότι δεν τίθεται θέμα διακοπής συγκοινωνίας ακόμη και σε μη κερδοφόρες ζώνες ακόμη κι αν εκτελούνται δύο δρομολόγια με 2 και 3 επιβάτες. «Δεν θέλουμε να καταργήσουμε γραμμές γιατί όσο κι αν μειώνεται η κίνηση υπάρχουν τα παιδιά με τα φροντιστήρια, αλλά και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών – π.χ Ερμακιά – που θα πρέπει να μεταβούν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο. Εξάλλου το ΚΤΕΛ εδώ και χρόνια επιτελεί ένα κοινωνικό έργο αν  και γνωρίζουμε ότι όλα τα δρομολόγια δεν είναι αποδοτικά. Παρ’ όλα αυτά  προσπαθούμε να διατηρήσουμε όσο το δυνατό περισσότερα».
Η  επιβατική κίνηση παραμένει στα ίδια επίπεδα παρά την οικονομική κρίση και οι αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης, παρά της περί του αντίθετου εκτιμήσεις των συντελεστών του ΚΤΕΛ Αστικών γραμμών και κατά μία εκδοχή «ίσως ακόμη δεν νοιώσαμε την κρίση καθόσον η περιοχή έχει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που αμείβεται ακόμη ικανοποιητικά, αν και βλέπουμε καινούργιους επιβάτες να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς» σημειώνει ο κ. Καζαντζίδης. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αντικατάσταση των μεγάλων οχημάτων  με μικρότερα, ενώ από σήμερα 1η Δεκεμβρίου θα κυκλοφορεί στους δρόμους το 7ο κατά σειρά μίνι – μπας επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο, μείωση του κόστους μετακίνησης, λιγότερα καύσιμα, σύντομες μετακινήσεις χωρίς μποτιλιαρίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας