Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση Συλλόγου για τον «Καλλικράτη» της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανολόγων Μηχανικών και Διπλωματούχων Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Αναφορικά με τα διάφορα δημοσιεύματα που εμφανίζονται αυτόν τον καιρό σχετικά με τον επερχόμενο «Καλλικράτη» της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θέλουμε να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε οποιασδήποτε μορφής συχνώνευση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας. Είμαστε αντίθετοι στην ισοπέδωση και εξίσωση των Ιδρυμάτων, γιατί «δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείρηση άνισων». Επίσης, θεωρούμε ολέθριο σφάλμα να πρωτοστατεί ο διορισμένος Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου κ.Μανωλόπουλος σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες ενοποίησης διαφορετικού επιπέδου Ιδρυμάτων οι οποίες γεννούν πολλά ερωτηματικά.


Καλούμε τους Τοπικούς Άρχοντες να ενδιαφερθούν για την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν τις κτηριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου μας.

Υπενθυμίζουμε ότι εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας για τη Χώρα μας, το Πανεπιστήμιο έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει μοχλό Περιφερειακής Ανάπτυξης που θα βοηθήσει εκτός των άλλων και στην οικονομική κατάσταση της περιοχής με τη δημιουργία περισσοτέρων ερευνητικών προγραμμάτων.

Διεκδικούμε:


Ισχυρά, Πανεπιστημιακού Επιπέδου Πτυχία και όχι υποβαθμισμένα.

Αυτόνομο, ισχυρό και αναπτυξιακό Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Ξεκάθαρα επαγγελματικά δικαιώματα για όλα τα Πολυτεχνικά Τμήματα της Χώρας τα οποία θα προκύπτουν από το γνωστικό αντικείμενο που σε τελική ανάλυση καθορίζει και τα επαγγελματικά προσόντα.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανολόγων Μηχανικών και Διπλωματούχων Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας παρακολουθεί το θέμα από κοντά και θα υπερασπιστεί το Πανεπιστήμιο όπως οφείλει. 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΤΕΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ;

Ανώνυμος είπε...

Επίσης,

Το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας έχει και άλλες σχολές. Γιατί δεν συνυπογράφεται το κείμενο από όλες; Πολύ καλή η πρωτοβουλία σας αλλά καλό θα ήταν το Πανεπιστήμιο να έχει εννιαίο σύλλογο φοιτητών ο οποίος θα αναλαμβάνει δράση σε τέτοια θέματα...

Ανώνυμος είπε...

Προς 11:07

Εσείς κύριε μπορείτε να μας πείτε τί και ποιος είστε? Εγκάθετος του ΤΕΕ μήπως?


Κώστας.
Πολιτικός Μηχανικός Δομικών Έργων.

Ανώνυμος είπε...

Προς 11:07

Δηλαδή ποιές ήταν οι προτωβουλίες του ΤΕΕ;

Το Προφίλ μας