Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Ανάμεσα σε χρεοκοπία και αντιδράσεις, επιλέγω τις δεύτερες, λέει ο Γ.Παπακωνσταντίνου


Πρώτος στόχος, αυτή τη στιγμή, της κυβέρνησης είναι η διατήρηση, όσο το δυνατόν, περισσοτέρων θέσεων εργασίας, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε όσους επικρίνουν την κυβέρνηση για τις μειώσεις μισθών στο ιδιωτικό τομέα. Ερωτηθείς δε για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, δηλώνει ότι «ανάμεσα στη χρεοκοπία και τις αντιδράσεις, επιλέγω τις δεύτερες».

«Ανάμεσα στην επιλογή να δούμε εξοργισμένα πλήθη έξω από κλειστές τράπεζες και κλειστά δημόσια ταμεία, που θα σήμαινε χρεοκοπία της χώρας, και ανάμεσα σε κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που διεκδικούν ηπιότερες ρυθμίσεις για τον κλάδο που εκπροσωπούν ή εκφράζουν την αντίδρασή τους σε μια συγκεκριμένη κατάσταση, είναι σαφές ότι κανένας δεν θα επέλεγε το πρώτο», δηλώνει ο κ. Παπακωνσταντίνου στην εφημερίδα Realnews.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει «υποκρισία και εύκολες εκφράσεις» τις κατηγορίες ότι ξεθεμελιώνονται κατακτήσεις πολλών δεκαετιών, με τις αποφάσεις της περασμένης Πέμπτης για τις εργασιακές σχέσεις και υπογραμμίζει: «Η λύση στην οποία καταλήξαμε, θεωρώ ότι είναι ισορροπημένη και με κανέναν τρόπο δεν σηματοδοτεί το τέλος των συλλογικών διαπραγματεύσεων [...]Οι επιχειρησιακές συμβάσεις είναι συμβάσεις, αποτέλεσμα δηλαδή διαπραγμάτευσης μεταξύ συμβαλλομένων μερών. Δεν είναι μονομερείς αποφάσεις».
Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου εκτιμά ότι το 2011 θα αρχίσουν να αποδίδουν οι αλλαγές και χαρακτηρίζει πολύ θετική εξέλιξη την ενδεχόμενη παράταση αποπληρωμής του δανείου. Αναφερόμενος στην ανάπτυξη ο υπουργός Οικονομικών, τονίζει ότι προαπαιτούμενο για να επιστρέψει η χώρα μας στην ανάπτυξη είναι η αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας. «Με άλλα λόγια, ανάπτυξη παράγεται ως αποτέλεσμα όλων των πολιτικών μας και όχι φυσικά με ευχές, επικλήσεις ή με μαγικές συνταγές» δηλώνει.
Newsroom ΔΟΛ

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν του αξιζει ουτε να σχολιασεις τις βλακειες του...."Οι επιχειρησιακές συμβάσεις είναι συμβάσεις, αποτέλεσμα δηλαδή διαπραγμάτευσης μεταξύ συμβαλλομένων μερών. Δεν είναι μονομερείς αποφάσεις"

Ανώνυμος είπε...

Και εμείς από το να "έχουμε χαμένες ζωές,νέοι άνθρωποι χωρίς δουλειά,χωρίς λεφτά,χωρίς καν όνειρα για οικογένεια για να δίνεις εσύ τα λεφτά μας στους ξένους τραπεζίτες" και από το να σε "κάνουμε εσένα και αυτούς που σε στηρίζουν,του αλατιού" ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Τόσα αντιλαμβάνεστε τόσα γράφετε. Δηλαδη αν οδηγηθούμε σε χρεοκοπία θα είναι καλύτερα;

Ανώνυμος είπε...

Όχι τώρα είναι καλά,ή μήπως δεν θα οδηγηθούμε σε χρεωκοπία ούτως ή άλλως?

Κάποια στιγμή λίαν συντόμως τα λεφτά που μπορεί να δώσει ο Έλληνικός λαός στους τοκογλύφους τελειώνουν.
Ώρα να δείξουμε ότι έχουμε @@ και όχι να κάνετε σαν κοτούλες μόνο και μόνο για το κωλοκόμμα.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ρε η χρεωκοπία είναι καλύτερη. ξερεις τι σημαινει? σημαίνει στάση πληρωμών. σταση πληρωμων εχουμε ηδη προς μισθωτους και ελευθερους επαγγελματιες. ΝΑΙ σε χρεωκοπια-με πρωτοβουλια δική μας- δηλαδη σταση πληρωμων προς τους ΠΙΣΤΩΤΕΣ
ΕΧΟΥΜΕ ΓΝΩΣΗ ΟΜΩΣ. ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΕΡΧΕΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

11:43 είσαι βαθύτατα νυχτωμένος!

Ανώνυμος είπε...

Να σταματήσουμε επιτέλους να παίρνουμε τα λεφτά μας και να τα δίνουμε στους ξένους τοκογλύφους.

Κάτω η κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ανώνυμος είπε...

@9:59
Τα λεφτά τους θέλουν οι τοκογλύφοι όχι τα λεφτά σου

Ανώνυμος είπε...

Οι τοκογλύφοι λέγονται τοκογλύφοι γιατί τρώνε τους έτοιμους τόκους συνεχώς αυξανόμενους τόκους,ψάξε να μάθεις πότε θα αρχίσουμε να ξεπληρώνουμε αρχικά δάνεια γιατί τώρα και για πολλές δεκαετίες ακόμη θα πληρώνουμε τόκους των τόκων.(φυσικά αν γκρεμίσουμε τον Γιώργο και αναλάβει ο λαός την εξουσία δεν θα πληρώσουμε δραχμή.)

ai-vreS είπε...

Ανώνυμε 6.18 εσύ εργάζεσαι και έχεις εργοδότη που σε πληρώνει;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Αχ 6:18 αν ήταν τόσο απλά όλες οι χώρες θα βαρούσαν κανόνι. Εχεις την εντύπωση ότι ο Παπακωνσταντίνου δηλ. είναι άσχετος ή ότι παίρνει αυτά τα σκληρά μέτρα "ελαφρά τη καρδία"; Προσπαθεί να σώσει μια χώρα που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 6:18 μ.μ προφανώς δεν ξέρεις πως ότι δεν πλήρωσε ο Λένιν το 1918 με την Οκτωβριανη επανάσταση τα πλήρωσε ο Σοβιετικός λαός το 1987 και με το παραπάνω. Γι αυτό αφήστε κατά μέρος τις δήθεν επαναστατικές λύσεις και βάλτε πλάτη μήπως και βγει η χώρα απ΄το αδιέξοδο.

Το Προφίλ μας