Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

«Κόντρα» συνδικαλιστών-ΠΑΣΟΚ!

του Παν. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Σε μια «κόντρα» ανάμεσα στους τοπικούς συνδικαλιστές της ΔΕΗ που ανήκουν κομματικά στο χώρο του κυβερνώντος κόμματος και στο τοπικό (και όχι μόνο) ΠΑΣΟΚ έχει οδηγήσει η προχθεσινή, πρωτόγνωρη σε σκληρότητα ανακοίνωση του Σωματείου «Σπάρτακος» κατά του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος την ερχόμενη Κυριακή έχει προγραμματίσει πολιτική ομιλία στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων! Οι συνδικαλιστές δηλώνουν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν, την ίδια ώρα, διαδήλωση στο χώρο του Εκθεσιακού, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση δημιούργησαν οι δηλώσεις του προέδρου του «Σπάρτακου» Γιώργου Αδαμίδη περί πρόθεσης να μην επιτραπεί ούτε η έλευση του υπουργού! Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ, αλλά και βουλευτές, ήρθαν σε επικοινωνία με τους «πράσινους» συνδικαλιστές, επιχειρώντας να τους πείσουν να χαμηλώσουν τους τόνους, ενώ την ίδια στιγμή η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης «έθεσε» υπό την δική της διοργάνωση την όλη πολιτική ομιλία της Κυριακής (απέστειλε και σχετική ανακοίνωση χθες στα τοπικά ΜΜΕ). 

Ωστόσο, οι συνδικαλιστές φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην κινητοποίηση και, μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει σχετικές ενημερώσεις στους χώρους των σταθμών παραγωγής της ΔΕΗ. Στην κινητοποίηση της Κυριακής αναμένεται να συμμετάσχει και η «Ένωση», το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας συνεδρίαζε χθες το βράδυ, ενώ ο πρόεδρος του «Σπάρτακου» Γιώργος Αδαμίδης έχει απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους τοπικούς φορείς. Στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Σπάρτακος στα Κοίλα θα παρευρεθεί, μάλιστα, και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος.
Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες, μέχρι τουλάχιστον χθες το μεσημέρι, από την Αθήνα ήθελαν τον συντοπίτη μας υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου να μη σκέφτεται το ενδεχόμενο ματαίωσης της πολιτικής ομιλίας, πόσο μάλλον όταν ο ίδιος θα επισκεφθεί την περιοχή για πρώτη φορά μετά την 28η Οκτωβρίου του 2009.
Μιλώντας, πάντως, χθες στο ραδιόφωνο του «Veto» ο Γιώργος Αδαμίδης επιτέθηκε για μια ακόμη φορά κατά του υπουργού Οικονομικών. Τον κατηγόρησε ότι «ενθαρρύνει σενάρια πώλησης της επιχείρησης, πώλησης μονάδων σε ιδιώτες και πώληση λιγνιτικης ισχύος σε τιμές κόστους σε ιδιώτες προκειμένου να εξυπηρετηθούν ανταγωνιστές της ΔΕΗ χωρίς να υποχρεώνεται από το μνημόνιο και την Τρόικα». Ακόμη κατηγόρησε τον Γ. Παπακωνσταντίνου ότι «σε καμία από τις προτεραιότητες της περιοχής –τις γνωρίζει αφού εκλέχτηκε ως βουλευτής στην Κοζάνη – δεν στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης όσο διάστημα βρίσκεται στην κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας την στάση του υφιστάμενου του Γ. Σαχινιδη που δήλωνε και δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι το λιγνιτικό κοίτασμα στην Ελασσόνα δεν θα επιτρέψουν να το αξιοποιήσει η ΔΕΗ».  Ερωτώμενος, εάν έχουν πάρει όλα τα μέτρα ασφάλειας προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα, ο πρόεδρος του Σπάρτακου δήλωσε ότι «οι εργαζόμενοι θα διαδηλώσουν ειρηνικά θα περιφρουρήσουν την εκδήλωση τους και εάν υπάρξει τέτοιο επεισόδιο θα πρόκειται για προβοκάτσια». Υπενθύμισε μάλιστα τις περιπτώσεις πολλών πρώην υπουργών που προπηλακίζονται από πολίτες λέγοντας ότι «δεν πρόκειται για περιπτώσεις οργανωμένων ομάδων άλλα αυθόρμητων πολιτών που ξεσπούν από θυμό κι αγανάκτηση».

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κυβέρνηση προχωρεί με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες στην παραχώρηση στην αμερικανική εταιρία ΑΕS έκτασης 7500 στρεμμάτων στην περιοχή των πρώην λιγνιτορυχείων της ΔΕΗ στην Κοζάνη, για την κατασκευή του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στον κόσμο, ισχύος 300 MW

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση εχει πάρει φόρα με την μέθοδο του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» την οποία εφήρμοσε για την υποδούλωση του ελληνικού λαού και το ξεπούλημα της χώρας στο ΔΝΤ και τους διεθνείς τοκογλύφους, σε ένα φωτοβολταϊκό πάρκο θα κολλήσει.

Ανώνυμος είπε...

Η παραπληροφόρηση είναι συστηματική.
Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο θα γίνει σε συνεργασία με την Αμερικανική εταιρεία και το 51% ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

11:25 π.μ.

Όπου ακούς πολλά κεράσια.....κράτα μικρό καλάθι!!!!!!!!!

Τίποτα δεν διδάχθηκες απο τα ΧΡΟΝΙΑ διακυβέρνησης της χώρας...απο το ΠΑΣΟΚ ??????????

Ανώνυμος είπε...

11: 37
Επειδή διδάχτηκα το λέω και το γράφω.
Αυτή είναι η μοίρα του ΠΑΣΟΚ να κάνει όλα τα ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!!
Εσείς συνεχίστε να γκρινιάζετε.
Δεν πειράζει.

Ανώνυμος είπε...

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για την σχεδιαζόμενη πράξη είναι :

o Θα υποκύψει η ΔΕΗ στην παράνομη απαίτηση της κυβέρνησης η θα αναλάβει τις ευθύνες της ;
o Γιατί ενώ εκκρεμούν χιλιάδες αιτήσεις αγροτών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, γίνεται αυτή η παραχώρηση και πόση από την αρχική ισχύ κατανομής στους αγρότες και μικρούς επενδυτές αφαιρείται ;
o Ποια είναι η απάντηση στο αίτημα των τοπικών κοινωνιών για επαναπόδοση των εδαφών των εξαντλημένων ορυχείων της περιοχής ;
o Γιατί δεν ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος και προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού ;

Ανώνυμος είπε...

Επιτελουσ να τελειωνει η ιστορια με τουσ Συνδικαλισταταραδεσ! Μια Ζωη τεμεπληδες

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ 12:13 μ.μ.

Πως θα τελειώσει η ΙΣΤΟΡΙΑ με τους ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ Συνδικαλισταράδες ?????

Μήπως με την ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ του Νο 1....... ΕΡΓΑΠΑΤΕΡΑ - ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Ν.Πιλαλίδη ??????

ΥΠΕΥΘΥΝΟ για την ΑΠΑΞΙΩΣΗ... του ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ - της ΔΕΗ - της ΠΕΡΙΟΧΗΣ......

τώρα......

θα ψηφίσουμε.....

ως ΣΥΝΕΧΙΣΤΗ του ΕΡΓΟΥ του.....
τον ΑΝΗΨΙΟ του ?????????????????
υποψήφιο Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ ........Γ. Παπαιορδανίδη ????????

Ανώνυμος είπε...

Ο Φωτοβολταϊκός φαίνεται πολύ καλά πληροφορημένος ή παραπληροφορημένος. Ξέρει λέπτομέρειες του deal. Οι κοινοί θνητοί ξέρουμε την ανακοίνωση της ΔΕΗ οτι δεν έχει καταλήξει τίποτε ακόμη.
Για την αθλιότητα του Eldorando των φωτοβολταϊκών έχουν ευθύνη πρωτίστως η προηγούμενη κυβέρνηση γιατί άνοιξε το παιγνίδι με όρους αεριτζήδων και η σημερινή γιατί δεν είχε την τόλμη να το πάρει απο τα χέρια τους.
Το θράσσος όμως των συνδικαλισταράδων δεν έχει όρια. Δεν ξέρω πόσους απο τους εργαζόμενους της ΔΕΗ εκπροσωπούν, δεν ξέρω αν η πλειοψηφία απλά τους ανέχεται - όπως γίνεται συνήθως, ΞΕΡΩ όμως καλά πως οι κ.κ. Αδαμίδης και Καραλευθέρης ήταν τα δεκανίκια του Δακή στην προσπάθεια υποταγής της περιοχής στις επιδιώξεις της επιχείρησης όσο κυβερνούσε η Ν.Δ. ενώ ο πρώτος τουλάχιστον που δηλώνει πράσινος πρέπει να ντρέπεταιγια τη στάση ανοχής που δείχνει για την κωλοτούμπα του Δακή απο τότε που άλλαξε η κυβέρνηση.

Ανώνυμος είπε...

1:01 μ.μ.

Εμένα με ενδιαφέρει....
η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ μου.....
και
η ΤΙΜΩΡΙΑ αυτών...που υποτιμούν την νοημοσύνη μου........
για την ΑΠΑΞΙΩΣΗ... του ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ - της ΔΕΗ - της ΠΕΡΙΟΧΗΣ.....

Για τα διάφορα παιχνίδια........
ΑΣ αναλογιστεί ο καθένας..... τις ΕΥΘΥΝΕΣ του...
απο τις ΘΕΣΕΙΣ που ΚΑΤΕΙΧΕ - ΚΑΤΕΧΕΙ και θέλει να ΚΑΤΕΧΕΙ !!!!!!!!!!

ΠΙΛΑΛΙΔΗΣ.......με τον ανηψιό ΠΑΠΑΙΟΡΔΑΝΙΔΗ...
ΑΔΑΜΙΔΗ και ΣΙΑ.........

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ?????????

Ανώνυμος είπε...

Περιφέρονται απο χωρίον εις...χωρίον οι ιθύνοντες της Δημοτικής Κίνησης Σερβίων- Βελβεντού και μοιράζουν υποσχέσεις και μια διακήρυξη...
Αγνωστη η ταυτότητα του αρχηγού...
Πως θα κανουν ψηφοδέλτιο?

Ανώνυμος είπε...

Εσένα τι σε πείραξε 1:14;
Που δεν ξέρεις τον αρχηγό για να τον κατασπαράξεις με σχόλια επί παντός προσωπικού;
Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι.

Ανώνυμος είπε...

φοβερή προσπάθεια του κυρίου που προσπαθεί με κάθε τρόπο να συνδέσει τον Παπαιορδανίδη με τον θείο της γυναίκας του Πυλαλίδη. Ετσι του είπαν να κανει και έτσι κάνει .....
Αν δηλαδή ο θειος της ξαδέρφης του μπατζανάκου σου είναι δολοφόνος μπορεί και εσύ να πας φυλακή;

Τηλέμαχος είπε...

Βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δασός,
1) Ποιος κρύβετε πίσω από την αμερικανική εταιρία ΑΕS; (s)
2) Τι θα κάνουν κάτω από το φωτοβολταϊκό πάρκο και πια συμφέροντα ξένων χωρών εξυπηρετούν; ( Το φωτοβολταϊκό πάρκο είναι η βιτρίνα)

Το Προφίλ μας