Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Δήμος Βελβεντού: Eυρεία σύσκεψη στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τις ζημιές από την πρόσφατη θεομηνία με την πρωτοφανή χαλαζόπτωση

Την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 11 πμ πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τις ζημιές από την πρόσφατη θεομηνία με την πρωτοφανή χαλαζόπτωση που κατέστρεψε κάθε μορφής φρούτα στον κάμπο του Βελβεντού.

Συμμετείχαν από την πλευρά του Βελβεντού  ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Στεργίου και ο Αντιδήμαρχος κ. Ζήνων Ζορζοβίλης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου κ. Βασίλης Τζιουράς, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού ΑΣΕΠΟΠ κ. Νίκος Κουτλιάμπας, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Δημήτρης Κοσμάς και ο Οινοποιός κ. Γιάννης Βογιατζής.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν  ο Βουλευτής του Νομού  κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης κ. Κώστας Βύζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης  κ. Πασχάλης Χαρούμενος, η Διευθύντρια του ΕΛΓΑ Κοζάνης κα Ελένη Κατόγλου με τους συνεργάτες της, κ. Φακής & κ. Νίκου.

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου αναφέρθηκε διεξοδικά στο μείζον θέμα που δημιουργήθηκε για τον αγροτικό κόσμο του Βελβεντού από την θεομηνία και την χαλαζόπτωση στις 7/9/2024 το απόγευμα με αμέτρητες και οδυνηρές συνέπειες, άμεσες για τους αγρότες και παράπλευρες και εξίσου σημαντικές για τους συνεταιρισμούς.

Εκ μέρους του Βουλευτή, των Αντιπεριφερειαρχών και της Διευθύντριας του ΕΛΓΑ δόθηκε η διαβεβαίωση ότι το συντομότερο δυνατόν θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο για την καταγραφή των ζημιών και την σχετική αποζημίωση των πληγέντων καθώς και ότι θα υπάρξει και μέριμνα για την υποστήριξη των συνεταιριστικών οργανώσεων.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας