Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΔΟΤΗ ΜΥΕΛΟΥ ΟΣΤΩΝ

Καθημερινά εκατοντάδες συνάνθρωποί μας διαγιγνώσκονται με καρκίνο του αίματος, συνήθως λευχαιμία, που είναι ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στα παιδιά.

       Για πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους μόνη ελπίδα είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών, δηλαδή ουσιαστικά κάποιων κυττάρων (αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων), που μπορούμε πλέον να συλλέξουμε από το αίμα του δότη και όχι μόνο με παρακέντηση

       Για να γίνει αυτή η μεταμόσχευση, όμως, πρέπει να βρεθεί συμβατός δότης, που είναι εξαιρετικά δύσκολο. Για να αυξηθούν, λοιπόν, οι πιθανότητες εύρεσης συμβατού δότη, χρειαζόμαστε πάρα πολλούς ανθρώπους όπως εσείς, να συμμετάσχουν στην παγκόσμια και εθνική δεξαμενή ως εθελοντές πρόθυμοι να δωρίσουν ζωή.

       Κάθε τρίτο Σάββατο του Σεπτέμβρη γιορτάζεται η Παγκόσμια ημέρα εθελοντή Δότη μυελού των Οστών. Ο σύλλογος μας, συμμετέχοντας στον εορτασμό, θα βρίσκεται το Σάββατο 21/9/2024 από τις 10:00 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία, όπου θα ενημερώνει  για τη Δωρεά Μυελού των Οστών και θα εγγράφει νέους υποψήφιους δωρητές με λήψη  δείγματος  σάλιου.

 

Μην το αναβάλετε.  Μπορεί η ζωή ενός ασθενή να βρίσκεται στα χέρια σας!

 

 

 

Με σεβασμό στους Ασθενείς και εκτίμηση στους Εθελοντές Αιμοδότες

 

Για το Δ.Σ.

                                    O Πρόεδρος                         Γ. Γραμματέας

 

Σιδερίδης Δημήτριος                  Αναστ. Μπουμπόναρη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας