Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το διήμερο Συναντήσεων 23-24/9 του Ευρωπαϊκού έργου TOTEM στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ στο οποίο το ΕΒΕ Κοζάνης συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο συναντήσεων του Ευρωπαϊκού έργου TOTEM  στο  πλαίσιο  του  προγράμματος  Erasmus+, που πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2024, αντίστοιχα στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα.
Πραγματοποιήθηκαν επίσης, συναντήσεις των εταίρων με εκπροσώπους τοπικών συλλόγων, καθώς και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και στις δυο πόλεις, με στόχο την ενημέρωση  για  το έργο και  την ανάπτυξη ενός νέου προφίλ εργασίας σχετικό  με  την  ανάπτυξη και την προώθηση πολιτιστικού και τουριστικού περιεχομένου.

Το “DigiTal ConTent Educational AdMinistrator-TOTEM”, το οποίο αποτελεί το πρώτο ευρωπαϊκό έργο που υλοποιεί το Επιμελητήριο  Κοζάνης  στα  104  χρόνια της  ιστορίας  του, φιλοδοξεί  να  αναπτύξει  μια  πλατφόρμα  εκπαίδευσης με σκοπό την ανάπτυξη  των ψηφιακών δεξιοτήτων που έχει ως στόχο την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος που επακόλουθα αναδεικνύει την τουριστική και αναπτυξιακή προοπτική για  την περιοχή. Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι το Επιμελητήριο  Κοζάνης, ενώ στο σχήμα συμμετέχουν επίσης ως εταίροι οι ακόλουθοι φορείς: η ΑΜΚΕ κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας THREE THIRDS SOCIETY (Ελλάδα), η εταιρεία συμβούλων εκπαίδευσης FASE.NET (Ισπανία), η νεοφυής επιχείρηση τεχνολογίας New.Co, (Ελλάδα), η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Περιφέρειας  Νικομήδειας (Τουρκία), η Εταιρεία Τεχνολογίας RDIUP (Γαλλία) και ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ACTIVE ALLIANCE FOR ALBANIA (Αλβανία). Εκπρόσωποι των παραπάνω οργανισμών βρέθηκαν σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα δίνοντας το στίγμα του έργου, ενώ ανέδειξαν τη δυναμική του, η οποία φιλοδοξεί να δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους του πολιτισμού να γνωρίσουν νέα, χρήσιμα ψηφιακά εργαλεία και να βοηθήσουν στην προώθηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Την πρώτη ημέρα των συναντήσεων στην Κοζάνη 23/9, πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση των Εταίρων / Project Meeting στο κτήριο Διοίκησης του Επιμελητηρίου στην Κοζάνη με τις εργασίες που αφορούν την υλοποίηση του έργου, ενώ ακολούθησε η Συνάντηση Ενδιαφερόμενων Μερών /  Stakeholder Meeting στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, όπου υπήρξε διαδραστική συζήτηση ανάμεσα στους εμπλεκόμενους εταίρους και τους εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Αντίστοιχα, την δεύτερη ημέρα των συναντήσεων στην Πτολεμαΐδα 24/9, ολοκληρώθηκε η Συνάντηση των Εταίρων / Project Meeting στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου, ως συνέχεια της πρώτης ημέρας,  ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε Ενημερωτική Εκδήλωση στον ίδιο χώρο με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, όπου έπειτα από γόνιμο διάλογο αναδείχθηκε και το μεγάλο ενδιαφέρον τους για την ενεργή συμμετοχή τους.

Στις  δυο  παραπάνω  ενημερωτικές  εκδηλώσεις, εκπρόσωποι   της  Αυτοδιοίκησης και του Πολιτισμού, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για την ψηφιακή  πλατφόρμα, ενώ συζητήθηκε η χρησιμότητα και ο τρόπος λειτουργίας της. Άπαντες, έδειξαν το μεγάλο ενδιαφέρον για την συμμετοχή τους, ώστε το εκπαιδευτικό υλικό να αξιοποιηθεί από όσο το  δυνατόν  περισσότερους χρήστες, με σκοπό την αξιοποίηση του πολιτιστικού μας αποθέματος, όπου παράλληλα θα αναδείξει την τουριστική και οικονομική δραστηριότητα της περιοχής. Αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός όλων των εταίρων, αφού η πλατφόρμα αυτή θα αξιοποιηθεί αντίστοιχα και στις χώρες τους.

Το Επιμελητήριο  Κοζάνης  αρωγός  σε  αναπτυξιακές  δράσεις, συμμετέχοντας πλέον σε διεθνή προγράμματα και αναδεικνύοντας παράλληλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, έχει ως απώτερο στόχο την εμπορική και οικονομική πρόοδο της περιοχής.

                                                 Επιμελητήριο Κοζάνης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας