Και όμως η κοινωνία αρχίζει να ξυπνά, άρχισε να ακούει και να μένει μέχρι το τέλος της χθεσινής μας μεγάλης συγκέντρωσης για την τηλεθέρμανση. Συγκρινόμενη η συγκέντρωση με άλλες παρόμοιες για άλλα ζητήματα και από τους ίδιους περίπου φορείς, φάνηκε ξεκάθαρα ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλο, και βγήκε στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας για να διαμαρτυρηθεί.
Το πιο ενθαρρυντικό όμως για εμάς που συμμετείχαμε ενεργά (άσχετα και αν κάποια ΜΜΕ προσπάθησαν να μας…. «εξαφανίσουν»!!!!), δυστυχώς ακόμη υπάρχει η λογοκρισία για αυτούς που σκύβουν το κεφάλι… «ο νοών νοείτω».

Συνδημότισσες συνδημότες βρεθήκαμε και στηρίξαμε συμμετέχοντας στην σύσκεψη στις 12-09-2024 στο δημοτικό κατάστημα, όπου και αναλυτικά εκφράσαμε την άποψη μας, όμως όπως και τότε έτσι και εχθές κάποια συστημικά ΜΜΕ κεντρικής εμβέλειας όπως η ΕΡΤ απουσίασαν σκανδαλωδώς ή μήπως με εντολή άνωθεν κόπηκε η συγκέντρωση συνολικά.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε τις συνδημότισσες και τους συνδημότες μας πως με τον έχοντα το αρχικό πρόσταγμα ΠΑ.Σ.Α.Σ.-ΔΕΗ συμφωνήσαμε ότι δεν θα έχουμε ανακοινώσεις κομμάτων και βουλευτών, (ίσως ήταν λάθος μας, αν και κανείς πλην ενός και μάλιστα με ερώτηση του στον αντίστοιχο υπουργό, ενδιαφέρθηκε), πράγμα που το τηρήσαμε.

Όμως όταν δύο ώρες νωρίτερα από την συγκέντρωση – διαμαρτυρίας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση έφτασε η ερώτηση του Κ.Βελόπουλου για την υπόθεση της τηλεθέρμανσης, νομίζουμε πως θα έπρεπε να την διαβάζαμε, γιατί η ημερομηνία της ερώτησης υπεβλήθη στις 24-09-2024, και όχι την μέρα της κινητοποίησης που άλλη βαρύτητα θα είχε.

Επίσης συμφωνήθηκε ότι όλοι που συμμετείχαν θα έκαναν ένα μόνο χαιρετισμό και όχι ανάπτυξη του θέματος και ότι ο μόνος που θα ιστορούσε το θέμα θα ήταν «ο οικοδεσπότης» ΠΑ.Σ.Α.Σ.-ΔΕΗ, δυστυχώς εδώ έγινε μια παρατυπία και λόγω του ότι το σύνολο των συμμετεχόντων συλλόγων και φορέων δεν θέλανε να μιλήσουνε, στέλνοντας έστω ένα χαιρετισμό, έγινε η αναλυτική παρουσία από τον εκπρόσωπο των εργαζόμενων στην ενέργεια. Τέλος πάντων…..

Εμείς για μια ακόμη φορά θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε και έμεινε μέχρι το τέλος των ομιλιών και το σύνολο του ακολούθησε και την πορεία που έγινε μέχρι το Δημαρχείο, όπου θυροκολλήθηκε το σχετικό ψήφισμα.

Κλείνοντας θα ήτανε παράληψη μας να μην αναφερθούμε και στην αποδοχή που έχουμε προς τους απλούς ανθρώπους του μόχθου που αναγνωρίζουν τον καθαρό και τίμιο αγώνα που κάνουμε χρόνια τώρα αναδείχνοντας τα διάφορα προβλήματα της περιοχής μας, ασκώντας σκληρή κριτική στους αυτοδιοικητικούς ταγούς και όχι μόνο. Χθες και κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης αλλά και κατά την πορεία, αρκετά άτομα ήρθαν και μας ζήτησαν να τους πούμε πως μπορούν να ενταχθούν στην «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ».

Η συλλογικότητα μας δεν έχει οικονομικές δεσμεύσεις, όλα τα άτομα που συμμετέχουμε στο συντονιστικό όργανο δίνουμε από το ελεύθερο μας χρόνο ότι μπορεί να είναι χρήσιμο για να αναδείξουμε προβλήματα της περιοχής μας και μετά από σχετικές συζητήσεις τα φέρνουμε στην επικαιρότητα. Είμαστε όλοι ίσοι μεταξύ μας, δεν έχουμε τίτλους, απλά όποιος μπορεί και θέλει αναλαμβάνει κάποια θέματα, π.χ. ένας μας μεταφέρει θέματα από την κοινωνία ή από τον εργασιακό χώρο του, άλλος αναλαμβάνει μετά από τις συζητήσεις που γίνονται να συντάξει τα δελτία τύπου, άλλος, είναι υπεύθυνος να παρακολουθεί την ηλεκτρονική μας αλληλογραφία και να ενημερώνει το συντονιστικό όργανο, κτλ. Για όποιο ζήτημα προκύπτει λύνεται με διάλογο.

Όποια ή όποιος συμφωνεί με τα προαναφερθέντα και θέλει να ενταχθεί στην συλλογικότητα, δεν έχει παρά να μας στείλει μήνυμα στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση για να έλθουμε σε επαφή.

ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΤΟΥ ΤΌΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,  ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥΣ

ΤΟ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ηλεκτρονική Διεύθυνση επικοινωνίας :
pro.pol.ptol.eor.gia.anap1@gmail.com