Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Δ. Μακεδονίας για το περιφερειακό χωροταξικό

Η Δυτική Μακεδονία, μια περιοχή πλούσια σε φυσικούς πόρους και πολιτιστική κληρονομιά, βιώνει σοβαρή κρίση λόγω των αποφάσεων της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Το περιφερειακό χωροταξικό σχέδιο που προωθείται, όχι μόνο αδιαφορεί για τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, αλλά αποδεικνύει και την έλλειψη στρατηγικής και προοπτικής για την ανάπτυξή της.

Η κυβέρνηση έχει επιδείξει ανευθυνότητα και παραμέληση απέναντι στα ζητήματα που αφορούν τη βιωσιμότητα και την ευημερία των πολιτών μας. Το σχέδιο που προτείνεται δεν είναι αποτέλεσμα διαλόγου με τους τοπικούς φορείς και τις κοινωνίες, αλλά επιβάλλεται αυθαίρετα, χωρίς καμία ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών.

Οι συνέπειες αυτού του σχεδιασμού είναι ήδη ορατές: υποβάθμιση του περιβάλλοντος, αποδυνάμωση των τοπικών οικονομιών και εγκατάλειψη κρίσιμων υποδομών. Αντί να προωθήσουν ένα σχέδιο που θα ενισχύσει την κοινωνική και οικονομική συνοχή, οι κυβερνητικές επιλογές οδηγούν σε περαιτέρω απομόνωση και απαξίωση της περιοχής μας.

Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ προτείνει μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη στρατηγική ανάπτυξης που περιλαμβάνει:

·  Δημιουργία Συμβουλίου Τοπικής Ανάπτυξης: Ένα συμβούλιο που θα περιλαμβάνει εκπροσώπους από όλους τους τομείς της τοπικής κοινωνίας (αγροτικός τομέας, βιομηχανία, τουρισμός, περιβάλλον) ώστε να διασφαλίζεται η συμμετοχή και η συνεργασία.

·  Επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Στήριξη έργων που αξιοποιούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ηλιακή και αιολική ενέργεια, από ΤΟΕΒ και Δήμους  με σκοπό τη μετάβαση σε μια βιώσιμη και οικολογική οικονομία με επίκεντρο τον πολίτη.

·  Ανάπτυξη Υποδομών Μεταφορών: Επενδύσεις στην αναβάθμιση των οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών, που θα διευκολύνουν την πρόσβαση στις αγορές και θα προσελκύσουν νέες επενδύσεις.

·  Ενίσχυση Τουρισμού: Δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης που θα προβάλλει τις φυσικές ομορφιές και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, όπως είναι τα Γρεβενά, η λίμνη Πολυφύτου η λίμνη (Ορεστιάδα) της Καστοριάς, οι Πρέσπες κ.α. .

·  Προγράμματα Κατάρτισης και Επιμόρφωσης: Ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την κατάρτιση των εργαζομένων σε τομείς όπως η τεχνολογία και η καινοτομία, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των τοπικών επιχειρήσεων.

·  Χρηματοδοτικά Κίνητρα για Νέες Επιχειρήσεις: Παροχή οικονομικών κινήτρων για τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, με στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Είναι αναγκαίο να υψώσουμε τη φωνή μας και να απαιτήσουμε έναν σχεδιασμό που να αντανακλά τις πραγματικές ανάγκες και προτεραιότητες της Δυτικής Μακεδονίας. Η Δυτική Μακεδονία δεν είναι μόνο μια γεωγραφική περιοχή, αλλά μια κοινότητα με όραμα και προοπτική. Ας σταματήσουμε να είμαστε θεατές των αποφάσεων που μας αφορούν και ας γίνουμε οι πρωταγωνιστές του δικού μας μέλλοντος!

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας