Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Συνέδριο εκπαιδευτικών Γαλλικής γλώσσας

Το 4ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καθηγητών γαλλικής γλώσσας έλαβε χώρα στη Ρουμανία, από τις 4 έως τις 7 Σεπτεμβρίου, με θέμα : Μαζί στα γαλλικά ! Σκεφτόμαστε, ανταλλάσουμε απόψεις, ενεργούμε στον κόσμο του σήμερα και του αύριο.

Ένας μεγάλος αριθμός επιστημόνων, Πρυτάνεις  Πανεπιστημίων, Συγγραφείς, Ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί ,μεταφραστές, σπουδαστές καθώς και εκδοτικοί οίκοι, από όλο τον κόσμο, συγκεντρώθηκαν στο συνεδριακό κέντρο του Πολυτεχνείου του Βουκουρεστίου, προκειμένου να συνδιαλεχθούν, με επίσημη γλώσσα τα γαλλικά και με πέντε βασικές θεματικές ενότητες :

·         Τα γαλλικά και η πολυγλωσσία

·         Η πολιτιστική ποικιλομορφία της γαλλοφωνίας

·         Εκμάθηση και διδασκαλία στην εποχή των Νέων τεχνολογιών

·         Επαγγελματική εξέλιξη

·         Γαλλική γλώσσα και κοινωνία

 

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, παρουσιάστηκαν εργασίες δια ζώσης ή ηλεκτρονικά (πλήρεις εργασίες, εκπαιδευτικά σενάρια, καινοτόμες πρακτικές, αφίσες, ατελιέ, κλπ) τις οποίες παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ένα πολυπληθές γαλλόφωνο κοινό και μέλη πολλών συλλόγων εκπαιδευτικών γαλλικής γλώσσας, μεταξύ των οποίων και του Συλλόγου καθηγητών γαλλικής γλώσσας Ν.Κοζάνης.

Μέσω της διοργάνωσης διεθνών συνεδρίων γαλλοφωνίας και της συμμετοχής σε αυτά  επιτυγχάνεται η διάχυση της επιστημονικής γνώσης και η ενίσχυση του έργου των εκπαιδευτικών γαλλικής γλώσσας. Τέλος, προβάλλεται ο κόσμος της γαλλοφωνίας και αναδεικνύεται ο πλούτος και το εύρος της πολιτιστικής του κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας