από το Kozanilife.gr
Πάνε 86 χρόνια και γλυκών αναμνήσεων από τότε που ο κύριος
Κοντογιάννης Ιωάννης ξεκίνησε να παράγει παγωτό με μόλις τέσσερα υλικά:
Φρέσκο γάλα, ζάχαρη, πηκτικό και βανίλια. Εκείνα τα χρόνια η ψύξη του
παγωτού γινόταν με χιόνι, το οποίο μετέφεραν από τα ψιλά βουνά της
Πίνδου και αφού το
διατηρούσαν σε λάκκους σκεπασμένους με άχυρα το
τοποθετούσαν στα τοιχώματα της παγωτομηχανής.
Η γεύση του παγωτού αυτού δεν χάθηκε στο πέρασμα των ετών. Το φρέσκο γάλα, τα αγνά υλικά και η συνταγή του παππού εξακολουθεί να υπάρχει και η φήμη του παγωτού διαδόθηκε κυριολεκτικά από στόμα σε στόμα και εκτός Γρεβενων.
Μια γευστική δοκιμή θα σας πείσει για την εξαιρετική ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία του παγωτού Κοντογιάννης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου