Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Καθαρισμός ιδιωτικών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εντός οικισμών του Δήμου Σερβίων

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές  των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του  Δήμου Σερβίων και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια του, όπως προβούν άμεσα στον καθαρισμό των οικοπέδων, χωραφιών ή ανοικτών χώρων. Η υποχρέωση καθαρισμού των οικοπέδων προκύπτει από την υπ.αριθμ.4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ1346/25-4-2012 Τεύχος Β)  και τον Ν.3852/2010 άρθρο 94 παρ.1 αριθμ.26.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι την αποκλειστική ευθύνη για τον καθαρισμό οικοπέδων, χωραφιών ή ανοικτών χώρων έχει ο ιδιοκτήτης τους ή αντιπρόσωπός τους, έστω και αν τα άχρηστα υλικά έχουν τοποθετηθεί εκεί από τρίτα πρόσωπα. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ο Δήμος υποχρεούται σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό.
Σε βάρος εκείνων που δε συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.
Ο Δήμος προσβλέπει στην συνεργασία των δημοτών προκειμένου να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον και οι περιουσίες των συμπολιτών μας
Η παρούσα ανακοίνωση θεωρείται και σαν προσωπική ειδοποίηση προς όλους τους πιο πάνω αναφερόμενους ιδιοκτήτες ή υπεύθυνα πρόσωπα.

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Χρήστος Ποντίκης

11 σχόλια:

Λ.Ν. είπε...

Σωστή κίνηση αντιδήμαρχε. Μόνο να μην μείνουμε στην ανακοίνωση.Καλό ειναι να το συζητήσεις με όλους του προέδρους γιατί μπορεί να μην ειναι σε όλες τις κοινότητες στον ίδιο βαθμό το πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ζητήσεις και την σύμφωνη γνώμη των προέδρων.
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ξεκινάτεκαι λάθος κοιτάξτε πρώτα καθαρίστε τα δικά σας οικόπεδα του δήμου τις παιδικές χαρές που είναι διαλυμένης τους κοινόχρηστους χώρους του φωτισμού που δεν υπάρχει στα μισά Σερβία και στη λάβα και μετά ασχοληθείτε με τους πολίτες και τα οικόπεδα. Δεν είναι επείγον οι πολίτες θα καθαρίσουν και ιδιοκτήτες στα οικόπεδά τους μέσα στο χειμώνα Άγιος Δημήτριος είναι σε δύο εβδομάδες θα πέσει χιόνι τα χόρτα καίγονται αυτά γίνονται που λέτε είναι σωστά αλλά γίνονται τους θερινούς μήνες που υπάρχει πρόβλημα πυρκαγιάς τότε εφαρμόζεται ο νόμος της πυροσβεστικής μην ασχολείστε με πράγματα που δεν είναι του παρόντος κοιτάξτε πρώτα κάντε τα δικά σας γιατί ήμουν ένας θερμός υποστηρικτής σας αλλά θα είμαι και ένας κριτής σας.!!!!

Ανώνυμος είπε...

Λαζαριώτη η ανακοίνωση δεν είναι κίνηση,περίμενε τα αποτελέσματα και μετά οι έπαινοι.Απο ιδέες και ανακοινώσεις χορτάσαμε σ'αυτόν τον τόπο.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν το κάνουν θα βάλει πρόστιμο. Χα χα

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι δημόσιοι χώροι στον Δήμο μας θυμίζουν ζούγκλα.Τα χορτάρια έχουν φτάσει τα δύο και τρία μέτρα, να μη πάμε σε άλλα.Και εσείς έχετε την απαίτηση από τους Δημότες να καθαρίσουν τους χώρους τους.Να κάνετε σωστά την δουλειά σας και μετά να έχετε απαιτήσεις.Οσο για τα πρόστιμα βλέπω να πέφτουν πολλές κλωτσιές.

Ανώνυμος είπε...

Bάλε και κάνα σημείο στίξης, ρε 6:20!!Μας βγήκε το μάτι!

Ανώνυμος είπε...

Κάντε μια βόλτα στους οικισμούς κάστανια και ζευγαλατια κτλ κτλ να δείτε πόσα οικόπεδα είναι καθαρά που κοντεύουν να μας φάνε τα φίδια

Ανώνυμος είπε...

Λ.Ν οταν εισουν εκλεγμενος εκανες παρα πολλα και τωρα δινεις και συμβουλες.χα.χα.χα.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Λαζαριώτη 4 χρόνια θα μετράω πόσα μπράβο και πόσες ευχές θα πείς.Στο τέλος θα σου πώ πόσες φορές γέλασα.

Το Προφίλ μας