Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

B. Kωνσταντόπουλος: «Ορισμός Γενικού Γραμματέα του δήμου Σερβίων – Κατά την άποψή μου ο διορισμός αυτός είναι παράνομος»

Από το Kozan.gr
Ορισμός Γενικού Γραμματέα του δήμου Σερβίων
Αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η υπ’ αριθμ. 46/03-09-2019 απόφαση του δημάρχου Σερβίων για τον ορισμό Γενικού Γραμματέα στον δήμο Σερβίων.
Στην τελευταία παράγραφο της απόφασης γίνεται επίκληση σχετικής βεβαίωσης πίστωσης της Οικονομικής Υπηρεσίας. Κατά την γνώμη μου δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια βεβαίωση γιατί ο υφιστάμενος προϋπολογισμός του δήμου δεν προβλέπει τέτοια πίστωση, δεδομένου ότι ο θεσμός του Γενικού Γραμματέα πρώτη φορά εισάγεται στον δήμο Σερβίων.
Κατά την άποψή μου ο διορισμός αυτός είναι παράνομος,
δεδομένου ότι δεν έχει κατατεθεί προϋπολογισμός ή αναμόρφωση προϋπολογισμού στον οποίο να προβλέπεται η δαπάνη μισθοδοσίας του Γενικού Γραμματέα. Επομένως ο διορισμός μπορεί να γίνει όταν ο νέος προϋπολογισμός εισαχθεί και εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα (συμπεριλαμβανομένης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας).
Κατά την άποψή μου ο διορισμός μπορεί να γίνει από το νέο έτος 2020, μετά την τελική έγκριση του προϋπολογισμού του 2020.
Άρα καλά είναι ο δήμαρχος να εξετάσει καλά το θέμα και να κάνει ανάκληση του διορισμού έγκαιρα, προτού δημιουργηθούν νομικές συνέπειες από τον διορισμό αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας