Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Βουλή της ελπίδας

Μια μοναδική εμπειρία πέντε αλησμόνητων ημερών έχει φτάσει στο τέλος της και αποτελεί πλέον μια "ανεξίτηλη" ανάμνηση!! Όλες οι Ομάδες της ΚΔ συνόδου εργαστήκαμε εντατικά και μεθοδικά στα πλαίσια του Προγράμματος "Βουλή των εφήβων" οραματιστήκαμε μια ευημερούσα, ρηξικέλευθη Ελλάδα, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Γνωρίσαμε νέους φίλους-συνεργάτες, συζητήσαμε με μέλη του κοινοβουλίου, αναδείξαμε προβλήματα και προτείναμε λύσεις γύρω από ποικίλους θεματικούς άξονες όπως η Τέχνη, το Περιβάλλον, η Δημοκρατία, τα  Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Κράτος Δικαίου, ...
οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το φαινόμενο της παραπληροφόρησης και οι διαπροσωπικές σχέσεις με κύρια μέριμνα την σύνθεση ενός μοντέλου κοινωνίας όπου θα ευδοκιμεί η δικαιοσύνη, η ισότητα και η συνεργατικότητα Διευρύναμε τόσο  τους πνευματικούς όσο και  τους καλλιτεχνικούς μας ορίζοντές μέσα από μια σειρά βιωματικών δράσεων αλλά και επισκέψεων τόσο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όσο και στο Θέατρο Βράχων, όπου και παρακολουθήσαμε  την εντυπωσιακή αρχαία τραγωδία "Οιδίπους τύραννος".
Ήταν το εφαλτήριο της ενασχόλησης μας με την κεντρική πολιτική σκηνή προκειμένου να συνδράμουμε στην προσπάθειά αναστήλωσης του κρατικού μηχανισμού, κάτι που μας όπλισε με υπερηφάνεια, αισιοδοξία και υπευθυνότητα.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη τους νέους, έχει ανάγκη την ελπίδα!!

Φεργαδάς Γεώργιος
Μαθητής του Γ.Ε.Λ. ΣΕΡΒΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας