Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Εορδαίας Στάθης Κοκκινίδης για την παγκόσμια ημέρα νερού

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού ας σκύψουμε όλες-οι στο τεράστιο πρόβλημα του πλανήτη μας που είναι η έλλειψη νερού και συνεχώς το πρόβλημα διογκώνεται.
Σήμερα,  περισσότεροι  από  1 δισεκατομμύρια  άνθρωποι  δεν  έχουν  εξασφαλισμένη  πρόσβαση  σε  πόσιμο  νερό, ενώ  πάνω  από  2,5  δισεκατομμύρια  άνθρωποι  κινδυνεύουν  από  την  έλλειψη βασικών  προϋποθέσεων  υγιεινής  που  βασίζονται  στο  νερό,  με  αποτέλεσμα  5 εκατομμύρια  άνθρωποι,  κυρίως  παιδιά,  να  πεθαίνουν  από  επιδημίες,  που  όμως μπορούν  να  προληφθούν.  Οι
προαναφερόμενοι  αριθμοί  προφανώς  θα  βαίνουν αυξανόμενοι  στο  άμεσο  μέλλον,  εάν  επαληθευθούν  οι  προβλέψεις  των  ειδικών που σχετίζονται με την αποσταθεροποίηση του κλίματος.
Εμείς έχοντας ως βασική μας θέση ότι ως κοινωνικό αγαθό πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες θα αγωνιστούμε από τη θέση μας για την επίτευξη του, με την ορθολογική διαχείριση του.
Στην πόλη μας έχουμε  ένα «μνημείο νερού» το Υδραγωγείο , ίσως το πιο όμορφο κτίριο της πόλης μας το οποίο στέκει  όμορφο και περήφανο από το 1927  για το οποίο θα αγωνιστούμε να δημιουργήσουμε το «Μουσείο Νερού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας