Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ενημερωτική συνάντηση του υπ. Δημάρχου Περικλή Αλειφέρη και αντιπροσωπείας υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με τον Πρόεδρο της Τ. Κοινότητας Μαυροδενδρίου και τον πρόεδρο και τον Γραμματέα της «Ηλιαχτίδας».

 Την Κοινότητα Μαυροδενδρίου επισκέφθηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου ο υποψήφιος δήμαρχος Κοζάνης κ. Περικλής Αλειφέρης μαζί με αντιπροσωπεία υποψηφίων του συνδυασμού «Όλα Αλλιώς για το Δήμο Κοζάνης», όπου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου κ. Χρήστος Αλμασίδη για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει.
Ως βασικά προβλήματα της Κοινότητας ο κ. Αλμασίδης ανέφερε την ελλιπή  συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και της εσωτερικής οδοποιίας, το πρόβλημα των αδέσποτων και την απαίτηση καταβολή των τελών σύνδεσης στο δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΚ. Τέλος, αναφέρθηκε στην
αίσθηση απομόνωσης και αποκλεισμού που δημιουργεί στους κατοίκους η μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης.
Από την πλευρά του ο κ. Αλειφέρης σημείωσε την ανάγκη να συνδεθεί το σύνολο των κατοικιών στο δίκτυο αποχέτευσης, και αναφέρθηκε στην διερεύνηση των  προοπτικών πλήρους αξιοποίησης του πρώην Δημαρχείου Δήμου Υψηλάντη όπως και όλων των αντίστοιχων κτιρίων στις άλλες Δημοτικές Ενότητες για τη στέγαση υπηρεσιών του Δήμου που δεν στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτήρια και δεν απαιτούν συχνή προσέλευση των πολιτών.
Κατά την επίσκεψη στην «Ηλιαχτίδα» τον κ. Αλειφέρη και τους υποψήφιους του συνδυασμού «Όλα Αλλιώς για τον Δήμο Κοζάνης» ενημέρωσαν ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Σάκης Λότσιος και ο Γραμματέας κ. Χρήστος Μητσιάκος για το τρίπτυχο που πρεσβεύει η Ηλιαχτίδα «εκπαίδευση-κοινωνικοποίηση-ένταξη». Αναφέρθηκαν στα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανέγερση της Στέγης στην περιοχή της ΖΕΠ, που θα δώσει τη δυνατότητα φιλοξενίας σε 30 παιδιά· τα προβλήματα προσπελασιμότητας που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην κίνηση στην πόλη και στην πρόσβαση σε δομές διοίκησης αλλά και ψυχαγωγίας· στα προβλήματα απασχόλησης που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μετά την ολοκλήρωση του σχολείου καθώς και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν γονείς και παιδιά για την εγγραφή σου στα σχολεία.
Από την πλευρά του ο κ. Αλειφέρης σημείωσε για το ζήτημα των δυσκολιών στην εγγραφή στα σχολεία ότι δεν μπορεί να είναι στη διακριτική ευχέρεια των πολιτών και των δημόσιων λειτουργών η τήρηση της νομιμότητας. «Ας έρθουμε, επισήμανε, «στη θέση όλων αυτών που δεν έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν στο σχολείο μαζί με τους συμμαθητές τους, να κυκλοφορούν στους δρόμους και να προσέρχονται στις υπηρεσίες του Δήμου με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Η αδιαφορία των υπευθύνων δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τη δικαιολογία της έλλειψης πόρων. Αποτελεί», κατέληξε, «δέσμευση του συνδυασμού μας να μελετήσουμε και να σχεδιάσουμε ένα Δήμου που θα σέβεται όλους τους πολίτες και θα τους παρέχει τις ίδιες δυνατότητες προσπέλασης.
Από το Γραφείο Τύπου 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας