Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Τα μεγάλα ερωτήματα της σύγχρονης φυσικής στο ΓΕΛ Σερβίων

Τα πάντα γύρω μας είναι Φύση, και η Φυσική είναι η επιστήμη που μελετάει οτιδήποτε υπάρχει στον υλικό κόσμο έτσι όπως τον αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας. Παρά την τεράστια ποικιλομορφία του υλικού κόσμου, ήδη από τα χρόνια των Αρχαίων Ελλήνων είχε αρχίσει να γίνεται κατανοητό ότι η Φύση διέπεται από έναν σχετικά μικρό αριθμό Θεμελιωδών Νόμων που μπορούν ενδεχομένως να εξηγήσουν την δομή και την λειτουργία του Κόσμου μας. Είμαστε όμως άραγε κοντά στην πλήρη εξήγηση των πάντων; Ποια είναι τα εναπομείναντα ερωτήματα της Σύγχρονης Θεμελιώδους Φυσικής, ποιες είναι οι διαδικασίες και τα πειράματα με τα οποία τα προσεγγίζουμε, και τι περιμένουμε να βρούμε;

Στα παραπάνω ερωτήματα περιηγήθηκαν  τη Δευτέρα 03-12-2018 οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Σερβίων με οδηγό τον καθηγητή του ΑΠΘ του τμήματος Φυσικής κ. Πέτκου Αναστάσιο. Η παρουσίαση καθήλωσε τους μαθητές και τους καθηγητές, ώστε να ακολουθήσουν  εύστοχα ερωτήματα που βρήκαν απάντηση στον επιστημονικά παραστατικό λόγο του.
Ευχαριστούμε θερμά τον καθηγητή κ. Πέτκου Αναστάσιο για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμά μας και περισσότερο από κάθε άλλο για την τόσο εύληπτη παρουσίασή του για μία τόσο δύσκολα κατανοητή επιστημονική περιοχή, φέρνοντάς μας  κοντά  στις σύγχρονες αντιλήψεις της Φυσικής για τον Κόσμο μας.
Επίσης, ευχαριστούμε πολύ και τον κ. Λαμπρόπουλο Ιωάννη, καθηγητή Φυσικής του σχολείου μας, ο οποίος εισηγήθηκε την επιστημονική παρουσίαση και ανέλαβε την υλοποίησή της  στη σχολική μας μονάδα.



Η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Σερβίων

Κουρελή Αθανασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας