Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Συνάντηση Θ. Καρυπίδη με Δημήτρη Βίτσα για προσφυγικό

Με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα συναντήθηκαν στο υπουργείο στην Αθήνα, το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιουλίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ηλ. Κάτανας και
εκπρόσωποι των ξενοδόχων του ορεινού όγκου Γρεβενών.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τέθηκε το θέμα της έλευσης προσφύγων στη Δυτική Μακεδονία. Μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση, αλλά και την καταλυτική και τεκμηριωμένη παρέμβαση του Περιφερειάρχη, οριστικοποιήθηκε ότι δεν θα έρθει στο στρατόπεδο «Μιλτιάδη Πόρτη» στη Νεάπολη Βοΐου, κανένας πρόσφυγας.
Και όπως ακριβώς είχε δεσμευτεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο πριν από λίγες ημέρες, μετά και τη συνεχή διαβούλευση με τους ξενοδόχους, ο Περιφερειάρχης κατέθεσε στον κ. Υπουργό πλήρη φάκελο με τις εννιά ξενοδοχειακές μονάδες του ορεινού όγκου Γρεβενών, που είναι διαθέσιμες να δεχτούν πρόσφυγες, πρόταση που έγινε άμεσα αποδεκτή από τον κ. Βίτσα.
«Όταν όλοι μαζί συνεργαζόμαστε μπορούμε να πετύχουμε το ποθητό αποτέλεσμα, και για τη Δυτική Μακεδονία αλλά και για τη χώρα. Και πολύ περισσότερο, σε μια δύσκολη περίοδο, πρέπει να εκπέμψουμε μηνύματα ενότητας, αλληλεγγύης και όχι ρητορικής του διχασμού» τόνισε μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας