Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Φώφη Γεννηματά από τις Σέρρες: Ο Πατριωτισμός ήταν και είναι ο βασικός χαρακτήρας της πολιτικής μας

 ΟΜΙΛΙΑ
ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Φίλες και Φίλοι,

Μήνυμα ΝΙΚΗΣ στέλνουμε σήμερα από τις Σέρρες, μήνυμα που έρχεται και από όλη την Ελλάδα.
Το Κίνημα Αλλαγής προχωρά δυνατά.
Αυτό επιβεβαιώνει η σημερινή εντυπωσιακή παρουσία σας.
Εδώ  στις Σέρρες στην καρδιά της Μακεδονίας.
Είμαι και είμαστε αποφασισμένοι με τη μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, με το κίνημα Αλλαγής:

  • Να δώσουμε τέλος στις συντηρητικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.
  • Να διασφαλίσουμε την έξοδο της χώρας μας από την κρίση και τα Μνημόνια
  • Να οδηγήσουμε στην ισχυρή Ελλάδα, με Ανάπτυξη και Κοινωνική Δικαιοσύνη
  • Να φέρουμε ξανά την ελπίδα στη χώρα και το λαό μας.
Θα τα καταφέρουμε με την δύναμη που μας δίνουν οι ιδρυτές μας, οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μετείχαν ενεργά στις διαδικασίες μας.
Προχωράμε δυνατά. Όλοι εμείς από το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ, την ΔΗΜΑΡ, την ΕΔΕΜ, τις Κινήσεις Πολιτών, μαζί και πολλά στελέχη του προοδευτικού ριζοσπαστικού κέντρου που αρνούνται  τη μοναξιά των προσωπικών στρατηγικώνΌλοι εμείς plus εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μαζί δημιουργήσαμε το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Συνεχίζουμε με εκείνους που το λέει η καρδιά τους.
Την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Φίλες και Φίλοι,

Η παράταξη μας ήταν και παραμένει βαθειά και ειλικρινά πατριωτική.
Για εμάς «πατριωτισμός» δεν σημαίνει κραυγές και  μίσος για τον γείτονα, αλλά πραγματική, ρεαλιστική προσέγγιση των διεθνών σχέσεων, με μόνο κριτήριο το καλό της πατρίδας.
Στα ΕΘΝΙΚΑ μας θέματα πορευόμαστε με βάση την πάγια αρχή μας ότι δεν διεκδικούμε τίποτε, αλλά και δεν παραχωρούμε τίποτε.
Με πυξίδα το εθνικό συμφέρον, επιδιώκουμε μια ισχυρή Ελλάδα, εγγυήτρια ειρήνης και σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Ο Πατριωτισμός ήταν και είναι ο βασικός χαρακτήρας της πολιτικής μας.
Σε μας δεν ταιριάζει ούτε ο εθνικισμός, ούτε ο φανατισμός κι η μισαλλοδοξία. Όπως δεν ταιριάζει και η υποχωρητικότητα κι η ενδοτικότητα.
Θέλω από εδώ, από την γη της Μακεδονίας, να τονίσω για μια ακόμη φορά , η παράταξή μας επιμένει διαχρονικά και σταθερά σε  βιώσιμη συμφωνία με την γειτονική  χώρα.
Μια Συμφωνία που θα ακύρωνε κάθε αλυτρωτισμό, κάθε μελλοντική εθνικιστική διεκδίκηση εις βάρος της Ελλάδας.
Ήταν η δική μας παράταξη, που με τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες της, δεν επέτρεψε σε κανέναν να στιγματίσει τον Πατριωτικό λόγο, την Εθνική ευαισθησία και την πατριωτική αγωνία εκατομμυρίων Ελλήνων, με το στίγμα της ακροδεξιάς και της Εθνικής πατριδοκαπηλίας.
Είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου και η δική μας παράταξη που συνομολόγησαν το 1995 την Ενδιάμεση Συμφωνία, που έδωσε τέλος στην όξυνση, επέτρεψε τον διάλογο, άνοιξε  τον δρόμο για την οικονομική συνεργασία, για εξεύρεση ολοκληρωμένης λύσης.
Η Ενδιάμεση Συμφωνία ήταν η πιο ρεαλιστική προσέγγιση που εξασφάλισε όχι μόνο την ειρήνη στην περιοχή, αλλά και τη διαπραγματευτική υπεροχή και την ηγετική θέση τη χώρας μας στη βόρεια γειτονιά της.
Η ενδιάμεση συμφωνία απέτρεψε τα επικίνδυνα αδιέξοδα που με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας είχαν δημιουργηθεί.
Εμείς και το 2003 ανοίξαμε την Ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων.
Όμως ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά , χειρίστηκε το θέμα, χωρίς να κατοχυρώσει το εθνικό συμφέρον.
Οι άνθρωποι -είναι ξεκάθαρο- είχαν προαποφασίσει να λύσουν -όπως όπως- το ζήτημα. Μιλάμε για την Κυβέρνηση του κ.Τσίπρα που λίγο έλειψε να συμφωνήσει στο όνομα «Δημοκρατία του Ίλιντεν». Ένα όνομα – επιτομή του αλυτρωτισμού των Σκοπίων. Μόνο επειδή αντιδράσαμε, πρώτοι εμείς, έσπευσαν να μαζέψουν μια συμφωνία ντροπιαστική που σχεδόν είχαν ήδη υπογράψει.
Όποιος αμφιβάλλει γι’ αυτά δεν έχει παρά να προσέξει τα όσα πια ανοιχτά και καθημερινά δηλώνει ο κ. Ζάεφ.
Σε αντίθεση με την κυβερνητική κωμωδία, είμαι προσωπικά υπερήφανη που η δική μας Παράταξη, χωρίς μισόλογα και φοβίες, βγήκε μπροστά και όρθωσε το ανάστημά της.
Διαμηνύσαμε από την αρχή ότι θέλουμε λύση αλλά όχι οποιαδήποτε λύση. Είπαμε πως απαιτούνται δεσμευτικές ρυθμίσεις για την εγγύηση της μη επιστροφής του αλυτρωτισμού και της παραχάραξης της ιστορίας. Κι όταν πια ήρθε στο φως η συμφωνία, ξεκαθαρίσαμε, χωρίς περιστροφές, πως για μας  με τέτοιους όρους δεν είναι αποδεκτή.
Αν ήταν έτσι θα είχε λυθεί το θέμα από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Οι παραχωρήσεις της Ελληνικής κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα της εθνικότητας και της γλώσσας μας βρήκαν και μας βρίσκουν απέναντι, κάθετα αντίθετους.
Πρόκειται για παραχωρήσεις ανιστόρητες, επικίνδυνες. Υποχωρήσεις από πάγιες θέσεις, που αντί να κλείνουν παλιούς λογαριασμούς ανοίγουν νέους.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, μερικά χιλιόμετρα βορειότερα, σε όλες τις πόλεις της χώρας τους, οι βόρειοι γείτονες πανηγύριζαν για την erga omnes αναγνώριση του μακεδονικού έθνους και της μακεδονικής γλώσσας!
Και στην Αθήνα κομπάζουν για το show των Πρεσπών.
Εμείς ρωτούμε:
Γιατί υπάρχει διαφορά στο όνομα της χώρας και στην υπηκοότητα των κατοίκων της;
Γιατί δεχτήκαμε ασμένως την αναγνώριση της «μακεδονικής» γλώσσας χωρίς καν ένα προσδιοριστικό πρόθεμα;
Ποιος έχει το δικαίωμα να βαπτίζει τα προϊόντα του ως «μακεδονικά»;
Εσείς εδώ στη Μακεδονία, το ζείτε και το γνωρίζετε αυτό καλύτερα από τον καθένα: Η συμφωνία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά και πραγματικά προβλήματα στις εμπορικές σχέσεις και τη χρήση των εμπορικών σημάτων με τη λέξη «μακεδονικό». Η Ελλάδα πρέπει να επαγρυπνεί γιατί φοβάμαι πως αν δεν κάνουμε τίποτα θα βρεθούμε σύντομα προ οδυνηρών εκπλήξεων…

Φίλες και φίλοι,

Από την αρχή επισημάναμε ακόμη  ότι η επιστολή πρόσκλησης για την ένταξη στο ΝΑΤΟ πρέπει να σταλεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ώστε να μην δημιουργηθούν τετελεσμένα. Δεν μας άκουσαν . Έδωσαν το μεγάλο μας ατού.
Η διαδικασία για την ένταξη τους ξεκίνησε, δεν είναι μια απλή πρόσκληση. Είδαμε μάλιστα  τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, τον κ. Ζάεφ ο οποίος καυχιέται ότι η «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ανήκει πια στη μεγάλη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Η κοροϊδία πάει σύννεφο. Εάν προχωρήσουν σε κυρώσεις της ένταξης οι άλλες χώρες και μείνει η Ελλάδα στο τέλος μόνη της, θα έχουν διαμορφωθεί μη αναστρέψιμα αποτελέσματα.
Πρέπει ακόμα να επισημάνω ότι ο δικός μας λόγος, τα δικά μας επιχειρήματα, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το εθνικιστικό και ακροδεξιό ντελίριο παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας.
Είμαστε σκληρά απέναντι σε κάθε λογική πατριδοκαπηλίας και διχασμού των Ελλήνων.
Και επαναλαμβάνω ότι φέρει σοβαρή ευθύνη διαχρονικά και ιστορικά η ΝΔ και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης γιατί και αυτός πρόταξε το κομματικό συμφέρον από το Εθνικό.
Στα Εθνικά μας θέματα η επιθετική στρατηγική της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας είναι το κύριο πρόβλημα, εκεί πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας.
Γιατί οι προκλήσεις συνεχίζονται και κλιμακώνονται. Η Τουρκία δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο.
Oι Έλληνες αξιωματικοί παραμένουν φυλακισμένοι χωρίς κατηγορία.
Ο κ.  Ερντογάν εκβιάζει, απειλεί, ζητά απαράδεκτες ανταλλαγές.
Η Κυβέρνηση που αρχικά υποβάθμισε το γεγονός, στη συνέχεια ζητούσε την απελευθέρωσή τους και τώρα ο κ.Τσίπρας ζητάει να δικαστούν.  Αλήθεια πιστεύει ότι μπορούν να έχουν μια δίκαιη δίκη   στην Τουρκία; Δεν φρόντισε να εξασφαλίσει  πίεση ούτε από την πλευρά του ΝΑΤΟ. Πήγε τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα για τη χώρα.
Άνοιξαν τώρα και νέους λογαριασμούς με τις απελάσεις των Ρώσων , με τον Ζάεφ να καταγγέλλει Έλληνες επιχειρηματίες. Η Κυβέρνηση επιμένει στη μυστική διπλωματία. Ζητάμε άμεσα επίσημη ενημέρωση στα θεσμικά όργανα.

Φίλες και Φίλοι,

Είναι κοινός τόπος ότι η παραμονή αυτής της Κυβέρνησης επιφέρει πρόσθετη ζημιά στον τόπο.
Κανείς πια δεν πιστεύει ότι είναι ικανή να διαπραγματευτεί με θετικά αποτελέσματα για οτιδήποτε.
Κανείς δεν πιστεύει τα ψέματά τους.
Οι στημένες φιέστες δεν μπορούν να εξαπατήσουν κανέναν.
Πίσω από την καθαρή έξοδο κρύβεται το 4ο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρήματα. Δεσμεύτηκε για : Σκληρή επιτροπεία, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, περικοπές στις συντάξεις, μειώσεις στο αφορολόγητο , συνέχιση της εξοντωτικής φορολογίας, συνέχιση του ΕΝΦΙΑ , εκποίηση του εθνικού πλούτου.
Συμφώνησε σε αναιμικά μέτρα για το χρέος.
Αποτέλεσμα: Λιτότητα διαρκείας.  Από την επανάσταση στη λιτότητα, μια καρέκλα δρόμος.
Για να παραμείνει λίγους μήνες ακόμα στην εξουσία εξοντώνει , οδηγεί στη φτώχεια:
  • Τους συνταξιούχους με την περικοπή των συντάξεων.
  • Τους μισθωτούς με την μείωση του αφορολόγητου.
  • Τους επαγγελματίες και τους αγρότες με την αύξηση των εισφορών.
  • Τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ με την κατάργησή του.
  • Τους επιχειρηματίες και τα νοικοκυριά με την εξοντωτική φορολογία.
  • Τους νησιώτες με την αύξηση του ΦΠΑ.
  • Τους μικρούς δανειολήπτες με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.
Συνθλίβει τη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους γιατί  αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πελατειακού εκλογικού σώματος που θα ζει με τα πενιχρά επιδόματα που υπόσχεται. Αντικαθιστά το Κοινωνικό Κράτος με το Κράτος της Φιλανθρωπίας.
Αριστερός στα πίτουρα και δεξιός στο αλεύρι!
Τάζει αναστολή στις περικοπές των συντάξεων, αλλά αρνείται να ψηφίσει την πρόταση νόμου που καταθέσαμε στη Βουλή. Δεσμεύεται για αναστολή αύξησης ΦΠΑ στα πολύπαθα νησιά μας και ψάχνει να βρει από αλλού αιματηρά ισοδύναμα.
Όχι δεν είναι αδέξιος. Είναι δεξιός και με τη βούλα!
Φορέσει δεν  φορέσει γραβάτα , πέρασε τη θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού λαού. Το δε κουστούμι που έφτιαξε – στενός κορσές για τους πολίτες –  ταιριάζει μόνο στον κ.Μητσοτάκη. ’Έχει γίνει ο μεγάλος χορηγός του.

Φίλες και φίλοι,

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελείωσαν, η λύση όμως δεν είναι η επανάκαμψη της ΝΔ.
Προσπαθούν να δημιουργήσουν, οι δυο τους, ένα δίπολο γιατί έτσι νομίζουν ότι θα κρατήσουν δυνάμεις οι μεν και θα κερδίσουν τις εκλογές οι δε. Το να χέρι νίβει τ’ άλλο, ο ένας στηρίζει τον άλλο μέσα από την πόλωση και το διχασμό. Είναι ο φερετζές τους για να κρύψουν το πόσο μοιάζουν. Μαζί ξεκίνησαν το 2010 στις πλατείες των αγανακτισμένων. Μαζί και με τη Χρυσή Αυγή.
Η πόλωση και τότε και τώρα είχε στόχο την παράταξή μας.
Όλοι γνωρίζουν όμως πια ότι το θύμα είναι ο Ελληνικός λαός.
Ο τυχοδιωκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ και ο καιροσκοπισμός της ΝΔ είχαν τραγικές συνέπειες για τη χώρα: εξέθρεψε το αυγό του φιδιού του φασισμού στην Ελλάδα, καθυστέρησε και ακρίβυνε την προσπάθεια εξόδου από την κρίση.
Το δίλημμα αυτών των εκλογών δεν είναι μόνο πρόοδος ή συντήρηση.  Αλλά και συνεννόηση ή διχασμός.
Είμαστε αποφασισμένοι.
Σπάμε το δίπολο κάθε μέρα.
Το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει την πρόοδο απέναντι   στη συντήρηση.
Θα νικήσουμε και τους δύο εκφραστές της,  ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Ναι έχουν κάθε λόγο να μας φοβούνται.
 Η ώρα της Αλλαγής πλησιάζει.
Ο υπαρκτός καθεστωτισμός του κ.Τσίπρα καταρρέει.
Εμείς δεν είμαστε ο Τρίτος πόλος, αλλά ο Μόνος Δρόμος! Προοδευτικός, Κεντροαριστερός

Φίλες και Φίλοι,

Στο κρίσιμο ερώτημα και τώρα τι κάνουμε;  Εμείς απαντάμε: Δεν σταυρώνουμε τα χέρια. Σηκώνουμε τα μανίκια και προχωράμε.
Πιστεύουμε απόλυτα ότι αυτή η χώρα μπορεί. Το δαιμόνιο του Έλληνα μπορεί να την αλλάξει.
Υπάρχουν ασφαλώς προϋποθέσεις γι’ αυτό.
  1. Πολιτική αλλαγή.Να φύγει αυτή η Κυβέρνηση, να σταματήσει ο κατήφορος. Με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και αποφασιστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής ώστε να εγγυηθούμε την Προοδευτική Διακυβέρνηση του τόπου. Την Εθνική Συνεννόηση και την πολιτική σταθερότητα. Η χώρα δεν αντέχει νέους διχασμούς, επικίνδυνες λογικές του τύπου ή εμείς ή αυτοί.
και
  1. Αλλαγή πολιτικής. Με ένα ολοκληρωμένο προοδευτικό αξιόπιστο Σχέδιο με Ελληνική ιδιοκτησία,για τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Ένα σχέδιο με προτεραιότητες, με Κοινωνική Αποδοχή, που στοχεύει στην Ανάπτυξη και στις Επενδύσεις. Που θα οδηγήσει στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, τόσο για να μπορεί να βγει στις αγορές, όσο και για να πείσει τους εταίρους μας για την ανάγκη διορθώσεων στην συμφωνία και κυρίως μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Είναι η νέα πραγματικά προοδευτική ατζέντα της Κεντροαριστεράς απέναντι στο διπλό συντηρητισμό Τσίπρα και Μητσοτάκη.
Το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η λιτότητα, η αναξιοκρατία, οι πελατειακές σχέσεις, οι παρεμβάσεις στους θεσμούς, οι φιλάνθρωποι υπουργοί.
Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη σε μια χώρα που ο Πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκαλούν ο ένας τον άλλο ψεύτη και απατεώνα μέσα στη Βουλή.
Αυτό το τοξικό κλίμα διώχνει μακριά τους επενδυτές, καταδικάζει τη νέα γενιά σε ανεργία και ξενιτιά. Βαθαίνει το αίσθημα απογοήτευσης.
Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί!
Μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα που μας επιφυλάσσει αυτή η Κυβέρνηση.
Ο Ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Ο μόνος δρόμος είναι οι εκλογές που δεν θα αργήσουν .
Η αντιστροφή μέτρηση έχει αρχίσει

Φίλες και Φίλοι,

Το Σχέδιο μας στηρίζεται στην ταυτόχρονη επιτυχία δύο αλληλένδετων  στόχων.
Ο πρώτος:  Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και παραγωγή νέου πλούτου.
Ο δεύτερος: Δίκαιη διανομή του, να το πω πιο απλά πιο δίκαιη μοιρασιά  για την μείωση των Κοινωνικών Ανισοτήτων.
Αυτοί είναι οι όροι της επιβίωσης και επιτυχίας για τον τόπο και τον λαό μας.
Η χώρα χρειάζεται 100 δις  ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ τα επόμενα 5 χρόνια.
Μεγάλες εμβληματικές που θα κινητοποιήσουν και πολλές μεγάλες και  μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Δεσμευόμαστε  για
  • Μια νέα ποιότητα διακυβέρνησης. Με πλήρη αποκομματικοποίηση του κράτους και εφαρμογή του 3ου κύματος των αλλαγών για την αποκέντρωσή του. Θέλουμε ένα κεντρικό επιτελικό κράτος και μεταφέρουμε όλες τις εκτελεστικές αρμοδιότητες και τους αντίστοιχους πόρους στις Περιφέρειες και στους Δήμους.
  • Κράτος φιλικό στον πολίτη και την ανάπτυξη. Με επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης. Με τολμηρά βήματα στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.
  • Κατάργηση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων, με fast truck διαδικασίες κατά το πρότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων, για τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων. Με επέκταση του μηχανισμού των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.
  • Μείωση των φόρων στην Παραγωγή για την στήριξη κρίσιμων τομέων όπως η εστίαση, ο τουρισμός, το κρασί, η ζυθοποιία και συμφωνία για ένα σταθερό φορολογικό σύστημα σε βάθος χρόνου.
  • Επιδότηση νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματιών.
Θέλω να σταθώ και στον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ, που για μας αποτελεί κύριο παράγοντα στην επιτυχία του “Σχεδίου Ελλάδα”.
Οι δεσμοί μας με τους αγρότες είναι διαχρονικοί. Ξέρουν ότι μπορούν να μας εμπιστευθούν.
Βαρέθηκαν τα ψέματα των  ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που τους έπληξαν καίρια με αυξήσεις στην φορολογία (άμεσοι φόροι και ΦΠΑ) και τις ασφαλιστικές εισφορές. Εκτίναξαν το κόστος παραγωγής και  επηρέασαν καθοριστικά τη βιωσιμότητα των παραγωγικών εκμεταλλεύσεων και την απασχόληση.
Τώρα χάνουν και κοινοτικά κονδύλια που αφορούν τους αγρότες.
Με την πολιτική αλλαγή και την αλλαγή πολιτικής μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα και για τον Έλληνα αγρότη.
Δεν επεκτείνομαι στέκομαι ιδιαίτερα σε 3 μέτρα που περιέχονται στο Σχέδιο Ελλάδα:
  • Μείωση του φόρου εισοδήματος των αγροτώνΑκατάσχετες και αφορολόγητες οι ενισχύσεις και μείωση στο μισό της φορολογίας στους οργανωμένους αγρότες σε ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς
  • Αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα με ειδική πρόνοια για τους νέους αγρότες και αγρότισσες
  • Επικαιροποίηση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας   του ΕΛΓΑ, με μέτρα εξορθολογισμού και διεύρυνσης της ασφάλισης, στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των νέων κινδύνων που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή και μείωση του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων.

Φίλες και φίλοι,

Ειδικά για τον Νομό Σερρών θέλω να επισημάνω την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της Κυβέρνησης.
  • Το μνημείο της Αμφίπολης, παραμένει κλειστό, χωρίς κανένα προγραμματισμό για την αξιοποίηση του, ως παγκόσμιο κέντρο αναφοράς.
  • Οι κτηνοτρόφοι καταστρέφονται. Οι παραγωγοί γίνονται επαίτες στην πόρτα του ΕΛΓΑ για το πότε θα πληρωθούν οι ζημιές.
  • Τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης παραμένουν στάσιμα.
  • Το λιμάνι της Αμφίπολης είναι ξεχασμένο και παρατημένο.
Το «Λιμάνι της Αμφίπολης», o «Αρχαιολογικός χώρος», το «Μουσείο», το όρος «Παγγαίο», το σπήλαιο «Αλιστράτης», το φαράγγι του ποταμού «Αγγίτη» αποτελούν έναν αναπτυξιακό άξονα των  Νομών Σερρών, Καβάλας Δράμας. Για εμάς, η ανάδειξη και η αξιοποίηση τους είναι επιβεβλημένη.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Η πολιτική μας για την Ανάπτυξη, είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την Κοινωνική Προστασία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και Συνοχή!
Αυτή είναι και η μεγάλη μας διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.
Προτεραιότητα μας:
  • Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα που εξασφαλίζει επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους Έλληνες που βιώνουν τον κίνδυνο της φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού.
  • αύξηση του κατώτερου μισθού μέσα από τις Συλλογικές Συμβάσεις.
  • καθιέρωση της κατώτερης σύνταξης στα 500 ευρώ, για τον μεμονωμένο συνταξιούχο.
  • αλλαγή του αντιασφαλιστικού Νόμου Κατρούγκαλου, με ένα δίκαιο, βιώσιμο και ανταποδοτικό σύστημα.
  • στήριξη της Ελληνικής Οικογένειας με παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά και μέτρα στήριξης των οικογενειών με 3 παιδιά.
  • επαναφορά των συντάξεων χηρείας που έγιναν βοηθήματα, στο προηγούμενο καθεστώς
  • προστασία της Α’ κατοικίας των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών, από τους πλειστηριασμούς.
Τα κέρδη της κοινής προσπάθειας για την Ανάπτυξη πρέπει να αφορούν ΟΛΟΥΣ. Όχι μόνο τους λίγους και ισχυρούς.
Και πρώτα από όλα τους  μη προνομιούχους Έλληνες, τους αδύνατους που θέλουν στήριξη.
Αυτούς που πάντα αποτελούν το κέντρο του ενδιαφέροντος και της πολιτικής μας.
Γιατί για το Κίνημα Αλλαγής η πρόοδος της χώρας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρόοδο και την ενότητα της Κοινωνίας μας και των ανθρώπων.

Φίλες και Φίλοι,

Ρωτούν μερικοί! Καλά αυτά που μας λέτε.
Όμως το ζήτημα είναι το με ποιον θα πάτε, με ποιον θα βρεθείτε στην Κυβέρνηση μετά τις εκλογές.
Αντιστρέφουμε το ερώτημα.
Το «Σχέδιο Ελλάδα» αποτελεί για μας  τη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας με προοδευτικό πρόσημο.
Ζητάμε τη δύναμη για να επιβάλλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση πάνω σε αυτή την πρόταση. Ας μας πουν λοιπόν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ , σε ποιο σημείο διαφωνούν με την πρόταση μας.
Σε όλες τις άλλες χώρες που αντιμετώπισαν οικονομικά προβλήματα και μνημόνια, υπήρξε σχέδιο και συνεννόηση για να υλοποιηθεί. Ήρθε η ώρα να το πράξουμε και εμείς.
Η ενότητα είναι το κλειδί για να βγούμε από την κρίση.
Αυτή τη σημαία σηκώνει το Κίνημα Αλλαγής.
Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όλοι όσοι διαχειρίστηκαν την κρίση και τα μνημόνια. Κανένας δεν πρέπει να μείνει απ έξω να πετροβολά τη νέα εθνική προσπάθεια.
Μιλάω πάντα για την ευρύτερη δυνατή συνεργασία, πρώτο και δεύτερο κόμμα δεν μπορούν να εξαιρεθούν, όποια και αν είναι αυτά.
Δεν έχει σημασία όμως μόνο η σειρά των κομμάτων αλλά και η δύναμη και τα ποσοστά τους.
Εμείς προτείνουμε :Εθνικό σχέδιο, συνεννόηση και μια τετραετία πολιτικής σταθερότητας.
Ας μας πουν που συμφωνούν και που διαφωνούν.
Είναι διατεθειμένος ο κ. Μητσοτάκης  να συμβάλει σε ένα πρόγραμμα  προοδευτικής κατεύθυνσης κόντρα στις παραδοσιακές συντηρητικές αντιλήψεις και αρχές της ΝΔ ;
Μπορεί ο κ.  Τσίπρας  μετά από αυτή τη μνημονιακή – συντηρητική- αντιλαϊκή  πολιτική που άσκησε τα τρία τελευταία χρόνια, να κάνει στροφή  σε προοδευτική κατεύθυνση και κυρίως να συνεχίσει να παίρνει μέρος των ευθυνών που του αναλογούν  για την πορεία της χώρας ή θα επιλέξει ξανά τον ανεύθυνο δρόμο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας;
Οι αυτοδύναμες Κυβερνήσεις που στηρίζονται στο μπόνους του  εκλογικού Νόμου, είναι αδύναμες στην πράξη, δεν αποτελούν λύση για την χώρα.
Αλλά ούτε η δημιουργία Κυβερνητικών συμπράξεων χωρίς αρχές που στηρίζονται στην νομή της εξουσίας και στις Υπουργικές καρέκλες.
Αυτά δεν μας αφορούν. Η τερατογένεση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν θα επαναληφθεί.
Έχουμε θέσει το κίνημα σε εκλογική ετοιμότητα.
Είμαστε ήδη έτοιμοι για τη μάχη των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν αυτές.
Στόχος μας:  η Νίκη στις εκλογές.
Ζητούμε:
Ισχυρή εντολή στις επόμενες εκλογές.
Ριζική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.
Να αναδειχθεί το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστής των εξελίξεων.
Για να δώσουμε τέλος στο διχασμό.
Για να δώσουμε τέλος στις συντηρητικές πολιτικές.
Για να δώσουμε  Προοδευτικές λύσεις στα προβλήματα που ζούμε σήμερα.
Το Κίνημα Αλλαγής θα είναι η έκπληξη των επόμενων εκλογών.
Όσο μας χτυπούν τόσο δυναμώνουμε.
Οι επόμενες εκλογές θα είναι ντέρμπυ για τρεις και θα πάρουμε εντολή.
Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα των άλλων, δεν είναι όνειρό μας ο ρόλος του πολιτικού μπαλαντέρ.
Έχουμε χαράξει μια αυτόνομη πορεία γιατί αυτό εξυπηρετεί τη χώρα.  Και είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε την πορεία αυτή σταθερά και αμετάκλητα.
Προχωράμε μπροστά
Τώρα είναι η ώρα.
Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας