Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Τραγικά εγκληματική η ολιγωρία της περιφερειακής αρχής και του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς για το πολύ σοβαρό θέμα της ρύπανσης του νερού στο Δισπηλιό Καστοριάς.

Τραγικά εγκληματική η ολιγωρία της περιφερειακής αρχής και του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς για το πολύ σοβαρό θέμα  της ρύπανσης του νερού στο Δισπηλιό Καστοριάς.

Έκπληκτοι και ταυτόχρονα ιδιαίτερα ανήσυχοι το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε την συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα να εξελίσσεται μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και κυρίως  να έρχεται στη δημοσιότητα, μέσω αποκαλύψεων των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η κατάσταση  εξελίσσεται χειρότερη από αυτήν που αρχικά είχαμε υποψιαστεί.


Το πρόβλημα διαφαίνεται να αφορά την ρύπανση σημαντικού μέρους του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα της ΠΕ Καστοριάς από επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία διαλύτες. Τι άλλο περιμένει η παρούσα περιφερειακή αρχή για να ενεργοποιηθεί.

Η περιφερειακή αρχή μας, η οποία αποκαλύφθηκε ότι γνώριζε για το πρόβλημα πολύ νωρίτερα, ωστόσο ο Περιφερειάρχης σήμερα δηλώνει πλήρη άγνοια, τόσο του προβλήματος όσο και των αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων της περιφέρειας , του ιδίου και του αντιπεριφερειάρχη του.

Αντί να δοθούν άμεσα προσωρινές λύσεις για τη κάλυψη της υδροδότησης του οικισμού του Δισπηλιού,  να ενημερωθούν οι κάτοικοι για το βαθμό της επικινδυνότητας του νερού, να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για εύρεση και ένταξη  σε χρηματοδοτικά εργαλεία όλων των απαιτούμενων παρεμβάσεων , συμπεριλαμβανομένων και των μελετών και υπηρεσιών για τη διασφάλιση της καλής ποιότητας του πόσιμου νερού σε όλους τους
οικισμούς και των ευρύτερων περιοχών του Δισπηλιού και του υδροφόρου ορίζοντα αυτού, έκπληκτοι διαπιστώνουμε ότι τίποτα απ όλα αυτά δεν έχει δρομολογηθεί και όλα αυτά είναι ακόμη μόνον στο «θα»… Και αναφερόμαστε στην υγεία ανθρώπων..

Αυτή η εγκληματική ολιγωρία από πλευράς της Περιφερειακής Αρχής γεννά κρίσιμα ερωτήματα τα οποία με την Επερώτηση που καταθέτουμε ζητούμε να απαντηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας