Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος Παρασκευή 06 Ιουλίου 2018 ο Μέγας Πανηγυρικός  Εσπερινός  μετ αρτοκλασίας ,  στον Ι. Καθεδρικό  Ναό Αγίας Κυριακής Σερβίων  παραμονή της εορτής της  Αγίας  Κυριακής της Μεγαλομάρτυρος.
   Τίμησαν με την παρουσία τους από πλευράς κλήρου , ο  Ιεροκήρυκας ( περιοχής Σερβίων και Βελβεντού)  της Ι.Μ. Σερβίων και Κοζάνης  Αρχιμανδρίτης  π. Μάξιμος Γεωργόπουλος , ο Πρωτοπρεσβύτερος  (Αρχιερατικός Επίτροπος Σερβίων)   π. Γεώργιος Πιστόλας  , οι  Ιερείς     Κων/νος Θεοχάρης (εφημέριος του ναού) ,   Αθανάσιος Παπαδόπουλος και   Λάζαρος Ζυγούρης. Από  πλευράς αρχών παρευρέθηκαν  οι τοπικοί άρχοντες του τόπου και πλήθος κόσμου.
    Με το πέρας της αρτοκλασίας , ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας  , καθώς και του ιερού  λειψάνου της τοπικής αγίας των Σερβίων Αγίας Θεοδώρας , στους δρόμους της πόλεως  υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας .
   Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται την επομένη , με την πανηγυρική θεία λειτουργία προς τιμή της πολιούχου Αγίας , ημέρα τοπικής αργίας για την πόλη των Σερβίων.
Ακολουθεί βίντεο από τον εσπερινό και την λιτάνευση της εικόνας :  
Συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας