Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018

ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος Παρασκευή 06 Ιουλίου 2018 ο Μέγας Πανηγυρικός  Εσπερινός  μετ αρτοκλασίας ,  στον Ι. Καθεδρικό  Ναό Αγίας Κυριακής Σερβίων  παραμονή της εορτής της  Αγίας  Κυριακής της Μεγαλομάρτυρος.
   Τίμησαν με την παρουσία τους από πλευράς κλήρου , ο  Ιεροκήρυκας ( περιοχής Σερβίων και Βελβεντού)  της Ι.Μ. Σερβίων και Κοζάνης  Αρχιμανδρίτης  π. Μάξιμος Γεωργόπουλος , ο Πρωτοπρεσβύτερος  (Αρχιερατικός Επίτροπος Σερβίων)   π. Γεώργιος Πιστόλας  , οι  Ιερείς     Κων/νος Θεοχάρης (εφημέριος του ναού) ,   Αθανάσιος Παπαδόπουλος και   Λάζαρος Ζυγούρης. Από  πλευράς αρχών παρευρέθηκαν  οι τοπικοί άρχοντες του τόπου και πλήθος κόσμου.
    Με το πέρας της αρτοκλασίας , ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας  , καθώς και του ιερού  λειψάνου της τοπικής αγίας των Σερβίων Αγίας Θεοδώρας , στους δρόμους της πόλεως  υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας .
   Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται την επομένη , με την πανηγυρική θεία λειτουργία προς τιμή της πολιούχου Αγίας , ημέρα τοπικής αργίας για την πόλη των Σερβίων.
Ακολουθεί βίντεο από τον εσπερινό και την λιτάνευση της εικόνας :  
Συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου