Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πανελλήνια ημέρα εθελοντικής δράσης LETS DO IT στον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού ευχαριστεί όλους τους εθελοντές- συμμετέχοντες στην Πανελλήνια Ημέρα Εθελοντικής Δράσης (LETS DO IT),  που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου.
Σκοπός και στόχος μας ήταν κυρίως η κινητοποίηση και η γνωριμία με τον εθελοντισμό των παιδιών -και δεν ήταν μόνο δικός μας, αλλά γενικότερα όλης της διοργάνωσης. Παρ’ όλες τις δυσκολίες, και αναφερόμαστε στις περιορισμένες δυνατότητες της Επιχείρησης να συνδράμει σε υλικά -αν και εν τέλει καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε ότι μας ζητήθηκε-, αλλά και στον περιορισμένο χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας να προετοιμασθούμε, το τελικό αποτέλεσμα ήταν, πραγματικά, εντυπωσιακό!
Παραθέτουμε επιγραμματικό κατάλογο δράσεων που πραγματοποιήθηκαν και δεσμευόμαστε για ακόμη καλύτερη οργάνωση και συντονισμό την επόμενη χρονιά.  LET’S DO IT και ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ λοιπόν!

Ο Αθλητικός Σύλλογος Σερβίων «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ασχολήθηκε με την καθαριότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων της, τον περιβάλλοντα χώρο δηλαδή του Κλειστού γυμναστηρίου στα Σέρβια. Στη δράση συμμετείχαν πολλά παιδιά-αθλητές, από όλα τα τμήματα που λειτουργούν στον σύλλογο, καθώς και πολλοί γονείς. Τη δράση του Α.Σ. στήριξαν επίσης με τη συμμετοχή τους ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και η Θεατρική ομάδα «Κόκκινη Κουίντα».

Ο Αθλητικός Σύλλογος ΤΙΤΑΝ Σερβίων φρόντισε για την καθαριότητα και το βάψιμο των κερκίδων του σταδίου και την καθαριότητα του χώρου πίσω από τις κερκίδες, καθώς και στο βοηθητικό γήπεδο. Στη δράση συμμετείχαν, εκτός από το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου, τα παιδιά από τα τμήματα που διατηρεί ο σύλλογος, και πολλοί γονείς των αθλητών.

Στη Δημοτική Κοινότητα Μεταξά ο Σύλλογος ΜΕΤΑΞΙΩΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ συντόνισε τις εργασίες καθαριότητας στις πλατείες και το βάψιμο στο κιόσκι της πλατείας και στις στάσεις του λεωφορείου.

Το ΚΑΠΗ ασχολήθηκε με το βάψιμο και την καθαριότητα στο εξωκκλήσι του Αγίου Αθανασίου στα Κρανίδια.

Ο Σύλλογος ΖΕΥΓΑΛΑΤΙΑΣ (γειτονιά των Σερβίων) φρόντισε για την καθαριότητα στο  «Σπίτι παιδιού» και του περιβάλλοντος χώρου του Β΄Παιδικού Σταθμού Σερβίων.

Στη Δημοτική Κοινότητα Μεσιανής βάφτηκαν τα κάγκελα του Δημοτικού Σχολείου και έγινε καθαριότητα στον περιβάλλοντα χώρο, επιπλέον έγινε η καθαριότητα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και στο άγαλμα της γενοκτονίας των ποντίων. Τις δράσεις συντόνισε ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΙΑΝΗΣ.

Στη Δημοτική Κοινότητα Πολυρράχου έγινε ο καθαρισμός στον χώρο του σχολείου και στον Άγιο Χριστόφορο, επίσης βάφτηκε και το εκκλησάκι του Αγίου Χριστοφόρου. Τη δράση συντόνισε ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Πολυρράχου..                                                                                                                       

Στην Δημοτική Κοινότητα Ροδίρη  έγινε καθαρισμός στο πάρκο της γενοκτονίας, καθώς και στην παιδική χαρά. Την δράση συντόνισε ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ροδίτη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΦΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας